Aleksandra prirodno putovanje kose | BA.inspinre.com
Šminka

Aleksandra prirodno putovanje kose

Aleksandra prirodno putovanje kose

Počeo sam dobiti Stalni na tenderu dobi od tri godine. Odrastanje mješovitih baštine, moja mama nije imala pojma kako da se brinu za svoje guste kovrdžave kose, tako da joj je neko savjetovao minival moju kosu tako da bi bilo lakše upravljati. Imam Stalni vjerno dok sam bio u srednjoj školi, a onda je počeo nosi SEW-ins. Nosio sam pletu oko četiri godine i počeo spot perming moje odsustvo-out što je na kraju dovelo do strašne lom. Tokom koledža, bio sam odlučan da se plavuša naglašava i moja frizerka beljenog moju kosu. Moja kosa je izuzetno suha i krhki iz izbjeljivač, plus nisam znala kako da se brinu za obojenu kosu tako da je bilo loše. Pustio sam mi kosa izraste neko vrijeme, a onda sam počeo rezanje dok sam bio spreman za veliki odrezak u maju 2015. Godine otišao sam kratak - pravi kratak! Mislio sam da sam početi više mogao, kao i isprobati novi izgled, pa sam odlučio da se ošišala na pixie rez.

Zbog čega ste se odlučili da se prirodno?

Nakon godina perming moje kose, nosi SEW-ins, a zatim izbjeljivanja moja kosa, bio sam odlučan da obnovimo sebe i prihvatiti moju prirodnu kosu. Nisam znao kako da se brinu za moju kosu dok nisam ošišala se, što mi je dao priliku da se upoznaju moje uvijanje obrazac i tekstura.

Kako je svojoj porodici, prijateljima i suradnicima reagovao? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

load...

Moja porodica iskreno nije mogao ni reći kada sam nosila tkanja, ali jednom sam smanjiti sve svoje kose u pixie rez su šokirani kako kratak sam otišao. Oni su prilično tradicionalna i osjećati žene treba da imaju dugu kosu, tako da je na prvo, nisu se sviđa i da će se šale, ali su zavolio ga.

Kakav je najupečatljiviji trenutak vaše kose putovanje?

Definitivno veliki odrezak! Nisam nikome sam rezanje moja kosa, to je nešto što sam htio da uradim da dokažem sebi da mogu.

Šta frizura (e) se osećate najviše samopouzdanja?

Iskreno, trebalo mi je vremena da volim svoju kratku kosu. Isprva, nisam uveren jer nisam znao kako da ga stilu, ali sada kada sam se ljulja moje prečicom u protekle dvije godine, to je definitivno moja omiljena frizura još.

Kakav je bio vaš prelazak režim kosu?

Dok sam u tranziciji nisam imao pojma šta radim. I dalje sam ispravljanje moju kosu i pokušao ga nosi kovrčava, ali nije mogao naći proizvode koji su radili za moju kosu i vratio se na ono što sam znao: konjskim repom.

Moja kosa kaže da sam neustrašiv, hrabar i hrabar. Podsetio me je na snagu i potencijal držim.

Koji je vaš trenutni režim kosu?

Ja sam minimalistički prirodno i ne žele da koriste previše proizvoda na moju kosu, pogotovo jer imam osjetljivu kožu i neke proizvode uzrok me u proboj oko mog vilice. Ja očistiti moju kosu jednom nedeljno i imam par omiljenih da ja volim kao što su Elucence vlage balansirajući regenerator ili Camille Rose marokanske Kruška Conditioning Krema. Onda, nanesite Detangler ili ostaviti-u, kao što je Curl Girl Opustite regenarator i raščešljavanje magla ili Kinky-Curly Knot danas, što rade sjajno, jer su obojica pružaju veliku klizanja, plus lagani kremu koja definira moje kovrče gdje sam don ' t morati primijeniti previše stajling krema. U posljednje vrijeme, ja sam opsjednut metodom zavojnice prst da imaju više definiran izgled i koristiti ORS Styling Smoothie, što je teška krema koja je prepuna proteina i odličan je za namotaja prst, obrte i pletenica outa. Svako jutro sam osvježiti svoju kosu sa kovrčavu kosu Solutions H20 boca vode koju volim jer je to kontinuirani boca prskanja vodom koja je dao moj kovrče život bez njih natapajući. Zatim, kada sam pustio svoju kosu osuše, dodati volumen i definiciju mojoj pogled ja uzmem pick, paperje a ja sam kroz vrata!

load...

Svaki savjet želite dati drugim ženama koji mogu biti u fazi tranzicije i treba malo ohrabrenje?

Zapamtite, pravac je mnogo važnija od brzine. Ne uhvate se na ono što drugi kovrdžav rade, ono što radi za vas! Ako se proizvod ne radi, pokušajte nešto drugo. Ako niste bili zadovoljni sa svojim obrtom se, zadržati vježbanje ili pokušajte drugi heatless stilu. Srećom, postoje tona resursa i proizvoda na dohvat ruke, tako da iskoristi to. Kao i svako putovanje, važno je postaviti realne ciljeve, smiri, zadržati optimističan način razmišljanja i slaviti vaš napredak.

Kako se dalje uvereni uz svoj prirodni put kosu? Bilo bi nam drago da čujemo od vas, komentar ispod!

Želim više od Alexandra? Pratite je na Instagram @queensconquer

Pratite nas na Facebooku da vidimo šta mi sada govorimo.

load...