Bianca Alexa kako se brinuti za kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Bianca Alexa kako se brinuti za kovrdžavu kosu

Bianca Alexa kako se brinuti za kovrdžavu kosu

To je to! Vi ste odlučili da se vrati u svoj prirodnu kosu. Uzbuđeno ste žuriti do najbližeg supermarketa i učiniti svoj put kroz ljepotu prolaz, samo da bi bombardovani od strane veliki izbor proizvoda za njegu kose. Neki obećavaju veliki bouncy kovrče, dok su drugi jači, zdraviji kose. Ima i onih koji obećavaju da bi vaša kosa raste deset puta brže. Sa toliko opcija da je teško znati koju da izaberem. Ali prije nego što provedete kiriju na dva nivoa u vrijednosti proizvoda, ovdje je popis od pet stvari koje treba uzeti u obzir pri učenju kako da se brine za kovrče.

Ovaj članak je dostupan na španjolskom!

5 načina da se brine za Vaše Curls

Foto ljubaznošću BIANCA ALEXA

Odaberite svoj način

Ako se razmatraju mogućnost prelaska na prirodnu kosu, treba da znate da postoje dva načina da se o tome. Prva opcija je poznat kao "veliki odrezak", koji se sastoji od rezanja popusta na sve vaše hemijski obrađene i oštećene krajeve, omogućavajući kosu da raste u svom prirodnom stanju. Međutim, za one koji ne žele da se takve drastične promjene, metoda "dugoročne tranzicije" može biti bolje za vas. Ovdje imate mogućnost održavanja dužine ste ugodno, dok postupno smanjenje isključili oštećene krajeve. Ova metoda je idealna za učenje da se brine za svoju novu kosu kako raste. Eliminiranje korištenje topline alate kao što su udar-sušilice i ravnim šipkama je bitno u ovom procesu kako bi se osiguralo da držite kosu kao zdrav moguće.

load...

Foto ljubaznošću BIANCA ALEXA

Uspostaviti svoju rutinu

Važno je da se uspostavi dnevnu rutinu koja se lako održava i onaj koji upotpunjuje vaš životni stil. Pri kreiranju ovog rutinu treba uzeti u obzir sve, od frizure, do proizvode koje će koristiti. Pokušajte držati sa niskim manipulacije frizura koje nisu preuske i neće pretjerano povući na svoj korijene, što može dovesti do pucanja. Zaštitite kosu noću pomoću satena ili svile poklopac motora ili šal (drugi tkanine mogu ukrasti na kovrče izaziva trenje i gubitak vlage). Za one od vas, poput mene koji vole da napuste svoje kovrče labave, ali i dalje žele dodatnu zaštitu noću, možete kupiti od satena jastučnicu od lokalnog distributera napajanja ljepotu.

Foto: Kinky Curly Knot Danas, Life-Flo Pure bademovo ulje

Foto ljubaznošću BIANCA ALEXA

Branje najbolje proizvode za teksturu

Kada ste u potrazi za taj savršen proizvod je važno uzeti u obzir sastojke što je napravljen od. Izbor proizvoda od prirodnih sastojaka je uvijek dobra ideja. Za dobar regenerator proverite da li ste probati onaj koji ima vodu kao osnovni sastojak (prvi sastojak navedena) i poželjno pohvalio sa prirodnim uljima. Dok je od suštinskog značaja za održavanje vaše kose hidratizirana i hidratizirana vode, prirodna ulja će služiti kao barijera za brtvljenje u vlagu, čineći vaš kosa izgleda glatka i sjajna. Kokos, maslina, grožđa, badema i avokada ulja su dobri primjeri ulja koje su efikasne u ovom zadatku.

Foto: Aubrey Organics GPB, Trader Joe čajevca Tingle, Giovanni Deeper regenerator vlage 

Briga za kosu

Vaša kosa je većina krhka u fazi tranzicije zbog različitih tekstura prisutan u ovom trenutku (novi rast i oštećenu kosu). Veoma je važno da se eliminiše upotrebu udarac za kosu, ravnim šipkama i drugim stilom alate koji se odnose direktno toplotu sa kosom, manipulacije vašu prirodnu teksturu. Korištenje previše topline može dovesti do trajnog promjenu vašeg pregib obrazac istovremeno izaziva nepotrebne oštećenja kose. Umjesto toga, to je dobra ideja da se odluče za frizure koje će pomoći uklopiti različite teksture, kao što su pletenice auta ili seta minival štap. Oba stilova se može postići bez upotrebe topline.

load...

Ne boj se da eksperimentišete

Ne postoji bolji način da se nauči da se brine za svoj kovrče nego eksperimentiranje s njima, može biti neophodno da isprobate različite proizvode dok ne pronađete savršen za vas. Ne zaboravite ni dva kovrče su slični, što može raditi za neke ljude ne mora nužno raditi za vas i obratno. Kosa svima reagira drugačije na određene proizvode, tako da ne bojte se eksperimentirati dok ne pronađete pravu kombinaciju proizvoda za kovrče.

Pratite Bianca Alexa na Instagram.

VIŠE: 5 Pasos Para Aprender je Cuidar Tus Rizos

load...