6 hrana za dijete za duže, zdravije dlake | BA.inspinre.com
Šminka

6 hrana za dijete za duže, zdravije dlake

6 hrana za dijete za duže, zdravije dlake

I zato što je vaša kosa deo tebe, ono što jedete ogleda se u zdravlju i stanje vaše kose. Ako želite kosu koja je zdrava, duže, jače i sjajnije vam treba obratiti pažnju na ono što ste stavili u svoje telo, a ne samo ono što koristite na samom kosu. Ove Superfoods će vam pomoći da i vaša kosa gledajući njihove najbolje.

1. Voda = Hidratacija

Mi se prvenstveno sastoji od vode. Važno je ostati hidrirani i da zadrži sve svoje ćelije tijela ispravno. Dnevnim pije dovoljno vode, vi također pomaže razine hidratacije i vlage vaše kose kao dobro. Tako što ne pije dovoljno dnevno vodu, ometaju svoj rast kose kao dobro. Ako vam se ne sviđa okus ili želite da doteram vaše obične vode, ulije se s nekim bobicama ili agruma, što će vam dati dodao vitamine kao dobro.

2. Omega-3 masne kiseline, željezo, vitamin D = Salmon

load...

Losos je zdrava hrana superstar; to je masne ribe bogate proteinima, vitamina D i masnih kiselina. Omega-3 masne kiseline su neophodne za zdrav skalp, što dovodi do rasta kose. Losos sadrži željezo i vitamin B12 koji može pomoći promovirati snagu i sjaj u kosi. Ako vam se ne sviđa riba, lanenog semena su dobar vegetarijanac zamjena za ove hranjive tvari.

3. Biotin, vitamin B, proteina = Chicken & Jaja

4. Cink, vitamin C = Beef & Oysters

Govedine i školjke su bogati izvori cinka, što je od pomoći u poboljšanju prirodne sjaj vaše kose. Nedostatak cinka je uzrok gubitka kose i isušivanja, tako da uključuju govedinu i kamenice u vašoj ishrani. Cink je također rekao da pomogne u borbi protiv preranog prosjed kose. Pobrinite se da jedete dovoljno vitamina C u vašoj ishrani, što će pomoći apsorpciju cinka. Možete pronaći vitamin C u agrumima, kao što su naranče i grejp, kao dobro.

4. Biotin, vitamin E, cink = Nuts

Orasi su odličan izvor zdravih masti, i moramo zdrave masti izgledati i osjećati se naše najbolje. Orasi i bademi, posebno su visoke u omega-3 masne kiseline koje mogu pomoći da kosa jaka, i cinka koji mogu pomoći pomoć u gubitak kose. Orasi posebno također sadrže veliku količinu vitamina E i biotin. Vitamina E može pomoći u zaštiti stanica od oštećenja DNK uzroka od strane okoline, a premalo biotina može dovesti do gubitka kose. Brazilski orasi su još jedan odličan izbor za užinu na za zdravlje kose. Oni sadrže dobru količinu mineralnih selena. Manjak u Selen je povezan s sporiji rast kose.

5. Folna kiselina, željezo, Biotin = Lentils

6. Vitamin A = Mrkva & slatkog krompira

Šta ove dvije imaju zajedničko? Oni su oboje naranče. Oni su također odličan izvor vitamina A. Vitamin A pomaže vlasišta proizvod dovoljno sebuma. Sebuma je kao prirodno ulje koje vaše vlasište proizvodi i da je važno za vaše vlasište i dužinu kose da ostane hidratizirana i nije postala suha i krhki. Perut pahuljast vlasište je samo jedan uslov onoga što bi se moglo dogoditi ako vaš skalp ne proizvodi dovoljno sebuma.

load...
load...