9 koraka do paketa štapova koji traje 5 dana | BA.inspinre.com
Šminka

9 koraka do paketa štapova koji traje 5 dana

9 koraka do paketa štapova koji traje 5 dana

Instalacija minival šipke je daleko jedan od mojih omiljenih stilova za moju prirodnu kosu. Za početak, stil može trajati i do pet dana koji smanjuje na koliko često imate za manipulaciju kosu. Drugo, nisam upoznao ženu koja ne izgleda nevjerojatan s glavom punom kovrče! Kako možete postići savršen trajnu štap postaviti na prirodnu kosu svaki put? Nastavite sa čitanjem... Ima 9 jednostavnih koraka morate živjeti prema.

1. Uvijek započeti na svježe oprana i uslovljeni kosu

Proizvodi dobro reaguju na čistu kosu i uklanjanjem dodatne naslage će vam omogućiti da se postigne skokovito, voluminozne kovrče nakon što su preuzeli trajnu šipke se na kraju. Također se možete odlučiti da koristite čišćenje proizvod ko-pranje, ako vam ne treba puni šampon sesije. Pokretanje minival štap postavljena na prirodnu kosu koja je mokra također će vam omogućiti da imaju veliku temelj za kovrče za postavljanje.

load...

2. Pick oblikovanje proizvoda mudro

Jednom kada je vaša kosa čista i uslovljene sledi su stajling proizvoda. Moj izbor je da se koristi losion postavku za blagi čekanju, proizvod krema na bazi za vlagu i mekoću i malo ulja da zapečati vlage. Svaki proizvod ima drugačiju ulogu u tom procesu, ali to je potpuno na vama koje proizvode želite da koristite.

3. Nanesite proizvode efikasno

Raditi svoj put kroz kosu s proizvodima sekciju po sekciju. Ne pokušavajte da primjenjuju proizvode širom odjednom. Kretanje kroz odjeljak kosa po područjima će vam omogućiti da se osigura sve proizvod ravnomjerno raspoređeni u cijeloj. Za ovaj stil ja koristim sve Creme prirode za prirodne kose arganovim proizvode ulje jer imaju dozvolu u kosi mlijeko i pjenjenja postavljanje losion koji radi dobro zajedno. Sve u svemu, koristio sam Creme prirode arganovim uljem Shine Penušanje Mousse je Creme prirode ispire u maslac mlijeko (zapravo ovo koristi kao moja odsustva u uređaj), a Creme prirode Butterlicious hidratantni Curl krema. Možete lako naći te proizvode u najbližoj Sally. 

4. Polako i ide mali

Koriste male sekcije za svaki set trajnu štap. Mali sekcije će vam omogućiti da efikasnije zavrtite kosu oko šipke i pomoći da se osigura svaki pramen kose je glatka uz štap. Moje pravilo je oko inčni široki za svaku sekciju. Ovo će također pomoći u svoje vrijeme sušenja kasnije. Za ovu instalaciju nekoliko puta sam pospremio kosu iz korijena, a zatim twirled kosu oko šipke.

5. Fokus na krajevima

Koristite ekstra proizvoda na kraju svakog štapa sekcija minival gdje kosu prestaje. Krajevi su najvažniji dio. Želite biti sigurni da kosa ne otkriju kako je dodatna pumpa penušanja losion ili DAB kreme ovde ide dug put.

6. Dopustite dovoljno vremena da se osuši

Ne mogu naglasiti ovo dovoljno. Budite svjesni svoj raspored prije instaliranja Perm šipke kako bi se osiguralo da imate dovoljno vremena kako bi se omogućilo kosu da se osuši. Ovo će odrediti uspjeh set trajnu štap. Kose koja je ipak nešto vlažnu će postati neposlušnu kao što otkriju i stil neće trajati duže.

Evo nekoliko opcija za sušenje...

load...
  • Sušenje preko noći: Ako odaberete ovu opciju volim da sedim pod kosu za najmanje 30 minuta za postavljanje kosu, a zatim spavaju u trajnu šipke preko noći kako bi se osiguralo da su suve do jutra
  • Kapuljačom za kosu: Tipično vrijeme za moju kosu da postane 100% suhe dok je sjedio pod kosu je 2 sata. Tako udoban se uz dobru knjigu i opustiti!

7. Test vode prije nego što odvojite i rasplesti potpuno

Ukloniti kosu iz svake minival štap prvo prije nego razdvaja kovrče. Nakon što ste ukloniti svaki štap, potražite za područja u kojima vaša kosa ipak može biti malo vlažan. Ako je vaša kosa je i dalje malo vlažna, možete nastaviti da se osuši, a kosa i dalje ima oblik pregib za još nekoliko minuta. Jednom kada ste 100% suhe da je vrijeme da se odvoji. 

8. Poseban Strateški

Kada je kosa potpuno osuši, odvojite sa laganim ulje po svom izboru. Ako volite velika kosa, možda ćete odlučiti da odvoji 3 puta za svaki odjeljak. Ako želite stil traje do 5 dana, predlažem odvajanje 1-2 puta i, naravno, omogućiti kovrče dodatno razdvojiti kao dani prolaze.

9. Prašinom, stil i Slay!

Paperje korenima sa pick, stil po svom ukusu i ubiti!

Ovaj članak je napisao Charlene Walton od teksturom Talk i objavljen na CurlyNikki.

load...