Alelia snopovi govore: Misli iz pra-pra-unuke gospođe Voker | BA.inspinre.com
Šminka

Alelia snopovi govore: Misli iz pra-pra-unuke gospođe Voker

Alelia snopovi govore: Misli iz pra-pra-unuke gospođe Voker

Michele Tapp Roseman je itekako svjestan koliko je duboko ukorijenjena naše osjećaje o našoj kosi se zamršena sa našim osjećaje o nama samima. Ona je autor knjige koja se zove Hairlooms: Odgovor Untangled Istina o Loving prirodna boja i Beauty and složili da dijele izvod njenog razgovora sa A'Lelia Paketi sa NaturallyCurly zajednice.

A'Lelia Paketi je pra-pra unuka prvog crnkinji milioner i njegu kose kreator Madam CJ Walker. Iskusni novinar i javni govornik, ona je također autor bestselera New York Times, sama Prizemlje: Život i Times je Madam CJ Walker (Scribner). A'Lelia se udružio sa Sundial Brands (SheaMoisture) za kreiranje Beauty Culture proizvoda za njegu kose i Madam CJ Walker, koji se distribuiraju kroz Sephora prodavnicama širom zemlje.

Foto ljubaznošću MICHELE TAPP Roseman

load...

Kada sam bio dvanaest i priprema se da preuzme plivanja, imam minival. Imao sam dugu kosu, i shvatili smo da bi bilo lakše. Dakle, u tom trenutku bila je to 1964-pogotkom minival je to normalna stvar. Moj tata, u tom trenutku, bio predsjednik Summit Laboratories, koja je bila kompanija koja je proizvod pod nazivom kose Straight. To je bio jedan od glavnih kompanija brigu Crno-vlasništvu kosu koji se razvio u pedesetih godina. 1969. Godine, kada sam bio viši u srednjoj školi, Afros su zaista vrlo popularna.

U to doba, bio sam veoma politički svjesni osoba, a ja sam stvarno htio Afro. 

Ovo možda izgleda kao ironija na mnogo ljudi zbog njihove zablude Madam Walker i uvjerenje da je izmislio toplu češalj. Ja sam postao vrlo svjesni što crnom i simboliku da su u crnom tog doba. Jedinstveni domaćinstvima drugih ljudi, imali smo ratove kosu u mojoj kući jer je moj otac bio veoma razliku od mene dobijate Afro zato što je njegova kompanija napravila ravnanje kose. Moja majka je mislio drugačije. Ona je rekla: "Kosa je kosu. Morate koristiti šampon i regenerator da li imate trajnu ili ne. "

Bez obzira na to, moja majka me je odveo do Walker Beauty School, a ja sam otišao sa ovog zaista ogroman afro frizuru. Nosio sam Afro do kraja fakulteta i isecite ga vrlo kratko moj stariji godinu. Za naredne dve decenije, stvarno sam se tamo-amo između kratku kosu, dugu kosu, i kosu s trajnom. Moram do točke u mom kasnim tridesetim ili tako, gdje sam se ne sviđa način na mojoj kosi osjetio kada je trajnom. Izgledalo je kao slama na mene. U to vrijeme, ja sam ga nositi duge i odlazak u kozmetički salon svaka dva tjedna da se to stilski i sjedi pod kosu. Išao bih da moj frizer u 8:00 ujutro prije nego što sam otišao na posao.

Jednog dana sam otišao, i stilista nije pojavio. U tom trenutku, rekao sam, "Zaboravi to. Ja rezanje svoju kosu! "U proteklih dvadeset godina, ja sam nosio moju kosu kratko i prirodno. Samo volim raditi na taj način, jer ja stvarno ne žele da troše vrijeme na to. Previše sam zauzet. Imam previše drugih stvari koje su važnije za mene nego da mi je kosa. Nakon što je lično rekao o meni, ja volim kad vidim sve ove velike trajnom ili prirodnih stilova.

load...
Mi-kao afroameričke žene potrebu da volimo sebe. Mi još uvijek može imati kosu s trajnom i volimo sebe.

Kroz riječi A'Lelia možemo osjetiti prisustvo njegu kose pionir koji je tako blizu i dragi u našim srcima, kao osobe s kovrčave kose. Hvala vam A'Lelia za reči na samoljublja, tekstura slavlje, kao i za dalje krivotvoriti put za Black žene u njegu kose industriji. Mi vam zahvalan.

Možete pročitati ostatak Hairlooms: Odgovor Untangled Istina o Loving prirodna boja i Beauty kupovinom na:  

  • Amazon
  • Meta
  • Barnes & Nobles
  • Knjige A Million
load...