7 stvari razumeju samo leni prirodi | BA.inspinre.com
Šminka

7 stvari razumeju samo leni prirodi

7 stvari razumeju samo leni prirodi

Da li tražiti da se usvoji niske pristup održavanje vode računa o svom prirodne kose? Možda će vam biti lijen prirodan. Bloger od Tribe Called Curl (i NaturallyCurly saradnik) Imani Dawson je skovao termin Lazy prirodne i iako radimo u kosi centric ured duboko rezonuje sa nama. Cilj lijeni prirodne rutina je da se smanji količina vremena provedenog radi kose, i lijeni Naturals obično, ali ne uvijek, koristite samo nekoliko proizvoda za održavanje i oblikovanje. Evo nekih stvari koje samo lijeni naturals razumiju.

1. To je najbolje da sve bude jednostavno.

Držanje stvari jednostavno je najbolji temelj za režim kosu. Također je najbolje za svoj društveni život i zdrav razum. Manje vremena provedenog na svoju kosu znači više vremena za obitelj, prijatelje i hobije. Jednostavan režim olakšava identifikaciju proizvoda i postupaka koji su na snazi ​​za vaš tip kose i onih koji su manje tako. Jednostavan režim stvara probleme lakše prepoznati jer ima manje varijable uključeni, stoga je lakše odrediti gdje je problem možda leži. Držeći je jednostavan i može uštedjeti novac (jer ste češće koriste manje proizvode u ovom slučaju) i puno pokušaja i pogreške, iako je potonji je često činjenica života s prirodnom kosom.

load...

2. Ako nemate vremena ili energije, jednostavno ne smeta.

Suočavanje s teksturom kose treba vremena. Ne možete tek tako požurivati ​​kroz detangling sjednice bez oštećenja na kosu. Iako je često potrebno se vršiti umjesto da se na dosada, ako u bilo kojem konkretnom slučaju, nisi mentalnu sklonost da se bave sa kosom, može se pokazati korisnim za vas i vašu kosu da odloži koji se time bave dok ne osjetite više u stanju da se posveti strpljenje, vrijeme i brigu koja je neophodna.

A lijen prirodna kosa rutina ne mora biti nezdrava rutinu.

3. Lazy prirodne kose rutinu ne mora biti nezdrava rutinu.

Usvajanje lijeni prirodan pristup sa svojim prirodna kosa nije isto što i zanemarivanje. Međutim, manje se manipulirati svoju kosu, to bolje. Smanjuju na manipulacije je ključ za bilo koji lijeni prirodni rutinu i to je i najvažnija kada je u pitanju zadržavanje dužine. A lijen prirodni rutinu fokusira na održavanje visokog nivoa vlage i smanjenje manipulacije.

4. Proizvodi koji rade dvostruku dužnost su pčele koljena.

Bilo koji proizvod koji može učiniti dva (ili više) stvari odjednom, kao što je hidratantna krema koja pruža vlaže, dovoljno čekanju za stil i ili definicija će eliminirati nekoliko koraka od vašeg režim i uštedjeti vrijeme i novac. To je svu trojicu tamo. Lazy naturals shvatiti koliko je važno takve proizvode su u režimu kosu.

5. Imati idi na stil je obavezno.

Ti uvek potrebno da je jedan stil koji laska vaše lice i može raditi u većini slučajeva, ako ne i sve, u slučaju da imate veliki frizuru uspjeti ili običan loš dan za kosu. Imati pada nazad stil možete spasiti od mnogo anksioznosti kada je u pitanju frizuru za posebne događaje ili kada pokušavaju stil za prvi korak daje vam mir uma da zna da postoji plan B u džepu.

6. Investirajte u kvalitetu alata.

Deo kao lijen prirodan je u mogućnosti da se oslanjaju na stvari rade onako kako na taj način da te daje konzistentne rezultate koje želite. Konjski rep nosioci praskanje, igle za kosu gube plastičnim vrhovima i češljeve i četke sa šavovima je maznuo na svoju kosu u svakoj dodavanje nisu samo izvori potencijalne štete, ali oni čine zadaci više vremena koje je upravo ono lijen naturals ne podnosim. Ulaganje u kvalitetu alata zaraditi više dugoročno finansijskom smislu i vaša kosa alat će obavljati dosljedno i pouzdano, što je jedna stvar manje za brigu.

load...

7. Biti lijen naturals ne lenja osobom.

U stvari, niske održavanje vjerovatno bi bolje reči. Lazy naturals obično vode vrlo zauzet život i ne mogu pronaći radno vrijeme da se posveti dugih rutine kosu. Većina lazy naturals postati lijeni naturals kao njihov kosa postaje više zahtijeva mnogo više vremena za čišćenje, i otpetljava i stil koji je obrazloženje pojednostavljuje njihov režim kosu. Uostalom, postoji samo toliko sati u danu.

Da li ste lijeni prirodno?

Model: Khadijha | fotograf: Polly Hanrahan 

load...