Bliži pogled na životni dokaz i njihov bezfriz polifluroester | BA.inspinre.com
Šminka

Bliži pogled na životni dokaz i njihov bezfriz polifluroester

Bliži pogled na životni dokaz i njihov bezfriz polifluroester

Bilo je dosta buzz u ljepoti rovovima proteklih godinu dana ili tako o novoj liniji proizvoda objavila je novajlija u industriji ličnu negu, Living Proof. Akademske pedigree, poslovno iskustvo i čista intelektualna junaštvo od osnivača umova i in-house istraživački tim ove start-up je ništa manje od vrtoglavih, posebno kada se uzme u obzir veličinu kompanije. Upravni odbor se sastoji od sjajan tim naučnika iz MIT-a, investitora i generatora ideja iz Polaris Venture Partners, i dva izuzetno talentovani i iskusni stilisti.

Living Proof suosnivač Jon Flint (partner u Polaris Venture Partners) ima strast za ulaganje u i razvoju novih poslovnih poduhvata u svim područjima tehnologije i proizvode široke potrošnje. On je uvijek u potrazi za novim idejama. Razgovori održani sa istaknutim stilistima Ward Stegerhoek i Mitch DeRosa o trenutnom stanju njegu kose i proizvoda za njegu kože su doveli do nastanka koncepta Living Proof. Njihova vizija je da okupi multidisciplinarni tim naučnika iz medicinske, kemijske i biotehničke polja da rade zajedno sa vrhunskim stilistima da razviju istinski inovativnih proizvoda za njegu kože i kose.

load...

Nijedan od naučnika koji su bili dio originalnog tim imali iskustva u razvoju industrije ličnu negu, ali su svi bili izuzetno prestižnu u svojim područjima stručnosti. Iako je to navedeno nigdje otvoreno u Living Proof literatura, mislim da je to bilo svrsishodno, jer njihov cilj je bio da se približi razvoj proizvoda iz temeljni, molekularnom nivou sa određenog cilja, a da to učine bez prtljaga koje bi mogle biti povezane sa zajedničkim formulator mentalitet ", ali to je kako ti mora dizajnirati za kosu, jer to je kako svi dizajnira uređaj."

Proboj

Cilj tima za istraživanje i razvoj bio je razviti istinski roman proizvod koji će raditi na pomoći u kontroli univerzalni problem neposlušnu kosu, posebno u vlažnim uslovima. Da bi imali glatku brave, bitno je da imate proizvod za kosu koji će zapečatiti zanoktica vratila kose kako bi se spriječilo vode prolazi ui iz kose. Proizvod mora biti u stanju da ostvari ovaj zadatak bez vaganja kosu ili što je masna. (Za detaljnije informacije o kosi, vlaga, i kovrča, komentar ove relevantne članke. Vlažnost, ovlaživači, a kosa, Dew Point, poroznosti)

Ljudi su se oslanjali na ulja i seruma kroz istoriju da ukroti svoje uvojcima, ali su morali da se bave masnu, neugodan osjećaj kose koji su možda čak i dalje bili neposlušnu. Mnogi od tih proizvoda su napravljene od biljnih ulja, životinjskih masti, mineralnih ulja, ili masni alkoholi. Silikonska ulja su revolucionarni otkriće u drugoj polovini dvadesetog stoljeća, a postao je go-to sastojak za anti-kovrča seruma i proizvoda. Međutim, čak i ovi prostor-age polimeri nisu bez mana. Mnogi potrošači su se našli bave kosom koji je postao sve više neposlušne, Lank, masna, pa čak i suha. Ovo je posebno slučaj za kovrčave kose potrošača, čija delikatna brave izgleda da su posebno osjetljivi na ograničenja silikonskih polimera.

Naučnici u Living Proof obrazloženo da je jedan od ograničenja silikonskih polimera u aplikacijama za njegu kose je njihova relativno velika molekularne veličine. Ove velike molekule sjediti na površini kose, može privući prljavštinu i čestica, i teže je kosu. Iz tog razloga, preporučuje se da silikon serumi i proizvoda koji sadrže silikone mogu koristiti u relativno malim količinama. Međutim, to postaje samo po sebi nedostatak, jer ne završava kao nepotpun sloj kose od silikona, a time i neke kosa pramenovi ostaju ranjive na probleme s ogrlicom kutikule, kovrča, i zapetljavanje uzrokovane izloženosti na vlagu.

load...

Postalo je jasno da je u cilju da se zaista na rubu rezanje, bilo bi potrebno da se razvije potpuno novu vrstu polimera koji bi mogao osvojiti problem kovrče premazivanjem cijele površine svih kose, ali to ne bi stvoriti svoju svojih problema. Nakon godinu dana intenzivnog laboratorija i istraživanja literature, živi dokaz naučnici otkrili polimera zovu "PolyfluoroEster." Razvoj proizvoda na bazi ove nove polimer i polje testiranje stvarnih korisnika dala kompanija povratne informacije je potrebno: Imali su proizvod koji je pokazao pravi napredak u odnosu na bazi silikona anti-frizz proizvoda!

PolyfluoroEster, mali polimer koji bi mogao

Self-navodno magično komponenta živi dokaz liniju proizvoda za kosu je polimer samo iskazuje kao "polyfluoroester", koja je prilično nespecifični u smislu otkrivanja stvarnog molekularne strukture nama. Organizacija je razumljivo izuzetno zaštitnički svoje intelektualno vlasništvo, što je držanje tajni sastojak u tajnosti će vam pomoći zadržati svoju prednost na konkurentnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Međutim, CurlChemist je kopanje rovova da otkrije ono što može, tako da možemo napraviti neke nagađanja o njegovoj strukturi, kako se to moglo odraziti na njegov rad na kosu, a ono što vrste očekivanja možemo imati za ove proizvode.

Dakle, šta je to? Pa, kratak odgovor je da je modificirana fluoropolimernim, koji je sintetički polimer sastavljen od tipičnih okosnica bazi ugljika, ali sa fluor molekula ili pričvršćen direktno na okosnicu polimera ili suspendovan sa strane lanca kao supstituenti. Je fluoropolimernim većina potrošača su upoznati sa je teflon, ili poli (Tetrafluoroethylene).

Molekularnu strukturu teflona (PTFE)

PTFE, ili teflon, je cijenjena zbog svoje jedinstvene kemijske i termičke stabilnosti, zbog izuzetno mali koeficijent trenja, kao i njegovu sposobnost da djeluje kao repelent ulja i vode i. Zaista je "non-stick." Međutim, jedan ograničenje je ekstremno visoke molekularne težine (pretežak za kosu), a drugi je njegova potpuna nerastvorljivost u gotovo svakom otapala, uključujući vodu. Iz tih razloga (i drugi), polimer naučnici su eksperimentirali tijekom godina s mnogim varijantama ovog molekula, koristeći različite monomera i različite kombinacije monomera za stvaranje modifikovane Fluoropolimeri i kopolimera kao i (polimera sintetiziran pomoću mješavine različitih monomera). Postoje kompanije koje tržište fluorovanim reaktivne tenzidi kao dobro.

Molekularna struktura fluorovanog kopolimera

Naoružani sa svim ovim informacijama, moja najbolja nagađanje je da je ova PolyfluoroEster je eventualno fluorisani poliestera (polimer sa poliester okosnicu, sa fluorisanih supstituenti kao privjesak strane grupe) ili fluorisani akrilni kopolimer (slično mnoge od akrilnih kopolimera trenutno koristi u proizvodi za oblikovanje kose - samo sa fluora twist, ako hoćete). Bez obzira na konkretnom slučaju može biti (i kao polimer naučnik, tako sam nada da jednog dana možemo znati stvarnu strukturu), sasvim je sigurno da ovaj polimer ima znatno niže molekularne težine od PTFE i većina silikona koji se koriste u njegu kose proizvoda. Marketinški materijal Living Proof navodi da su ove manje molekule ne sputavati kosu, i da zbog toga potrošač može koristiti mnogo više proizvoda i kaput sve vlasi na glavi u potpunosti. To stvara vrlo ravan, zapečaćena zanoktica sloj i stvara pravi zaštitni štit protiv pustošenja vlage na kosu.

PolyfluoroEster je i hidrofobne i lipophobic, što znači da nije ni rastvorljiv u vodi, niti ulja u vodi. Različitih sastojaka u formulaciji rad da pomogne emulguju polimera i zapravo ga u rastvor u svoj proizvod. Ovi polimeri odbiti ne samo voda, već i odbijaju ulja i prljavštine (čestica) iz okoline, tako da postaje moguće da se duže između šampona, koji pomaže da se minimizira neminovne štete koja se javlja s šamponiranje. To je velika mogućnost, posebno za one od nas uvijek u potrazi za taj neuhvatljivi stvorenje, prekrasan drugi dan kosu.

Fluoropolimeri imaju izuzetno niska energija površina, što omogućava polimera da se širi vrlo ravnomjerno i da se formira vrlo gladak, tanak film na površini kose (iz njihove literature proizvod kao mikrofilm štit). Ovo niskoenergetska površina i formiranje glatka film pomaže da se poveća klizanje i smanjiti trenje između susjednih pramenova. Ovo sprečava zapetljavanje i olakšava češljanje, što može biti vrlo korisno za zdravlje kose. Ona također djeluje kao još jedan mehanizam za kovrdžanje prevenciju, jer pomaže spriječiti nakupljanje statičkog elektriciteta koji se mogu javiti od trenja između pramenova.

Ovaj polimer je javljeno da imaju nizak indeks prelamanja, koji je zaslužan za dajući mu mogućnost da prenese visokog sjaja i sjaj. Moram priznati da se zbunjen, jer silikoni imaju visok indeks prelamanja, koja je odgovorna za njihovu sposobnost da bude takav fantastičan glossifiers. Namjeravam napisati komentar sam ja shvatio u tom području malo i da se obratite živi dokaz direktno, kao što sam ionako imam još nekoliko pitanja za njih. Ja ću biti sretan da se javi ništa dijele sa mnom.

Je li ovo PolyfluoroEster kompatibilan sa kovrdžave kose?

Ovi proizvodi definitivno izgledaju obećavajuće za kovrčave kose potrošače koji pate od problema sa kovrča, posebno u vlažnim klimama. Čini se kao da je linija proizvoda je vrlo nježan, sa svojim bez sulfata šampon i njihove hidratantne kreme bogate uređaja. Njihov stil proizvodi izgledaju vrlo razumno kao dobro. Polimer je definitivno nije rastvorljiv u vodi, tako da se može imati problema u vezi sa šampon bez (CG) rutinu. Međutim, to je moja pretpostavka da zbog svoje molekularne strukture, ovaj polimer ne izgrade na sebe, slično amodimethicone, toliko koji dobijaju dobre rezultate od proizvoda amodimethicone sadrže mogu biti vrlo uspješan sa ovim, kao i (možda čak i Moreso). Slično kao amodimethicone iako, ja sam znatiželjan to temeljno ga izvadite iz nečije kose, jer čini se da nije osjetljiv na najčešće tenzida. Ja sam u nadi da će dobiti više informacija o ovom iz naučnici Living Proof.

Većina mišljenja sam video za proizvod su jako dobro, tako da smatraju da je NoFrizz linija proizvoda je vrlo obećavajuće. Očigledno, performanse ovog proizvoda poboljšava sa ponavljanje aplikacije previše, pa se potrudite da ga koristite za nekoliko dana ili duže kada se procenjuje ga na kosu. Čuo sam da barem jedan od proizvoda za stajling može biti prilično krut za one od nas s kovrdžave kose, a to može napraviti kosa osjećati krhki i suha, pa budite oprezni koji proizvod koji ste odabrati i možda sloj sa svoje odsustvo-u uređaj.

Glavna mana ovih proizvoda je njihov trošak. Međutim, sama polimer je u proizvodima u većoj koncentraciji nego u drugim polimeri obično su, i to je vjerojatno prilično skupo da bi sada. Također, ogromna količina novca je otišao u kupovinu apsolutne crème de la crème mozak u naučnoj i ljepote industrije i u zgradu state of the art laboratorija. Sve to dolazi sa cijenom! Nadam se da će uskoro probati sebe. (Dear Santa).

Ja sam stvarno zainteresirani za ove proizvode i na taj inovativne kompanije, pa bih voleo da se e-mailove ili komentare ispod od vas o tome kako se osjećate o tome nakon što je pokušao to.

Dodatak

Imao sam najviše divnu priliku da razgovara sa Jessie Vallette, predstavnik kupca usluga na živi dokaz, nakon što sam završio ovaj članak. Bila sam toliko zadovoljan nivo znanja je imala i njena spremnost da razgovaraju o moja pitanja detaljno. Opet, moj šešir je isključen u ovoj kompaniji. Dakle, na informacija koje se ona.

Polyfluoroester je definitivno potpuno hidrofobna, pa nije nerastvorljivo vode. Međutim, kada se kosa uronjen u vodu, neke male količine će otpasti kose. Uranjanja u vodu će i dalje uzrokovati kosu da nabubri i zanoktica za otvaranje, tako da je još uvijek moguće da očistite kosu i za uređaj da radi svoj posao. Oni su otkrili da vlastite vrlo nježan šampon ne ukloni polimer sa površine kose, tako da nije potrebno koristiti sredstvo za čišćenje sulfata sadrže.

Također, ona je potvrdila da polyfluoroester ne izgradi na sebe nakon što adsorbuju na površinu kose, tako da se čini da se ponašaju na vrlo sličan način kao amodimethicone u tom pogledu. Mnoge kovrčave kose potrošače koji koriste režim bez šampona ili niskim šampon su bili uspješni sa proizvodima koji sadrže amodimethicone iz tog razloga. Prema Jessie, ovo polimer bi trebao biti još lakše raditi, tako da nema sitnog linije može i nadigrati proizvode koji sadrže amodimethicone kada je u pitanju kovrdžanje požara.

load...