5 savjeta za početak (i držati se!) Vašu valovitu vožnju kose | BA.inspinre.com
Šminka

5 savjeta za početak (i držati se!) Vašu valovitu vožnju kose

5 savjeta za početak (i držati se!) Vašu valovitu vožnju kose

Danas, međutim, redovno reći da glas da prošeta. Uspješno, većinu vremena. Ali sigurno nisam jedini koji je ikada naišao na neugodno, a kamoli veoma diskriminatorne, komentar o njihovoj kosi. Mnogi, mnogi drugi su izdržali mnogo, mnogo gore. Moja poenta? Svi smo zajedno u ovome: ovaj put samo-prihvaćanje, samo-poštovanje, samoljublje. Svako od nas želi da se ponosimo u svoj izgled, i mislim da naše vlastito mišljenje o našoj kosi troši najmanje nevjerovatnih 50 posto od toga. It. Pitanja.

I valovit djevojke: Ne bitno ovdje. Možete računati ovdje.

Da, možete doći do računati sami među članovima ovog kovrčava zajednice. Da, tip 2 pregib uzorak dovoljno. Da, vaša kosa je dovoljno valovit da koristi od Deva rez, ako je to ono što želite. Da, možete nositi svoju kosu valovit ako ikada / kad god želite da, čak i ako vaša kćer kotrlja oči, tvoj muž nije izlila preko toga, i vaš otac-in-zakon pita da li planiraju da ikada češljate. Molim te, pusti mentalitet da "može i ispraviti", ako je to nešto što više ne želiš. Vaša kosa nije neka između. To je talasasta. I to je sve što vam i sve divno, baš kao što je to. Ako je to korisno NA SVIM, moj 10 zapovesti za Biti Valovita video će vam pomoći da steknu pregib snage, pogotovo što idemo ravno u ove praznične sezone.

load...

Dakle, ono što sada da ste odlučili da prihvate svoj valovi učiniti? Dozvolite mi da korak skinem Soapbox i podijeliti s vama mojih top 5 savjeta kako grli, poboljšanje i poštuje tvoju valovite kose. U mom 18 mjeseci isključivo kao valovit djevojka, otkrio sam da su to najvažnije ključeve početak rada i držati ga.

1. Čitati Curly Girl Handbook, od Lorraine Massey. Ukratko, radi se o odustajanje sastojke koji nisu dobri za kosu (svakodnevno korištenje sulfata i silikona) u korist botaničkih sastojaka za njegu vaše pramenove i povećati sadržaj hidrataciju / vlage tokom vremena. Ali postoje mnoge druge velike savjete, trikove i DIY recepata možda ćete zaista sviđa.

2 Prihvati da će doći period tranzicije. Tokom ovog perioda, oba valovite kose i svoj um prilagođavaju na ovu promjenu. Toliko smo navikli na lice i kosu vidimo u ogledalu, to može biti pomalo neskladno, mentalno, kada počnete da nosi prirodna tekstura vaše kose. To je veći, i može izgledati pomalo neuredno / Wilder vam se u prvi. Kao što ste i vaša kosa naviknuti na ove promjene, moj savjet je da nadoknadi sa pomoćnim šminke i nakit! Ko ne voli sjaj? Frizure su uvijek opciju, kao dobro.

3. Hidratacija je ključ. Postignut sa pravom uređaj (e), redovni duboko tretmani uređaj, implementaciju 'Squish da condish' tehnike, a upotrebom kreme ispod gel kada styling mogu svi doprinijeti jačanju vlage u kosi, što je ključno za postizanje definicije u valovima.

4. Obratite pažnju na kosu časopisa. Postoje barem desetak načina da se to uradi, ali moj omiljeni je Evernote aplikacija. Zapišite proizvode koje ste koristili, od pranja do stila, i bilo koje tehnike stil, a zatim je gurnite nekoliko selfije da ide zajedno sa detaljima. Takođe volim da sadrži datum, tako da mogu pratiti moj napredak i shvatiti koji proizvodi rade konstantno dobro, i onih koji to ne čine, tokom različitih doba godine.

5. Ne zaboravite da pojasni! Ovo je vjerojatno broj jedan greška vidim valovit djevojke napraviti kada počnu grli svoje prirodne teksture. Hidratacija je svakako važno, ali sulfata nisu loš momak. Treba nam ih-jednostavno ne onoliko često koliko ime Suave Dnevni šampon je značilo. Svakih 3-4 tjedna, nakon čega je 30-45 min duboko uređaj sjednice, treba učiniti trik za većinu.

load...
to može biti pomalo neskladno, mentalno, kada počnete da nosi prirodna tekstura vaše kose. To je veći, i može izgledati pomalo neuredno / Wilder vam se u prvi.

Na kraju, ja ću vas ostaviti s još jednom malo savjet: Pogledajte online za talasastu kosu inspiraciju. Mi wavies su malo teže naći od našeg kovrčava rodbinu tamo, ali naš mali online zajednica raste, podršku, i pun vredne ideja će vam pomoći da pokrenete grli svojim valovima. Vi niste sami u ovom putovanju, prijatelji! Neki valovit dame možda cijeniti:

  • Poliranog Curl - Becky dijeli nju pokušao-i-istinito savjete za početnike i one naprednije na YouTube, Instagram i članke na NaturallyCurly.com. Mnogo sam naučio od nje, kada sam počeo svoje putovanje.
  • RockynCurls - Raquel YouTube video raspon od početka svoje visoke poroznosti putovanje u skorije, gdje joj je kosa vozilo bez niskog poroznosti. To je fascinantno vidjeti kako različite proizvode i tehnike su radili za nju u različitim vremenima u svom putovanju.
  • CurlyPenny - Peniel je ne samo urnebesno, ona je i majstor u stvaranju Ukratko, to-the-point video gdje je u osnovi propisuje zakon kovrčave kose. Njen DIY recepti proizvod su izuzetno korisni.
  • FitKat Style - Katina dijeli sastojci znanje i know-how za nju visoke poroznosti, sušilo za niske gustoće, što oni od nas bez lud gusta filmska zvijezda kosa definitivno mogu povezati.
  • I ne mogu izostaviti neke od velike pomoći, znanja i podrške (uglavnom valovite) pregib-prijateljima sam našao na Instagram: @ curlysue291, @curlygirlinz, @ vmuse919 (ne valovit, ali ona će kick-start sastojke proizvod znanja deset puta u deset sekundi), @embracingthegrey, @powerdomi i @alongwavetogo. Napredujte i pratite ih sve!

Ok tako nazad do 1994.-možda nisam izgledati kao gljiva taj dan. Ali danas, hvala bogu, prirodna tekstura i volumena su na trend nego ikad, tako da je postao toliko lakše da prihvate moje 'Shroom' vidi, s ponosom. Cijeneći moj valovite teksture za ono što je, dobar dan za kosu ili ne, i dobiti na sa uživanjem moj dan, postao je svakodnevno vježba u samo-prihvaćanje i samoljublje.

I to je stvarno zašto smo svi mi ovdje, zar ne?

Želite više članaka kao što je ovaj? Prijavite se za prirodno kovrčavu bilten!

Pratite Alyson, Real Life + Curly Djevojka na Instagram za više informacija o svom putovanju kosu!

load...