5 saveti za sklonište za seboroični dermatitis | BA.inspinre.com
Šminka

5 saveti za sklonište za seboroični dermatitis

5 saveti za sklonište za seboroični dermatitis

Uvijek bio za kosu razgovor u osnovnoj školi, nikad nisam propustio da čujem Žena kaže "skalp je kao spužva, tako da moram da ga podmazati svaki dan." Nakon toga izjava da će obrvu na kosu i (ne tako) subtley nagovještaj da treba ulagati u nekim Dax da učine nešto o pahuljice na košulji. Malo su znali da imam stanje koje se naziva seboroični dermatitis. Da li je ikad me samosvjesne? Tek kada bi ljudi mole da se povuče pahuljice iz kose. Awkward mnogo?

Što je Seboreični dermatitis?

Seboroični dermatitis je hronično stanje kože gdje ti lojne žlijezde nadoknadi u proizvodnji nafte. To se pripisuje okruženju, opšte faktore zdravlje, genetika, i iritacije od kvasca zove Malassezia. U slučaju da se pitate, da Malassezia je svrstane u kategoriju roda gljiva. Da li je to zbog nedostatka higijene? Ne sve. Stanje je donesen na genetski u mojoj porodici.

Seboroični dermatitis je hronično stanje kože gdje ti lojne žlijezde nadoknadi u proizvodnji nafte.
load...

Najveći zastoj u pokušaju da stabilizira moje stanje se događa na naftnoj ludilo. Iako lisnatom vlasište je često povezana sa peruti, ako vjerno podmazivanje vaše vlasište i dalje doživljavaju intenzivan perutanje i svrab, možda ćete morati seboroični dermatitis. Primjenom vlasište ulja sa namjerama ostavljajući ih na samo će agitovati upale.

Povećanje koliko često očistite je od suštinskog značaja za smanjenje akumulacije pahuljica i rastopi višak sebuma na vlasištu. Ispod su koraci za održavanje čiste glave i hidratizirana uvojcima.

VIŠE: Da li je Itchy vlasište Jednak rast kose?

5 vlasišta Njega

  1. Vruće ulje tretmani: Nanesite ulje na kožu glave, pokriti kosu s kapom za obradu, i ostavite ga da odstoji 10-15 minuta, dok ni pod kapuljačom za kosu ili sa toplim peškirom. Ovo će olabavite pahuljice od vašeg vlasišta. Pažljivo koristite jastučići prstiju svoju agitaciju vage koji se mogu poštovati vlasište. Ovo takođe može funkcionirati kao veliki pre-poo.
  2. Očisti: Co-pranje neće biti dovoljno da se ukloni pahuljice, sebuma i tretman vruće ulje. To je najbolje da koristite šampon za podignite i uklonite prljavštinu i ulje. Ako vam je potreban snažan šampon predlažem pokušavam neke formulirana sadrže katran ugalj, piritioni cink, ili salicilna kiselina pomoć za efikasno čišćenje vlasišta. Pobrinite se da se fokusiraju na vlasište i ne previše izravnati sredstvo za čišćenje duž kose. Trlja po dužini može uzrokovati pretjerane suhoće i vratila grubo se kosa.
  3. Duboko stanje: Šampon će osvježiti svoj skalp, ali napišite kosu osjećaj kao da je stavio preko shredder.forward i nazad. Neminovno je da će sredstvo za čišćenje isperite po dužini kose, tako da je najbolje da se nadovežem sa dubokim uređaj u cilju jačanja i zadržava vlagu.
  4. Ne ulja (ili masti) skalpa: Ako seboroični dermatitis je rezultat vašeg vlasišta overproducing sebuma onda zadnja stvar treba dodatni ulja iritiraju upale. Tretman vruće ulje pomaže da olabavite pahuljice prije čišćenja, ali ulje ne treba primijeniti s namjerama ne čisti off.
  5. load...
  6. Stvoriti čišćenje režim: dame Straight-kosa se obično preporučuje da shampoo češće nego kovrdžav, ali to nije idealno za kovrdžav. To će biti samo putem pokušaja i pogrešaka da prilagodite svoj režim prema tome koliko brzo nafte i pahuljice pojaviti na vlasištu.

Šta je sledeće?

Nisam vidio specijalista još? Evo 15 situacija u kojima morate vidjeti trichologist.  

To je ono što moj dan za pranje sa seboroični dermatitis izgleda. 

Evo 3 stvari koje nikada ne bi trebalo staviti na kožu glave, navodi se u trichologist.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...