Chemo curls: Preživeo je priča | BA.inspinre.com
Šminka

Chemo curls: Preživeo je priča

Chemo curls: Preživeo je priča

Mnoge žene koje su njih pešači više da NaturallyCurly po prvi put kao odrastao žene doživljavaju kovrdžava kosa po prvi puta u svom životu. Ove žene dolaze iz zastrašujuće, a često i osnaživanje iskustvo od raka dojke. Hemoterapija ne samo da imaju tendenciju da ukrade brave, ali i originalni kosu teksture. Čak i žene koje su bile prirodno kovrčava prije hemoterapije često doživljavaju hemoterapiju kovrče.

Chemo lokne se odnose na promjene u teksturi od šta je izvorno imala vrsti pregib koja formira nakon kemoterapije. Za neke žene, njihova prirodna tekstura na kraju vrati. Za druge, ne toliko. Kako bi se iznutra pogled na život kroz gubitak kose hemoterapiju a zatim vraćanje drugu vrstu pregib, razgovarao sam sa Shelley Barnes Washington DC da uče i dijele kosa joj je priču od raka dojke.

Šeli Chemo Curls Story

Shelley je prvi put dijagnosticiran rak dojke u julu 2008. Godine, kada je imala samo 25 godina. Paušalni je uklonjen od strane lumpectomy i 33 rundi zračenja bez dodatnih hemoterapije ", što je bilo dobro, jer sam imala veliki strah od gubitka moje kose", objasnio je Shelley.

load...

Shelley nakon brijanja off joj kosu.

U 2010. Godini, međutim, još jedan grumen je pronađena u njenoj drugoj dojke i doktori utvrdili da hemoterapija je potrebno kao mjera za sprečavanje još jedan ponavljanje.

"Bio sam jako uplašen, jer sve što vidite na TV-u je toliko dramatična", rekao je Shelley njene nervoze koji su doveli do nje četiri runde kemoterapije.

Nakon dva kola, kosa joj je počela opadati oko kose. Uz vrlo gusta, do ramena kosa koja je nosila prirodno od 2003. Godine, Shelley je postao umoran od čak češlja, jer sa svakim moždani udar, ona će se povući iz 50 lanaca u jednom poglavlju. Isprva, ona je odlučila da samo isječak kosa joj je kratka i nose perike, ali u 2010. Godine konačno odlučila da samo brije sve čisto.

"To je bio najstrašniji deo", rekao je Shelley, "Gledam sebe potpuno ćelav."

Regrowing i Ponavljanje

Shelley kosa je od izrasla, a kao i mnogi pacijenti koji su podvrgnuti i oporavi od kemoterapije, kosa joj je tekstura drastično promijenilo.

"U početku je počela da raste ravno i bojao sam se da neće biti kovrčava, jer ja stvarno volim svoju kovrdžava kosa", objasnila je ona. Tekstura je sada glatko, silkier i tamnije. Drži vlagu bolje i ima labavije pregib. Njen prvi veliki lekcija u brizi za svog novog tekstura je da se ne može uzeti toliko topline kao i njen pred-kemo kosu.

"Ja pritisnuo moju kosu, a potom primijetio veliku štetu topline nakon korištenja iste postavke sam koristio", objasnio je Shelley. "Nakon nekoliko proteina tretmana kosa mi se vratio, ali sada znam da mogu koristiti samo niske postavke prilikom toplinskim oblikovanjem."

Shelley je također utvrdio da režim njen proizvod je morao biti prilagođen njen novi hemoterapiju lokne.

"Ne mogu teške Baterse ili proizvode više, jer su teški niz moju kosu."

Shelley novi proizvodi uključuju SheaMoisture kokosa i Hibiscus Curl jačanje Smoothie, Mješoviti Chicks duboki regenerator i vitamina E ulje na koži glave za stimulaciju rasta.

load...

Žele više?

Jeste li, ili se nekome, doživljava hemoterapiju kovrdže sada? Saznajte kako da se brinu za kovrčavu kosu nakon hemoterapije!

Final Thoughts

Shelley kosa je sada u bob, a ona je i dalje uvjeren da će sve ponovo izrasti. Njen savjet drugima koji se bore sa hemoterapije kovrče ". Teško je reći nekome prolazi kroz proces koji će rasti, ali obećavam da će ga samo treba vremena i strpljenja."

Da biste saznali više o Shelley priča provjeri njen blog Frolicking prvaka.

load...