6 štetne navike koje sprečavaju rast kose | BA.inspinre.com
Šminka

6 štetne navike koje sprečavaju rast kose

6 štetne navike koje sprečavaju rast kose

Kao naturals naša potraga za znanjem njegu kose obično ispunjava nekoliko želje:

1. Da bi se postigao "zdrave kose"

2. Za kosu da raste

Pa, to nije ono što zapravo znači je to? Naša kosa raste. Raste na različitim stopama mjesečni i tijekom cijele godine i njen rast temelji se na genetici, naše sveukupno zdravlje, prehrana, hormoni, itd Ali, to raste. Ono što najviše zanima je zadržavanje dužine. Ako je vaša kosa lomi samo onoliko koliko raste onda nećeš vidjeti dužine dodavanjem. Istina je da su naši režimi za njegu kose - kao pojednostavljeno ili kompleksne jer su - se provode radi sprečavanja oštećenja.

Uz sve brige koje ste snimili vaše kose, da li bi iznenadilo da znaš da čak i ako nemate otvorenu znakova da vaša kosa je zapravo oštećen? I više je vaša kosa je više štete koje je zadobio? I da mnoge stvari radite - svjesno ili nesvjesno - doprinose kosu ne tražim to je najbolje i da ne voli svoju kosu?

"Kosa Šteta" je stanje u kojem jedan ili više struktura kose - kutikule, korteksa, medule, itd - su fizički ili hemijski promijenjen toliko da su u mogućnosti da se vrate u svoje prvobitno stanje. Zanoktice mogu postati napukao i izlizan, vratila kosa može postati napukao oštećenja kore i srži, a vlasi mogu biti izloženi i nezaštićene u ekstremnim slučajevima.

load...
Postavlja se pitanje, u kojoj mjeri je vaša kosa oštećena?

Glavni uzroci štete

Najčešći uzroci oštećenja kose uključuju da iz redovnog prakse za njegu kose, kao što su mehaničke manipulacije, na ekstremne procese poput kemijske prepravi.

Broj 6: mehanička oštećenja

Mehanička oštećenja uključuje štetu od trenja i napetosti. Trenja nastaje kada je kosa niti trljati jedni protiv drugih. U nekim tipovima kose i tekstura to može dovesti do nagomilavanje statičkog elektriciteta i flyaways. Ovo je rijetko slučaj teksturom kose. Ono što mi imaju tendenciju da iskustvo izlaska zanoktice i petljaju. Uzroci trenja uključuju češljanje, četkanje, manipulacija kose sa našim prstima, šamponiranje i kondicioniranje kose.

Broj 5: Napetost

Napetost je još jedan krivac kada je u pitanju oštećenje kose. Uobičajen primjer za to je vuča alopecija što dovodi do gubitka kose duž kose. To je prvenstveno uzrokovan povlačenjem snaga se primjenjuje na kosu, i javlja se najčešće od čvrsto kike, dimova ili pletenice.

Broj 4: Heat Styling

Heat stil je glavni izvor štete, posebno kada je kosa manipuliše četkom dok su stilu. Ovi alati mogu oštećuju kosu vlage dovodi do suhoće.

Broj 3: šampon

Šampone koji imaju pH veći od 5,5 može uzrokovati pH neravnoteže i utiču na zanoktica. Ako sadrži oštre tenzidi kao što je natrijev lauril sulfat kose može biti lišen svojih prirodnih ulja nalazi u epicuticle ili najudaljenija zanoktica sloj. To može dovesti do mehaničkih oštećenja zbog češljanje i stil. Osim toga, međućelijski "ljepilo" koje povezuje vlakna korteksa zajedno može raspustiti ponavljanjem šampone sa visokim pH i oštre deterdženata. To može dovesti do oštećenja korteksa (što čini snagu kose).

Brojeva 1 i 2: Modifikacija Vaš Chemistry

Na kraju, kosa može biti oštećen modificiranje svojih hemije kroz primjenu kemijskih Relakseri, texturizers i trajne boje. Kada je kosa oštećena na ovaj način, masne kiseline kutikule su oduzeta što je dovelo do povećanja poroznosti kose. Više vode će ući vratilo kose uzrokujući da nabubri. A kosa vratilo otečeni može dovesti do podigao zanoktica, više trenje, zapetljavanje i oštećenja.

load...

Da li implementaciji kosu oštećenja praksi?

Realnost je da što duže vaša kosa je više izloženosti ga je imao na fizičke manipulacije. Kosa pred kraj vaše kose je najstariji i najviše podložna oštećenja od češljanje, četkanje, izlaganje UV zrakama, manipulacija, trenje, itd za žene koje su prirodne, oštećenu kosu obično javlja od pranja i češljanja kose ( što uzrokuje oštećenje kutikule), bijeljenje i bojenje kose i od vremenskih. Ne, ne govorimo o klimi. Kosa atmosferske je pogoršanje vratila kosu od korijena do vrha iz širokog spektra kozmetičkih i ekoloških faktora. Češljanje, četkanje, pletenica, tkanje, ekstenzije za kosu, ispravljanje, maše, perming, i bojenje, kao i faktora sredine, kao što su izlaganje UV zračenju, može dovesti do strukturnih oštećenja vlasi. Zanoktica postaje odrastao i porozna, izlažući korteks do daljeg oštećenja. To može dovesti do kosu koja izgleda dosadan i nedostaje sjaj, smanjenje elastičnost, i snagu, na kraju dovodi do lomljenja kose.

Dakle, ono što je "zdrav" kosu?

U svojoj knjizi "Njega kose Rehab: The Ultimate obnavljanje kose i Reconditioning Manual", Audrey Davis-Sivasothy opisuje zdravu kosu kao "oštećenu kosu koja je dobro održavan". Prema Audrey, karakteristike zdrave kose ili kosa koja je u dobrom stanju uključuje odgovarajuće ravnoteže sljedeća svojstva:

  1. Elastičnost - sposobnost za kosu koji se protezao ili manipulisati bez prekida.
  2. Poroznost - sposobnost kose upija vlagu.
  3. Snaga - Sposobnost za kosu da se odupre lom sa manipulacijom.

Sada ove dionice je važno.

Zdrava teksturom kose treba da:
  • Ima minimalne loma
  • Mekom na dodir
  • Čini se sjajnim ili posjeduju sjaj
  • Imaju sposobnost da pravilno zadrži vlažnost
  • Imaju prilično ujednačen pregib obrazac iz baze kose na krajevima
  • Snap vratio u prvobitni položaj nakon što je pružao

Kako znate da je vaša kosa oštećena? Pa, ako ste ispucale vrhove, sredinom vratila špagu ili lomljenja onda vaša kosa oštećena i ima potencijal da postane još više oštećen. Da, ja sam s vama, ako ste odgovorili da na bilo koji od njih. Pozdrav, moje ime je Susan, a ja sam Naturalista sa oštećenu kosu! Jednom kada je kosa oštećena ne postoji način da se to popravi. Jedini način da se oslobodi kosu oštećenih područja je za rezanje. Kompanije na tržištu proizvoda, kao što je sposobnost da se "popravi kosu", ali to nije u potpunosti tačno. Koje proizvode mogu učiniti je privremeno poboljša stanje kose kako bi izgledao, osjećati i ponaša kao kosu koja je zdravija, kao i spriječiti buduće štete. Dakle, to je loša vijest. Dobra vijest je da postoje nekoliko strategije možete koristiti kako bi se smanjila šteta na kosu na prvom mjestu.

U međuvremenu, kako oštećene je vaša kosa? Hajde da razgovor ide!

Ovaj post je napisao DrWalkerWellness za CurlyNikki.

load...