Ali moja kosa mrzi kokosovo ulje | BA.inspinre.com
Šminka

Ali moja kosa mrzi kokosovo ulje

Ali moja kosa mrzi kokosovo ulje

Postoji dobar razlog za to-earth-friendly komponente kao što pepermint ulje, shea maslac, i svemoćni kokosovo rad ulje dobro za mnoge ljude. Ali to nije slučaj sa svima. I za one od vas čije kože i kose zapravo ne pokupi šta kokosovo ulje spuštanje, stalno fascinacija njeni efekti mogu izgledati little.off-stavljajući.

Walt Disney Pictures i Screen Junkies

Isto, šefe. Isto.

Ipak, ako imate iskren-to-medicinsko-nauka alergije svima omiljeni palme nusprodukt, možda da se to nije nužno i sama kokosovo ulje koje postaje vas i vaše lokne sve smeta, to je koncentracija to.

"Sve stvari su otrov i ništa nije bez otrova, samo doza čini stvar nije otrov." - Paracelsus

Možda je ravno-up kokosovo ulje jednostavno nije tvoja stvar, ali i dalje možete iskoristiti na način na koji ulje prodire ako partner to sa nekim drugim sastojcima. Dakle, bez obzira da li DIYing ga sa duplim kotao, ili čitajući leđa boca kao dobar kovrčava, to su nekoliko pitanja koja možete riješiti sparivanjem kokosovo ulje s nekoliko drugih odabranim sastojcima, druže-policajac stilu film.

load...

Problem: To samo postaje svuda.

U redu, jednom kokosovo ulje otopi, kao i većina ulja, ima tendenciju da se prilično klizav. Kao, možeš češlja pola istopljen komad kroz kosu, listajte to skroz na drugom kraju sobe, a ne primijetiti sve dok nedostaje komad istopi sve preko svoje stvari, a ne da sam ljut. Ali, ako vam je potrebno da ostanu na kosu ili vlasište dovoljno dugo da zapravo radi ono što je značilo da ćete želite da ga kombinirati s pčelinjim voskom. Malo je stvari istopi ide dug put, i sjajnog koje idu zajedno sa svojim prirodnim brtvilo prirode.

IStock.com/Jurgute

Problem: Treba mi nešto više jačanje

Postoji mit plutajuće oko koje kaže da kokosovo ulje prenosi proteina u kosu sa svake upotrebe. Na žalost, to je just.not slučaj. Ako ste u potrazi za nešto za jačanje kose, morat ćete naći nešto s dodatkom keratina ili proteina mlijeka učvršćuje stvari. U suprotnom, vi ste dobrodošli da se uvedu drugih nečistoća, ali zapamtite, nije svaka bruto otkriće će ispasti da je nebrušeni dijamant kao penicilin. Ja odlazim ovaj naučnicima, lično.

Problem: To nije držim vlage u.

Pčele su MVP. Ozbiljno. Oni idu okolo oprašivanje naš svijet, i dajući nam to sljedeći sastojak med. Med, a nusprodukti kao honeyquat ili ekstrakt meda, sve služe da vlaže kosu s nekim prilično bomba vlažilac akciju. Iste osobine koje čine med jestivo za doslovno tisuće godina će zadržati svoju kosu adekvatno hidrirana i meka na način da kokosovo ulje sam možda neće biti u mogućnosti da obrađuju.

Hvala, dame.

IStock.com/James Mcavady

Problem: Preteško je.

U redu, tako da je potrebno prodiranje korteks kokosovog oil.but to je bilo vaganje niz dobro kovrče, začepljenja pora, ili oboje, a ti si gotov sa svega toga. Cistične akne boli, kapiram. Spajajući kokosovo ulje sa mnogo lakši ulje, međutim, vaša jojobas, vaš badema, itd da ti dam i svoju kosu dobiva najbolje od oba svijeta! Ako ste zabrinuti zbog oticanja, vidi gore za pčelinjeg voska, ili provjeriti neke široko platno trake za glavu držati stvari izolirani dok se prijavljuje kosu tretmana.

load...
Protip za akne: Provjerite jeste li PRANJE one trake za glavu na redovnoj osnovi. Ugrabiti razne paket i neke stvari okolo, tako da možete držati stvari higijenski.

Problem: Ne trebaju mekoću!

Luksuz je relativna. Moje kratkog boravka koji žive u šumi Alabama kao mali April vidio razvoj moje imaju kupaonicu s svjetlarnik, a ja samo izgubiti sve svoje devet-godišnji pasulja o tome, jer kako fensi je bilo. I, naravno, bilo je sjajno za promatranje ptica. Zato što smo živjeli. U šumi. Ali niko od bilo koje klase u pozadini može napraviti argument o svile nisu super luxe. Amino kiseline, koji se nazivaju sericin, su proteini rastvaraju u vodi koji pomažu prenose vlagu, služi kao zaštitnu barijeru za kosu, i da proizvodi super svilenkast osjećaj.

Poseban pozdrav za Yangshao kineskom ljude kojima su počeli na ovom svih ovih vekova!

IStock.com/wonry

Dakle, sada da znate sve što možeš o rezanje svoj kokosovog ulja (da se tako izrazim) sa drugim velikim sastojcima, da li osjećaju više sigurni da ga koristite u svoju rutinu?

Vaganje u o tome kako ste pod teretom, i kako da bi voleo da nastavi sa Curl Kraljica ulja!

load...