Avedin steampunk show-stealer na premijeri Orlando | BA.inspinre.com
Šminka

Avedin steampunk show-stealer na premijeri Orlando

Avedin steampunk show-stealer na premijeri Orlando

"Gangs of Aveda" fazi

Usred sve velikoj sceni prezentacije glavnih brendova na Premiere Orlando katu, Aveda izdvajao od svih ostalih u smislu ukupnog koncepta i stila. Smješten između svijetle, šarene premijeru na video ekranu iz susjednih faza, Aveda je steampunk-nadahnut set-up pod nazivom "Gangs of Aveda" predstavljena plina lampe, a trompe de l'oeil viktorijanski cityscape, i mogućnosti sirovog drveta da se stvori efekt koji je bio i minimalistički i raskošno u isto vrijeme.

Dovođenje dva kontradiktorna elementa je srž cjelokupne kreativni koncept za 2011. Premijerno Orlando prezentaciju Aveda a. "Steampunk" se definiše kao stil (predstavljeni u modi, umjetnosti i književnosti) koji kombinira elemente industrijske revolucije, viktorijansko doba i futuristički senzibiliteta. To je romantična, ali moderne; delikatan, ali napeta. Aveda je kohezivni Steampunk temu iznio inovativan i zaista jedinstven estetski da je mnogo zasluženo svih buzz je primila.

"Steampunk modeli Aveda je"

load...

"Steampunk modeli Aveda je"

Od koncepta do izvršenja: stvaranje Steampunk kosu

Podzemnih Steampunk kultura je oko za protekle dvije decenije i Aveda bila suočena sa izazovom stvaranja svoju jedinstvenu viziju Steampunk kose. Hannah Cannon od Aveda stilista koncept tim koji je odgovoran za stvaranje izgled emisije objasnio da im je cilj bio da se stvori izgled koji je bio i uglađen i glatko ali je zadržao mnogo volumena. Rezultat: high-drama, multi-teksturom coifs da sami posudio savršeno ukupnom show koncept.

Za kreiranje stilova koji se oslanjao na spoj i ravne i kovrdžave teksture, Aveda stilisti uvijen i zadirkivali kosa modela 'u geometrijskim oblicima koristeći stil pomagala sa puno čekanje i završio ih zaglađivanje serumi da im daju visokog sjaja i uglađen finiš.

Da biste napravili ovaj izgled, stilisti upletena kosa onda zadirkivali korištenjem voluminizirajući proizvoda i završio sa serum

Stilisti ispravio ovaj prirodni glavu kovrče i koristiti Bobby igle za crimp sekcije na sredini niz otvor. Kosa je dirao i volumized za konačan izgled

Bilo je osvježavajuće da vidi Aveda, 30 godina stara kompanija poznata po kvalitetu i zdrave proizvode, poguramo i pokazati nam inovativan, svježe i naprijed prezentaciju razmišljanja.

load...