7 turističkih hacksa koje spasavaju kosu na odmoru | BA.inspinre.com
Šminka

7 turističkih hacksa koje spasavaju kosu na odmoru

7 turističkih hacksa koje spasavaju kosu na odmoru

Tokom 2014. I 2015. Godine sam putovao mnogo puta u različitim klimatskim uvjetima. Bio je to put da sama sazna kako da zaštitim svoje niske poroznosti kovrče, ali želim podijeliti s vama ono što sam naučio na tom putu.

1. Donesite svoj proizvod!

Prije odlaska do odredišta možda želite provjeriti da li je to područje prodaje kovrčave kose proizvoda. Prošle godine sam otišao na Tenerife i trgovci na otoku prodavati samo proizvodi za tip 2 ili 3a kosu. Srećom, donio sam svoje.

2. Koristite zaštitu od sunca

Posljedica kontinuirano izlaganje kose suncu oštećenja od sunca. Ne samo da je sunce imati štetne efekte na kožu, ima isti učinak na kosu, previše. UV zrake prodiru u kosu vlasište i raspršuju melanina; kao posljedica može promijeniti boju kose. Na kraju, sunce čini vašu kosu suvom što može povećati kako porozne kosu postaje. Prikriti sa šeširom, maramom ili koristite proizvod za kosu sa UV zaštitom. Također možete koristiti prirodni UV protectants poput avokada ulje ili bademovo ulje.

load...

3. Ward off vlažnost

Kada putujete u vlažnim i toplu zemlju ili otok, to je vrijedno ulagati u odsustvo-u uređaja ili hidratantnu kremu. Nemojte zaboraviti da se donese duboko uređaj kako bi se njegovati kosu nakon plivanja ili lutanja izvan dugo.

4. Donesite vlage

Kupiti ili donijeti proizvode koji se sastoje od hidratantne sastojke, kao što su kokosovo ulje, aloe vera, ulje jojobe i tako dalje. Kliknite ovdje da biste saznali više o hidratantne sastojke. Napisao sam članak o moja omiljena kovrčave proizvoda za njegu kose, ovi proizvodi će hidratizirati vašu kosu za vrijeme boravka u vrelu zemlju. Evo moj trenutni Faves.

5. Zaštitite se od hladnoće

Na niskim temperaturama uzrokuje vanjski sloj vaše kutikule da podignu. Čim uđete toplu zgradu ili sobu, proizvod koji je prodro u vaš niti topi i vlaga ostavlja kosu. Shodno tome, kosa često izgleda suha i neposlušnu tokom zime. Dakle, neophodno je da se donese ne ispire sa kose, vrhnje i želeu (ili ulje) do odredišta. Nakon primjene odsustvo-u i vrhnje, zapečatiti kosu s gelom ili ulje kako bi se spriječilo da vlaga napišite kosu.

6. Izbjegavajte zaplete od vjetra

Vjetar može biti štetan za kosu jer stvara zapetljavanje i nečistoća. Bi se to spriječilo povlačenjem kosu u punđu kada hodate na otvorenom ili šeširom obloženi satenskim unutra. Kada sam otišao u Tenerife, volio sam pokrivaju svoju kosu sa fancy šalovi. Kada sam se vratio kući, primijetio sam da nisam imao nikakve vjetra ili oštećenja od sunca.

7. Pokušajte zaštitni stil

Da bi vaš odmor još više opuštajuće možete instalirati zaštitni stil ranije (kutija pletenice, Marley obrta, ili loc ekstenzije). Vaša kosa će biti zaštićen od vremenskih prilika i možete uložiti svoje vrijeme u nešto drugo osim styling svaki dan!

Da li imate putne savjete koji rade za kovrčave kose? Podijelite ih s nama!

Nemojte zaboraviti da prati @NaturallyCurly na Instagram! I posjetite moj lični blog, Curls N trepavica.

load...