5 popravaka kada vaša kosa ne dozvoli da budete sjajni | BA.inspinre.com
Šminka

5 popravaka kada vaša kosa ne dozvoli da budete sjajni

5 popravaka kada vaša kosa ne dozvoli da budete sjajni

Svi smo bili tamo: ste krenuli izvršiti besprijekoran stil, imate savršenu kombinaciju proizvoda i najbolje alate, možete napraviti pripreme u vezi koliko sušenja vremena ćete morati, itd, i yet- stil upravo ne ispasti dobro. Drugi puta, kosa izgleda kao da samo želi da se ponašaju loše i škare početi da izgleda prilično dobro. Ogorčenje stanje vaše kose može značiti promjenu može biti dobar ili čak i neminovan.

Suočimo se s to- kao strašan kao što je to biti prirodno, koja se bavi prirodna kosa može biti frustrirajuće, vremena, i nepredvidljiv ponekad, pogotovo kad si u vremenu krize ili samo spreman za nešto drugo.

Kada imate loš dan za kosu, ili da ste spremni za promjenu, kao što je smanjenje od neke vrste ili možda malo boje, prva stvar koju treba učiniti je uvijek procijeniti situaciju i otići odatle. Evo nekoliko rješenja koja će vam pomoći da vagati svoje mogućnosti!

1. Salvage stil

load...

Ako vaš frizuru ispalo loše ujutro ili Frizzed se šire po svom ukusu tokom dana, bez panike prije nego što pokušate spasiti stilu. Ovakvim vremenima, to je dobro imati nekoliko stilova koji se lako učiniti i da će raditi bez obzira na sve. Pogledajte ove video snimke iz ItsMyRayeRaye i Traeh koji pokažu stilova za duge i kratke kose, respektivno.

2. Trim svoj kraj

3. Zaštitna stil

4. Pokušajte nešto novo

5. Big chop # 2,3, 4?

Drugi veliki odrezak je uvijek opcija, a to može biti iz različitih razloga: činjenicu da ćete uživati ​​u kratku kosu, gospođice imaju kraće dužine, želim da riješi oštećenja, ili na drugi način. Imajte na umu da je drugi veliki odrezak ne znači nužno da je rezanje sve daleko. Prije dvije godine, moja kosa je počela da dođe do oštećenja nakon mjeseci preteranom topline. Nakon godinu dana raste to, odlučio sam da ne mogu držati na one scraggly završava duže i smanjiti sam kosu natrag na ramena (to je sada narasla na ruku dužina jame). Nisam htio pustiti svog "dužine", ali da vidim kroz krajevima jednostavno nije posao. Ako ste s obzirom na još jedan veliki odrezak, imajte na umu da to ne može biti iz istog razloga kao i vi prvi veliki odrezak i to je u redu. Samo budite sigurni da je to prava odluka za vas.

U ovom video, Karmen od MyNaturalSistas objašnjava što ju želim da radim Big Chop # 6:

Šta radiš kada vaša kosa ne postupa u pravu? Javite nam!

Ovaj članak je napisao Kanisha parkovi BlackNaps.org za CurlyNikki.

load...