7 koraka kako bi se izbeglo strašno oštećenje toplote | BA.inspinre.com
Šminka

7 koraka kako bi se izbeglo strašno oštećenje toplote

7 koraka kako bi se izbeglo strašno oštećenje toplote

Prije nego ulazeći u prevenciji oštećenja toplotu, hajde da se bave ono topline radi na kosu, kada se ne preduzmu odgovarajuće mjere opreza. Kada je kosa izložena toploti veći od 130 stupnjeva Celzija (oko 265 stepeni), vaša kosa može da odgovori na mnogo nepoželjnim. Evo tri od najčešćih efekata oštećenja topline:

  • Struktura zanoktica osovine-to dovodi do ispucale vrhove i velike kovrče
  • Uklanjanje unutrašnjih vlage iz kose - to dovodi do suše i krhku kosu
  • Struktura kose Cortex-ovo je mjesto gdje pigment i elastičnost živote kose

Dakle, ako ste ikada primijetili kruta sijeno nalik ili stan bez sjaja kose koji razbija s lakoćom (i one bezbožne ispucale vrhove) nakon termičke frizuru ova poruka je za tebe.

Primjenom topline na mokru kosu u 7 koraka

Sada kada smo pokriveni topline i njeni efekti, ovdje su sedam koraka da se prije nanošenja topline sa kosom:

load...
  1. Šampon kosu s čišćenjem šampon, isperite, i ukloniti kao imperativ vode moguće.
  2. Nanesite uređaj i isperite.
  3. Uklonite kao imperativ za vodu je moguće uz majicu, a zatim dodati ispire sa kose
  4. Neka vaša kosa klima suho za nekoliko minuta. Dopuštanje kosu da se osuši malo prije nanošenja topline pomaže zanoktica za zatvaranje, zarobivši više vlage unutar korteksa u kose. Tip 2 kosa: neka se osuše kosu 60-70%. Tip 3 i tip 4 kose: pletenica i ili dva-Strand twist kosu u 4-6 sekcije i pustiti kosu klima suho u onim pletenicama / twist do 50-60%. Ovo će izdužiti vaše kovrče i pomoći u procesu istezanja.  
  5. Primijeniti za zaštitu od toplote od korena do krajeva-to treba učiniti za svaku sekciju. Primjenjuju za zaštitu od toplote za svaku sekciju. Primjenom zaštitu od toplote na vlažnu kosu i djeluje kao punilo za brtvljenje i na zanoktice i kosa, što je rezultiralo u veću zaštitu za vratila kosu.
  6. Blow-osušite kosu s mlaznicom prilog u malim, jednostavan za rad sekcije. Ovo će kontrolisati kosu i sprečavaju oštećenja od klupka i previše grubo. Ponovite sve dok ne sušene sve vaše kose.
  7. Zaključiti s hladnom eksplozije kako bi se osiguralo da se kosa ne počne da prerano vratiti. Hladan vazduh na vruće kosu zatvara vezu koja je nastala kada feniranja omogućavajući feniranje biti efikasnija. Sada možete nastaviti sa stilom.

Ako idete stil kosu sa toplotnom alat kao što je flat-željezo ili figaro primijeniti oblikovanje na bazi za zaštitu od toplote.

Mnogi ne znaju o prednostima korištenja za zaštitu od toplote prije ravnim peglanje ili uvijanje kosu s alatom grijanje. To je jednako važno koristiti za zaštitu od toplote prije feniranja. Topline od udarca za kosu je jednako intenzivna i može dovesti do oštećenja ekvivalentno sredstvo grijanje.  

load...