7 savršenih saveta za hladnije vreme | BA.inspinre.com
Šminka

7 savršenih saveta za hladnije vreme

7 savršenih saveta za hladnije vreme

Kao što hladnijem vremenu počinje da puzi u, potrebno je modificirati svoj njegu kose rutinu kako bi se prilagodili za kosu uvjetima. Možete dodati i oduzeti, smanjiti ili povećati upotrebu određenih proizvoda i sastojaka kako bi se pronašli savršen formulu za lijepe kovrče. Evo sedam kovrčave kose savjete za hladno vrijeme za početak:

1. Ostavi glicerin

Iako ima reputaciju za zaglađivanje i de-frizzing, glicerin zapravo može biti štetno za kosu u hladnijim vremenskim. U toplim i vlažnim klimama, glicerin je korisno jer vuče vlagu iz zraka i dodaje ga na kosu. Nažalost, to može imati suprotan efekat u hladnom vremenu, povlačenjem vlagu iz kose umjesto. Ako ne koristite ga, pobrinite se da ga koristiti s vodom ili proizvoda na bazi vode.

VIŠE: Glicerin-Free Proizvodi

load...

2. Koristite više ostaviti-u

Nakon napuštanja glicerin proizvoda na bazi iza, zamenite svoj izvor vlage udvostručuje se na odmoru u uređaj. Većina kovrdžav ionako smatraju odsustvo-u njihov glavni klamerica, tako uzeti vremena da isprobate nove proizvode. Pokušajte Original Moxie Everyday Ostavite-u raščešljavanje kose ili lokne Cashmere Curls Hranjiva regenerator za dodatnu vlagu!

VIŠE: Kako koristiti koji se ne ispire

3. Pokušajte mekši čekanje gelovima

Gelovi koji drže čvrsto će se osušiti osjećaj previše krut u hladnom vremenu, pa ići na lakši čekanje pri odabiru gel za jesen i zimi. Neće biti potrebe za debelim gel za borbu protiv vlage, tako da se prijave lagano i dodati još po potrebi. DevaCurl Light Definiranje gel, otrti Top lagano učvršćivanje protiv sitnog gel i Curl Junkie Aloe Fix Lite Hair Styling Gel su sve velike mogućnosti za de-frizzing i dodavanjem dovoljno samo držati za kosu.

VIŠE: Top 10 Curl-definirajući Proizvodi

4. Go protein besplatno

Dok nam je potrebno proteina u našoj ishrani, možda neće biti potrebno dodati dodatne proteine ​​na kosu. Proizvodi koji sadrže proteine ​​može zaštititi oštećenu kosu, ali isto tako može uzrokovati nakupljanje i može učiniti za kosu bez sjaja i krhki. Izbjegavajte ove ili koristite manje tokom mjeseca sa oštrije vremenu.

VIŠE: Protein-Free Proizvodi

5. Koristite više uređaj

Ući u rutinu korištenja dodatnih uređaja za suzbijanje štetnih hladnom vremenu. Ne samo da treba da češće stanju, ali ako vaša kosa je dovoljno suho i debeli, možda želite da počnete ko-pranje i preskakanje šampon u potpunosti. Aubrey Organics Honeysuckle Rose regenerator je popularna višenamjenski uređaj, i pokušajte sulfat free šampone, kao što su DevaCurl No-Poo ili Original Moxie Get Clean! No Pjena šampon.

VIŠE: Curly Vodič za početnike: Kako koristiti regenerator

load...

6. Seal uljem

Kaput kosu sa tankim slojem ulja za brtvljenje i zaštitite ga od elemenata. Jojobe i badema ulja će dodati sjaj, i kokosovo ulje i shea maslac su savršeni za grublje tipove kose. Dodajte nekoliko kapi lavande ili ružino ulje za slatki miris!

VIŠE: 6 Novi dlake Ulja za Vaše Curls

7. Priuštite kosu

Cooler mjeseci pružaju idealno vrijeme za korištenje intenzivan, reparativnog maske. Nanesite velikodušan sloj duboko uređaj na suhu kosu i ostavite ga da radi najmanje 20 minuta da se potpuno upije, ili spavati s njim u za najbolje rezultate. Oba Jessicurl Deep uređaj tretman i MYHoneyChild Olive ste duboki regenerator će dobiti posao!

VIŠE: 6 Savjeti za duboku njegu Vaše Curls

Koje su vaše omiljene hladnijim uslovima kosu popravci?

load...