7 načina za sprečavanje bajkovitih čvorova | BA.inspinre.com
Šminka

7 načina za sprečavanje bajkovitih čvorova

7 načina za sprečavanje bajkovitih čvorova

Curly, spiralni lanci se proizvodi stan, savijeno folikula dlake. Kovrčave kose nit koja raste iz ove folikula ima tendenciju da tkaju i petlja oko drugih dlaka niti izaziva pramenovi kose lako postati čvorovima zajedno. Sada je to uobičajeno u kovrdžava tipove kose. Krajnji problem je kad to postane hroničan problem i jedan ili ponekad dvostrukim čvor javlja u vratila kosu. Ukratko, kovrdžava kosa i čvrsto namotana tipove kose su posebno osjetljivi na ovu vrstu čvorova.

Šta izaziva čvorova?

Znatan broj slack čvorova često proizvode trenja od jastuka ili različitih kosu manipulacije, posebno kada šamponiranja. Češljanje kose sa češljeve koje imaju dobro zube može zategnuti čvorova, pa čak i izvucite dlaka iz vlasište prerano. Kao rezultat toga, širok češljevi zub su uvijek najbolja opcija kada češljanje kroz kosu.

Kako mogu spriječiti čvorova?

Extreme mora se voditi računa da se smanji iznos od prekomjerne čvorova šahta kose. Evo 7 načina za sprečavanje i / ili smanjiti pojavu jednolančanu čvorova (trichonodosis):

load...
  1. Uvijek otpetljati kosu prije šamponiranja. Kada se kosa ne razvezane, voda će uzrokovati vaše kovrče zategnuti oko bilo postojećih čvorova ili izgraditi u kosi. To čini češljanje kose nakon šampon teže i frustrirajuće.
  2. Dok šamponiranje, ne gomilaju kosa na vrhu glave. Umjesto toga, masaža šampon direktno u vlasište sa jastučićima vaših prstiju i lagano prst češljati šampon kroz dužinu kose u silaznoj zahtjev da se zadrži kosu bez zapetljavanje. 
  3. Prilikom sušenja kose je uvijek najbolje da se izbrisati kosu suhe i stisnuti višak vode iz kose. Nemojte koristiti oštre pokrete s ručnikom.  
  4. Prilikom pripreme za krevet, pletenice ili okretati kosu u rubrikama za smanjenje trenja i matiranje koji mogu nastati, a kosa je labav.
  5. Ugraditi rekonstrukciji duboko uređaja na vaš uređaj rutinu na redovnoj osnovi kako bi vratila kosa jaka. 
  6. Držite kosu dobro podmazan sa upotrebom prirodnih i eteričnih ulja. Ulja kaput kosu Strand, koji pomaže da se smanji trenje, zapetljavanje i čvorova.
  7. Imaju profesionalni skratite krajeve na redovnoj osnovi. U prosjeku za žene koje nose kosu prirodno, to je jednom u 3-4 mjeseca, ali to može biti češće za one koji imaju čvršće zavojnice i iskustvo čvorova na redovnoj osnovi. Dakle, pratiti svoj ciklus rasta kose i kako vaša kosa osjeća mjesec ili dva nakon trim. Ako počnete primjetiti da je vaša kosa zapetljanja još za vrijeme i nakon šampona i / ili ako čvorova u kosi to je znak da treba trim. 

Šta ako ne možete dobiti osloboditi od čvora?

Ako imate čvorova u osovinu kosu koja ne možete poništiti, jedini i najbolji način da se riješi od njih je da ih smanji sa odgovarajućom škare. Ne češlja, trzaj povući, suza ili koristite kuhinjske makaze za uklanjanje čvorova. Vi samo još više šteti kosu. Na kraju, ne bi mahnito ako imate ovaj problem. To je uobičajena pojava za neke kovrčave djevojke i dolazi sa teritorije koji imaju kovrdžavu kosu. Dokle god imate odgovarajuće alate i informacije za upravljanje problem i spriječiti ga od pogoršava, vi i vaša kosa će biti sretan.

load...

Da li doživjeti jedan pramen čvorova? Kako ih borbu?

load...