5 načina da zaštitite svoje ravnoteže bez zaštitnog stila | BA.inspinre.com
Šminka

5 načina da zaštitite svoje ravnoteže bez zaštitnog stila

5 načina da zaštitite svoje ravnoteže bez zaštitnog stila

Duboko uređaj je važan za vaš režim kosu. To omogućava da vaš uvojci dobiti vlagu i jačanje koristi za održavanje zdrave kose. U nekim slučajevima to korak može se zanemariti, posebno kada juri kroz dan pranje. Duboko stanje vaše kovrče nedeljni i alternativne između hidratantnu i jačanje tretmana. Dok duboko uređaj, možete koristiti grijani kapom, kapuljačom za kosu, kuhalo za vodu, ili vlastite topline tijela (plastičnim zatvaračem i kapicu šešir na vrhu), tako da duboko tretman može prodrijeti vratila kosu. Pobrinite se da slijedite upute na ambalaži duboko tretman, posebno za izdvojeno vrijeme za uređaj.

2. Seal svojim krajevima

Krajevi su najstarije i većina krhke dijelove vaše kose. Dok je styling kose, zapečatiti svoj završava sa maslacem ili kreme za dobijanje vlage. Ako vaš krajevi ikada izgledati suho, možete ih ponovo vlaže. Dokle god temeljito distribuirati vlage tokom kosu dok styling, vaši krajevi su zatvoreni. Jednom kada počnete primjetiti ispucale vrhove ili vaša kosa se ne ponaša normalno sa stilom, razmisliti o trim.

3. Izbegavajte je maznuo

Je maznuo može uzrokovati lom i ispucale vrhove. To se može dogoditi dok se otpetljava u žurbi. Koristite širok zub češalj dok otpetljava i ne žurite češljanje sa krajeva do korijena. Blokiranje može doći dok nosite džemperi, puloveri, i šalovima. Pokušati izbjeći one odjeće materijala ili oblikujete kosu i off vašeg ramena dok ih nosi.

load...

4. Spavanja na satenskom jastučnicu

Ovo se odnosi natrag do vrha broj tri. Spava sa satenski kapom ili jastučnicu zadržava ne samo vlagu za naredni dan, ali će spriječiti kosu iz je maznuo na pamuk jastučnicu. Spava sa pamučnom jastučnicu također mogu apsorbirati vlagu iz kose, što dovodi do suhoće.

5. Nosite kape

Ako planirate da budu vani u suhim, vlažnim ili čak hladnom vremenu, smatraju šeširom. To može spriječiti oštećenje ili suhoća od prodora sunca, vjetrovi, pa čak i ekološke otpadaka. Ovisno o šešir, možete sašiti satenskom kapa unutra za dodatnu zaštitu. Postoji mnogo sunca kape, bejzbol kape, ili kape koji će raditi sa svojim osobni stil. Ćete izgledati fenomenalno!

Koji su načini da zaštitite svoje kovrče bez zaštitnog stajling? Molimo vas da podijelite sa kovrdžave zajednice. 

load...