5 razloga za dokumentovanje vašeg prirodnog putovanja kose | BA.inspinre.com
Šminka

5 razloga za dokumentovanje vašeg prirodnog putovanja kose

5 razloga za dokumentovanje vašeg prirodnog putovanja kose

Bez obzira da li se razmišlja o pokretanju prirodne putovanje kosu ili ste u sredini u vožnji, to je sjajna ideja za početak dokumentovanju kosu putovanje. Nikad nije prerano ili kasno! Ne morate biti fotograf ili najbolji pisac dokumentirati svoj put kroz video zapise, fotografije i pisanja. Evo šest razloga zašto bi trebalo dokumentirati kosu putovanje.

Obratite pažnju na svoj rast

Jedan od razloga zašto kovrdžav odluče nositi svoju kosu prirodno je da se dobije zdravu, dugu kosu. Dokumentiranje svoj rast kose može pokazati koliko vaša kosa raste u trenutku. Načini dokumentirati svoj rast kose je za snimanje fotografija i video zapisa. Dosta kovrdžav učiniti dužine provjere izmjeriti koliko njihovi uvojcima su porasle. Kako se izvršiti provjeru dužina? Polako, proširiti grozd niti protiv svoje tijelo. Izmjerite kosu i pisati mjerenje u časopisu. Pobrinite se da ste mjeriti raznim oblastima, uključujući krunu i potiljak. To će vam pomoći da poštuju li imate lom.

load...

Ne zaboravite koja proizvodi i frizure rad

Ovo je odličan način da se vidi šta proizvode rade za kosu. Kada pokušate proizvod, ne bi trebalo da odluči da li ti se to ili ne zasniva na prvo iskustvo. Isprobajte proizvod za najmanje mjesec dana i zapisati svoje iskustvo u časopisu na svake upotrebe. Ako taj proizvod čini vaša kosa izgleda zdravo i sjajno, snimili fotografiju za dokumentaciju. To vam daje priliku da znate koje proizvode najbolje raditi, tako da možete zadržati dobiti rezultate koje želite. Ako je proizvod kosa ne radi, zapišite svoje iskustvo. Možda ponovo u budućnosti i to će vam dati priliku da uporede iskustva. Također, dokument frizure i tehnike u svom dnevniku. Ako će vam pomoći na tom putu da ostvari savršenu twist out!

Ne znam kako da ponovo proizvod nakon loš prvi utisak? Odlazak Oh sam da napravim ovaj rad proizvoda! 

Monitor vaše zdravlje

Ako vodite dnevnik svih proizvoda i postupaka koje ste upustio u toku putovanja, to vam daje resurs da padne natrag na. Može doći do zdravstvenih problema, kao što su problemi sa kožom / vlasišta, alergijske reakcije, ili više ozbiljnih oboljenja. Možete se osvrnemo na svom dnevniku da vidite šta proizvode koje ste koristili ili dodatke za kosu koje ste progutao. To može dovesti do rješavanja zdravstveni problem koji onda bi moglo dovesti do napomenuti ono što proizvode ili praksu treba izbjegavati.

Obratite pažnju na emocionalni rast

Kada napravite odluku da nosite prirodnu kosu, trebalo bi biti sigurni. Ste odlučili nositi kosu u svom prirodnom stanju i dosta ljudi to ne odgovara tome. Dokumentirati sve svoje emocije u toku putovanja. Možda ste osećali nesigurno u početku kad ste odlučili da tranziciji ili veliki odrezak. Nezgodnoj fazi nakon velike kotlet mogli su vas sigurni. Jednom kada dijele sve te emocije u svom dnevniku, vidjet ćete svoj emocionalni rast kad jednom postati više samopouzdanja i udoban sa kosom. To će učiniti ako se osjećate ponosnim! Također, uključuje ugriz snimke svog velikog dana kosu! Gledati te slike u vrijeme gdje nisu tako sretni sa kosom. To će nasmejati.

load...

Monitor svoj budžet

Imati prirodna kosa nije skupo, vaše navike potrošnje su. Iako je kao narkoman proizvod koji pruža priliku da probaju razne proizvode, praćenje bandwagons ili grebanja svaki svrbi probati svaki novi proizvod na tržištu može uzrokovati da zanemari svoj budžet. Po prirodi, većina (ne sve) proizvode za kosu sa visokim kvalitetom sastojaka imaju tendenciju da budu skuplji, bez obzira na namijenjen potrošača (npr opušteni, prirodni). Dokumentiranje koliko često kupuju proizvode će vam pomoći da se utvrdi da li treba kupiti veće količine ili pokušati još jedan brend.

Za uspomene

Možete tretirati svom dnevniku kao spomenar i dokumentirati svoj prirodni put kosu za uspomene. Ovo bi trebao biti sretan iskustvo za vas. Ti bi trebalo da se zabavite sa kosom. Divno je dokumentirati kada odlučite da ispravite kosu, promijeniti boju kose, ili da dobijete Sassy smanjiti da ste oduvijek željeli. Svom dnevniku će biti tu da preispita te uspomene.

Da li imaju fizičke časopisa čini komplikovanih? Želite da budete ekološki? Proverite Luv Naturals hairLuv Dnevnik dokumentirati sve vaše napredak na mreži.

Da li dokumentirati svoju kosu putovanje? Kako je to pomoglo?

load...