8 žena pionira koji su uticali na prirodno kretanje kose | BA.inspinre.com
Šminka

8 žena pionira koji su uticali na prirodno kretanje kose

8 žena pionira koji su uticali na prirodno kretanje kose

Od frizera inovatorima prirodne kose ove žene su se okrenuli svoje frustracije je plodom sa raznim rješenja i sredstava za prirodnu kosu. Postoje brojne žene da se zahvalim za njihov doprinos, ali kao licencirani kozmetičar i certificirani IAT trichologist su žene Osećam utrla put ženama da prihvate svoju prirodnu ljepotu.

Madam CJ Walker

Madam CJ Walker je jedan od prvih pionira u poslovnom ljepotu. 1905. Godine, je dizajnirala svoju liniju proizvoda za kosu koji se bavio pitanjima kao što su perut i vlasišta infekcije. Ona je izmislio šampon pod nazivom Biljni šampon, koja je imala prirodne sastojke i nije bila toliko sušenje kao sapuni zajednički lužinom zasniva koristiti za čišćenje kose tokom svog vremena. Madam CJ Walker također stvorio proizvod pod nazivom The Wonderful dlake uzgajivače. Bilo je mast na bazi nafte koja sadrži sumpor. Madam CJ Walker je bio pedagog, filantrop i aktivista. Ona je imenovan jedan od prvih američkih žena da postanu self-made milijunaš.

load...

Anu Prestonia

Anu Prestonia je osnivač Khamit Kinks, prirodni salon za njegu kose osnovana 1988. Godine, čija je kreativna i precizna frizure su se divili širom svijeta. Anu ima presudnu ulogu u popularizaciji prirodnih stajling i njegu kose širom SAD-u i drugim zemljama širom svijeta. Pre nekoliko decenija, ona stvorila razne pletenice tehnike i nazvao mnogim stilovima i dalje nositi s ponosom danas, uključujući, Single pletenice, Swing pletenice, Goddess pletenice, senegalski Twists i Baby Curl Twists, da nabrojimo samo neke. Ona je pedagog, autor i vizionar koji je sada pokrenuo prirodni linija za negu koja uključuje parfema, tijela i kose proizvode, možete naći više na Anu Essentials.

Gloria "GiGi" Ford

Gloria "GiGi" Ford je specijalista presađivanja kose. Jedan od njenih talenata predaje kozmetičari sve što trebate znati o protetici kose. A kosa proteza nije perika. To je prilagođena kosa komad dizajniran da dodate kose u područjima gdje imate gubitak kose. A kosa proteze treba da bude nemoguće otkriti i pričvršćen pomoću obujmica, ljepila, trake ili šivene na okolnim kosu. Gloria Gigi Ford putuje svijetom, učeći tehnike kozmetičari za postizanje rezultata prirodnog traže svoje presađivanja kose klijenata. Ona ih uči kako da vode svoje presađivanja kose poslovanje, i kako da sprovede odgovarajuće konsultacije.

Tomeka James

Tomeka James izmišlja komada običaj kosu, tako da nema potrebe da naredi jedinice iz tvornice. Predaje kozmetičari kako napraviti dodatni profit stvaranjem samih uređaja. Predaje frizera periku odluka, ili kako stvoriti prilagođene kose komada za žene doživljavaju gubitak kose. Tomeka James stvara tehnike koje pomažu stilisti priložiti ekstenzije za kosu u manje vremena. Ona je izmislio Odvojivi Sewn tkati, koji omogućava frizeri učiniti svojim klijentima koji su mnogo brže ušivenim ekstenzija.

Deshawn Bullard

Deshawn Bullard osnovana NouriTress Perfect Hair proizvoda u 1998. Ona je licencirani kozmetičarki, i stvorio ovu liniju proizvoda za rješavanje gubitka kose i prorjeđivanje. Šta set Deshawn osim svoje suparnike, kada svoje proizvode za njegu kose izašla je da je ona imala dodatak pod nazivom The Perfect Hair Vitamini. Deshawn Bullard je shvatio da zdrave kose počinje unutar tijela. Svoje proizvode su takav uspjeh da se prodaju na globalnom nivou i mogu se naći u popularnoj maloprodajnih objekata.

load...

Jane Carter

Jane Carter Rješenje proizvode razlikovati se od drugih proizvođača, jer su imali proizvode sa prirodnim sastojcima. 1992. Godine, Jane Carter stvorio dlake hranjivi serum. Formuliran s eteričnim uljima i vitaminima, cilj je bio da se stvori proizvod koji ne bi izazvati alergijske reakcije kao što su sastojci pronađeni u tipičnim kozmetičkih proizvoda. Još jedan sječena proizvod Jane Carter Rješenje je Nourish i sjaj. To je proizvod koji se može koristiti na kosi, ali je dovoljno nježan za korištenje na koži. Njeguje i sjaj je prožet nekoliko Baterse, od kojih je jedan shea maslac koji isparava u kožu, vlaži kosu, i dodaje puno sjaja.

Lisa Akbari

Lisa Akbari je licencirani kozmetičar i estetičar. Ona je također odbor certificirani trichologist koji ima strast za pomoć ženama ostvariti zdravu kosu i vlasište na svoju ruku, ili edukacijom frizera. Kroz svoje istraživanje, otkrila dva poremećaja vlasište. Jedan od poremećaja se zove Short Hair sindrom. Prema gospođa Akbari, Short Hair sindrom ograničava kosu od postizanja punog potencijala rasta ili punoću. Ovaj poremećaj se predstavlja po kontinuirani rast kose, a zatim lomljenje kose. To uzrokuje malo elastičnost, ispucale vrhove, razlika u teksturi, a ponekad, sušilo za promjenu boje.

Hadiiya Barbel

Hadiiya Barbel je Emmy Nagrađivani stilista osoba, i kreativni direktor. Ona je osnivač ARAYA NYC STYLE STUDIO, mjesto koje nudi žene visoke kvalitete, modni naprijed perike sa raznim tekstura i stilova koje možete izabrati. Hadiiya Barbel ima izvanredne šišanje i styling vještine, koja postavlja joj perika, osim od prosjeka prodavnici kupio periku. Hadiiya Barbel zove perike "kruna", jer uklanja negativan osjećaj da nešto nije u redu sa nosi periku. ARAYA NYC STYLE STUDIO može da oživi nove ili postojeće perika, i naučiti druge kozmetičari umjetnost i poslovanje periku odluka.

Ovo su samo neke od ikona koji su uticali na ljepotu industriji. Kojima žene inspirisati?

load...