Bentonitna glina za kosu i kožu | BA.inspinre.com
Šminka

Bentonitna glina za kosu i kožu

Bentonitna glina za kosu i kožu

Bentonit je nečist gline koji se obično formira iz atmosferske vulkanskog pepela i u prisustvu vode. Postoji nekoliko vrsta bentonita, svaka nazvana po odgovarajućim dominantan element, kao što su kalij, natrij, kalcij, i aluminija.

Gline kao bentonit se odavno koristi da pomogne osloboditi organizma od toksina i da dostavi hranjive tvari. Ponekad životinje okrenu jesti prljavštinu i gline da pomogne ukloniti otrove iz svojih sistema ili u vremenima bolesti ili poremećaja.

Bentonit može se izvana se koristi kao oblog, blatom ili u kadi i, u receptima za njegu kože. Dobra kvaliteta bentonit bi trebao biti sive ili krem ​​boje, a sve što čini se da je "čisto bele" je osumnjičeni. To se često pakirana i distribuira u obliku praha i treba da imaju vrlo fino, baršunast izgled. To je bez mirisa i ne ostavlja mrlje.

load...

Bentonit gline je izrađen od dobi od vulkanskog pepela i prilično je jedinstven zbog svoje sposobnosti da proizvede električni naboj kad hidrirani. U kontaktu sa tečnosti, svoje električne komponente promijeniti, dajući mu sposobnost da apsorbiraju toksine. Bentonit je poznat po svojoj sposobnosti da apsorbiraju i uklanjanje toksina, teških metala, nečistoće i kemikalije.

Kako ga koristiti

Kada postane pomiješan s vodom, bentonit gline brzo bubri otvoren kao veoma porozna spužva, omogućavajući toksina da budu uvučeni u spužvu kroz električne privlačnost i kad tamo, oni su dužni u njemu. Glinu zatim objavljuje svoj minerali za tijelo koristiti.

Bentonit također pomaže oksigenaciju ćelija, kao što to povlači višak vodika i omogućava ćelije ga zamijeniti kisikom umjesto. Never Let bentonit dolaze u kontakt s bilo metal, jer to smanjuje efikasnost. Možete ga miješati s vodom, jabučni ocat, ili ekstra djevičansko maslinovo ulje u staklenim ili plastičnim brod i koristiti plastične pribor za temeljito miješati.

Postoje mnogi načini za bentonita: 

Koristite Bentonit gline na

 • Opekotine
 • Fleke
 • Uboda insekata
 • Ekcem
 • Suhu kosu i vlasište
 1. A pasta bentonita gline i vode mogu se koristiti na koži za bilo iritacije kao što su mrlje, uboda insekata, rezovi, svrab kože ili opekotina. Ostavi ga na sve dok se ne osuši, a zatim isperite. Ovo može biti posebno umirujuće na patnju kože od ekcema, psorijaze, boginje, itd
 2. Za teža pitanja (kao što su opekotine), možete napraviti oblog stavljajući debeli sloj gline na koži i primjenom vlažnom gazom ili krpom preko njega, onda zamotati područje i ostavite oblogom na, mijenja svaka 2 sata.
 3. Za glatka i zdravu kožu, napravite pastu od bentonita i vode i nanesite na lice kao masku. Pustite ga da radi 20 minuta i isperite. To se može učiniti jednom ili dva puta tjedno.
 4. Dodavanje ¼ šolje bentonita za kupanje može poslužiti kao vrlo opuštajuće i detoksikaciju kupanje koji umiruje i omekšava kožu.
 5. Bentonit se može koristiti za razjasniti i stanja kose (u jednom koraku!), Po efikasno skidanje proizvod nagomilavanje bez skidanja kosu poput šampona, ostavljajući kosu klimom i hidratizirana tokom.
 6. load...

VIŠE: mlađi izgled kože za sve uzraste

load...