Bijeli pesak teži inovativnim rešenjima za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Bijeli pesak teži inovativnim rešenjima za kosu

Bijeli pesak teži inovativnim rešenjima za kosu

Osnivač White Sands Fernando Salas ima jednostavnu filozofiju prema razvoju proizvoda.

"Ja sam voljan doći do svega što je trenutno tamo na tržištu", kaže Salas, veteran stilista. "Postoji nešto novo i uzbudljivo o svakom (White Sands) proizvoda.

Bilo da je jedinstvena kovrdžave kose pjenu ili revolucionarni proizvod popravili kosu, ovo pionirski duh je u srži svih proizvoda 24 White Sands '.

Ova inovacija može biti viđen u društvu najnoviji proizvod, Orhideja ulja. Vraća vlagu, sjaj, elastičnost i mekoću kosi koja je postala oštećena od kemijskih tretmana i termalne stresa.

Interes White Sands 'u orhideje za kosa bila inspirisana studije koje su pokazale misteriozne kapacitet orhideja za dugovječnost, ljepotu, i njegova svestranost da se prilagodi različitim sredinama sa živim bojama. Orhideja ulje je vrlo lagan, a za razliku od većine drugih ulja to ne utiče na sposobnost za kosu da obavlja kada styling.

load...

White Sands je kompanija sa skromnih početaka i velike ambicije. Korporacija u vlasništvu porodice je osnovana prije 10 godina od strane Salas Porodica sa samo 1 €.

Orhideje ulje

Salas je radio kao stilista za protekle četiri decenije. Počeo šišanja dok pohađaju srednju školu u južnoj Kaliforniji. Kasnije je radio za neke od najvećih ljepote industrije kompanija, uključujući Clairol i Helene Curtis. Nakon što je malo slobodnog vremena, on smatra da je teško pronaći posao na istom nivou.

Ali on je želio izlaz za ideje, pa je zatražio pomoć od hemičara koji je uradio istraživanje i razvoj za neke od najvećih industrije kompanija. Hemičara je bio spreman raditi bez naknade.

Godine 1999, Salas učestvovao u trgovini show koristeći sprej razvio. Njegov rad je naišlo na aplauz, kao i velika potražnja za laka za kosu, koji nije imao ni ime još. U jednom trenutku, on je ponudio 200 € za bocu spreja. Na ovom oduševljen odgovor na bazi ", bio sam prisiljen da počne kompanije", šali se on.

Koju vodi porodica pet-Fernando, Patricia, Aarron, Noel i njegova supruga Kelly-počeli su ispunjavanjem proizvoda iz litara u boce jedan po jedan u Salas 'garaži.

Iako kompanija je prešla dug put od tih dana, Salas i dalje razvija svoj proizvod jedan po jedan, svaki na osnovu specifične potrebe ili trenda.

Kada je u pitanju tekstura, Salas se filozofija da je stilista je kao slikar. Prije nego što oni mogu stvoriti svoj imidž, što im je potrebno da se pripreme platna.

"Kosa je naš platnu.", Kaže on.

Imajući to na umu, on je stvorio ER Fusion, Poroznost Fix i The Cure 24/7.

ER Fusion je intenzivni rekonstruktivnih tretman kose koja obnavlja kosu u svoju mladalačku uslov za do 30 dana. Proizvod stvara jasnu mikro štit za brtvljenje u boji i mekoću, dok bestežinskom quaternaries ravnotežu i samo podešavanje boja u kosi. Kompleksan set amino cystines popraviti štetu, dok ekstrakti limunske trave pojačala boja s visokim sjajem.

Salas poziva Poroznost Fix "make-up za kosu." Poroznosti služi kao temelj i korektor da privremeno popuni mrlje nalaze u svakoj Strand, stvarajući utisak besprijekoran kose.

load...

ER Fusion

Cure 24/7 je odsustvo u rekonstruktivne tretmana sa vidljivim rezultatima u roku od nekoliko minuta nakon nanošenja. Tretman što se može učiniti danju ili noću, mokro ili suho, popravljanje oštećenu kosu vlakana i izrada pramenova jači, glatko i sjajnija.

"To se bavi ten same kose", kaže Salas. "To je kao stavljanje potpuno nova žbuka na zidu. To je kao da imate nove kose."

Nakon što je platno je pripremljen, White Sands ima proizvode koji pomažu da postignete teksture koje želite. Kovrdže su od posebnog interesa za Salas, jer je to njegov tip kose.

White Sands sklupča u Silk Mousse je osmišljen da stvori ropey kovrče koje su trenutno vruće, bez kriza.

"Molekuli su napravljeni da pomognu lokne nagomilavaju zajedno", kaže on.

Mnogi ljudi s kovrčave kose imaju tendenciju da koriste teži proizvode odvagnuti svoje kosu. Salas vjeruje u cocktailing proizvode kako bi dobili izgled koji želite.

"Gledam primjene proizvoda kao način za rješavanje različitih potreba, bilo da se smirivanje kose ili povećanje volumena", kaže Salas.

Salaš je vjernik da uz prave proizvode i malo truda, valovi, kovrče i presavijanje mogu izgledati lijepo. Ali on smatra da je to više nego samo o tome da izgleda lijepo.

"To je identitet izraz", kaže on. "Cilj je više o tome kako da biste dobili svoj da izgleda kao da želiš da se vidi."

load...