8 koraka za sigurno ispravljanje valovite kose | BA.inspinre.com
Šminka

8 koraka za sigurno ispravljanje valovite kose

8 koraka za sigurno ispravljanje valovite kose

Iako volimo naše kovrče i valove, ponekad svi želimo promijeniti ga i ići na drugačiji izgled. Ako ste tek počinju da prihvate vaše kovrče ili se oporavljaju od neke ozbiljne štete topline, preporučujem da ispravljanje kosu za što je duže moguće. Na primjer, kada sam krenuo na moju prirodnu teksturu kose put nisam ispraviti svoju kosu za više od 2 godine da se oporavi malo zdravlja. Međutim, kada vam kosa lijepa i zdrava ispravljanje to povremeno neće izazvati toliko damage- ako se to radi ispravno. Evo nekoliko savjeta i stvari koje treba uzeti u obzir prilikom ispravljanja vaše kovrče.

1. Da li duboko tretman ranije.

Bez obzira koliko pažljivo ćete biti, bilo kakvog ispravljanja sa toplotnim neminovno će izazvati neku štetu.

Ako je vaša kosa nije protein osjetljiva, sada je pravi trenutak da se koristite masku s dodatkom proteina. Evo dva mog trenutnog Faves:

  • Briogeo ne očajavajte, za popravak
  • SheaMoisture Smooth & Repair kosu i vlasište Weekly terapija

2. Koristite zaštitu od toplote prije preuzimanja styling alat.

load...

Ovaj korak se ne može pregovarati, ako želite svoju kosu da ostane zdrava nakon ispravljanja. Vruće alati mogu zapaliti sušilo za samo misli o tome kako se osjećaju na koži. Uvijek radim u rubrikama, pa ću prskati svaki dio sa toplote zaštitnika prije nanošenja topline. Sviđa mi se Living Proof Vraćanje Revitalizirajući sprej.

3. Odlučite ako želite da blow-suho ili stan željeza.

Mi stvarno ne treba da koriste oba vruće alate - koji udvostručuje samo štete i vremena oporavka.

Blowdrying

Ako ste dovoljno vješti, feniranje kosu sa okruglom četkom dio po dio (ne zaboravite da je toplota zaštitnik), a kada ste gotovi nanesite malo kose serum da pomognu u frizz. Ili ići u salon i imaju stručnjake prosuti kosu za vas (ovo je moj uobičajeni izbor jer sam loš u feniranja i samo nosim kosu ravno 1 ili 2 puta godišnje).

Stan peglanje

Ako želite da umjesto toga koristiti stan željeza, oprati i stanja kosu noć prije i spavati uz dozvolu u uređaj u 2 labave pletenice ili dva velika 2 Strand obrta. Sljedećeg jutra, uzeti stan željeza i preći svaku sekciju ne više od dva puta, primjenjujući zaštitnik topline prije svakog dodavanja. Pobrinite se da vaša kosa ima klima potpuno osuši prije dodirivanja s tim ravnim željeza. Sarah ima odličan stan peglanje tutorial ovdje.

4. Učinite vaš stil prošle sa suhim šamponom.

U slučaju da vaš korijene početi dobivanje masnu, sprej suhi šampon direktno na masaža vlasišta i češlja kroz. Sviđa mi se Klorane i Batiste Dry Šamponi. Ako je dužina kose postaje suviše masna prebrzo, možete prskati suvi šampon niz dužine i češlja kroz da apsorbira neke od ulja.

5. Ne oprati ili dodirivati ​​kosu.

Tako sam kriv za to svaki put kad ispravim svoju kosu Tako je mekana i svilenkasta i ja zapravo mogu pokrenuti prste kroz nju! Ali samo zato što sam mogao, ne znači da bi trebalo. Dodiruje kosu previše kada će pravo da to nauljivač brže i može dovesti do frizz. I više od četkanja može uzrokovati lomljenje kose, pa budite oprezni.

load...

6. Pokušajte ispravljanje bez topline. (To je moguće!)

Ako želite da ispravite svoju kosu bez oštećenja topline na sve, ispraviti bez topline! Koristeći čičak valjci ili velike pregib oblikače mogu dobiti kosu prilično ravno, bez potrebe za bilo kakvim fenovima ili stana pegle na sve. Moj prijatelj Nora pokazuje kako se u ovaj video tutorial.

7. Koristite kosu mlijeko za dodatnu njegu.

Budite oprezni da ne koristite previše proizvoda ili može učiniti ravnosti početi vraćanjem nazad u vašu prirodnu teksturu. Ja stvarno volim SheaMoisture Extra hidratantna Prelazak mlijeko za tu svrhu.

8. Na kraju, duboko stanje opet!

To će pomoći obnovi mnogo vlage izgubio dok je kosa bila ravna i pomoći da se popraviti neke od oštećenja ispravljanje. Još bolje ako možete koristiti topline ili pare s ovako duboko tretman.

Uživajte u zabavi promjene ali zapamtite, ispravljanje prečesto i koristi previše topline može trajno uzrokovati štetu i mijenjati svoj pregib obrazac. Tako upražnjavaju siguran ispravljanje!

Pročitajte moje savjete o održavanju duge prirodne kose ovdje!

load...