9 načina ukrotiti svoju frizuru | BA.inspinre.com
Šminka

9 načina ukrotiti svoju frizuru

9 načina ukrotiti svoju frizuru

Postoje mnogi kovrčave djevojke koje prihvate obim i karakter kovrdžanja donosi svoje kovrče - i mi kažemo rock to kako ti se sviđa! Ali, ako želite više definiranu izgled i kovrdžanja dobija na način da, evo kako da ga minimizirati.

Što je kovrča?

Kovrdžanja je poremećaj prirodne pregib ili namotaja kosa po podignutom kutikule koji omogućava da vlaga ulazi u i otiču pramenove. Kovrdžanja javlja češće kod kovrčave kose nego ravnu kosu i kovrče mogu da na svoj vlastiti um i stvoriti klupka, čvorova i volumena koji ometaju jedinstvene definicije pregib težimo. Najbolji način da ukroti kovrče je da se ne ikada dešava.

Kako spriječiti frizz

1. Koristite prave proizvode

Želite da koristite proizvode koji će zapečatiti vlage u i držati zanoktica polaganje stan. Ne radi se o vaganje kosu već o brtvljenje svoj lanci tako su mekana, glatka i hidratizirana. Mnogi kovrdžav koristiti serume ili ulja da pomogne pečat u vlage i zadržati flyaways na odstojanju. Pobrinite se da pravilno primijeniti proizvod, a ne samo plop ga. Potpuno distribuirati proizvod na svih slojeva kako bi se osiguralo svim oblastima su pokrivene, a manje šanse da dobiju neposlušnu.

load...

Duboko uređaj nakon svakog dana pranja, držeći podalje od isušivanja alkohola, pa čak i koristeći mikrovlakana ručnik ili pamuka tee da se osuši kosu sve pomoći kako bi se smanjila mogućnost frizz. Pronalaženje prave proizvode za vaš tip kose omogućava mnogo manje neposlušnu dana, pa čak i na vrijeme ne može me zaustaviti kad imam Sveti Gral režim!

2. Dobiti odličan rez (regularno ukrasi)

Pravo rez će omogućiti našim uvojci da padne lijepo. Oni split ili oštećeni krajevi postaju lako neposlušnu jer remete prirodni uvijanje vaše kose. Niko ne kaže da je potrebno provesti tona novca, ali šišanja ili trim specijaliste kovrčave kose osigurava da smanji lokne pod pravim uglom tako da kosa pada ispravno. Loš rez često uzrokuje još više kovrča i ne dobijaju redovnu ukrasi čini ispucale vrhove koji će stvoriti čvorova, klupka, i kovrdžanje.

3. Ograničite korištenje šampona

Šampon je nužnost, ali ne moramo ga koristiti za svaki dan pranje. Šampon može biti isušivanja kosu i zauzvrat stvaranje frizz. Probajte ko-pranje svaki drugi dan za pranje kako bi bili sigurni ste u skladu kosu kao hidratizirana moguće.

4. Ostavite kosu na miru nakon što je styled

Jedan od najlakših načina za stvaranje kovrče se zeza sa kosom nakon što ga stilu i prije nego što je suho. Dopustiti kosa da bude najmanje 90% suhe prije scrunching iz gela lijevanog ili prije nego što počnete pokušavajući da ponovo popraviti. Ne mogu vam reći koliko puta sam stvorio kovrče koje prevariti sa kosom kada je mokar. Svaki put kada dodirnete kosu ste u razbijanju svojim prirodnim obrazac i koje mogu izazvati frizz.

5. Ne pretjerano proces kosu

Over-obrađena kosa oštećena, lomljiva, suha, i neposlušnu. Kosa mogu biti previše obraditi boji, ravnanje, boju ili direktno topline. Pobrinite se da koristite proizvode posebno za hemijski tretirane kose kako bi ga hidratizirana i zdrava i pokušajte ograničiti svoj direktne topline, tako da ne isušuje vlasi ili uzrokovati štetu topline.

load...

Kako popraviti frizz

Ako ste pronašli imate kovrče unatoč vašim naporima da to spriječi, ne boj se. Postoje načini da se to popraviti i napraviti za bolji dan kosu koja ne zahtijeva stavljanje kosu u rep.

6. Nanesite malo uređaj

Mi smo često osjećaju smo pokrili sva područja naše kose, ali ponekad nedostaje i imaju kovrdžanje patch. Pokrenuti neki razvodnjena uređaj na to da smire frizz.

7. Nanesite serum

Dobar serum za kosu je super kada se i oko i kosa počinje da frizz. Bilo da se radi serum ili kremu, pobrinite se da samo primjenjuju na neposlušnu područja i vezati ga u punđu, dok vlažnu glatke kose nazad.

8. Počnite od početka

Ako sve drugo propadne i imate vremena, samo rewet kose, i početi ispočetka. Nije idealno rješenje, ali ponekad vidim da kovrče preuzima i to može biti od ne spava na satena jastučnicu da nije pravilno primjeni svoje proizvode. Ja skočiti pod tušem i jednostavno početi ispočetka i sa mojim uređaj + eliksir mix i sve je s desne strane svijeta.

9. Držite za kosu na ruci

Ako te uhvate na kiši ili kosa počinje da biste dobili veći kao dan ide dalje, samo navede pomoć trake za glavu, Bobby igle, glava šalovi, pa čak i rep vlasnika. Postavite kosu u punđu ili baciti na traku za glavu, ali moja omiljena stavka je par sunčanih naočala. Moja kosa može biti kovrdžanja nered, ali ako ih postavite na vrhu moje glave, ja sam pretvorio svoju kosu u sladak nered. Kunem se to radi!

load...