5 hakova za uspješnu pričvršćenu frizuru | BA.inspinre.com
Šminka

5 hakova za uspješnu pričvršćenu frizuru

5 hakova za uspješnu pričvršćenu frizuru

Iako postoji stigma u kovrčava zajednice stavljen na ispravljanje kovrdžave kose, za mnoge od nas, neiskusni frizer je razlog. Prema vlasniku i frizer Studio Redd Salon, Tina Redd, "Jedini con sve do ispravljanja prirodno kovrdžava kosa to radi pogrešno."

Evo kako se to pravilno radi.

1. Pre-tretman

Tokom godina, Redd je stvorila njena tehnika potpis od pokušaja i pogrešaka kada je došlo do ispravljanja kovrdžave grive i avaj, tajno oružje je konačno otkrio-proteina. "Moroccan Oil popravak ili K-Pak od Joico su moj omiljeni protein pre-tretmana", kaže Redd. Ovo jača kosu i priprema prije nego se primjenjuje vrućine, i pomaže u prevenciji oštećenja topline.

2. Nanesite proizvod

Redd predlaže protiv primjene oblikovanje proizvoda na suhu kosu. Proizvodi su najbolje apsorbuju na vlažnu kosu i omogućiti im da idu ispod kutikule. Primijetit ćete kosa je mnogo sjajnija, silkier, i bestežinski i rezultate će trajati duže. Aplikacija na osušenu kosu će učiniti proizvod samo sjediti na vrhu zanoktica, vaganja dolje značajno i zagrijava (u smislu, kuhanje na kosu plaža).

load...

3. Sušenje

Dozvoliti da vam se kosa upije sve proizvode po zraku sušenje to. Ispruži svoj kovrče koliko možete prije ispravljanje - valjak setovi su najbolje za ovo (stoga zašto je potrebno zauvijek i godišnje). Međutim, ako vam je draže da feniranje, zadržali svoje postavke što je moguće.

4. Stan željeza

Kada dođete u ovom trenutku u procesu, podijeliti svoju kosu u male sekcije i otpetljati sa češalj zatvorenih zuba kao što ravnim željeza. Ne zaboravite da zadrži postavke niska kao i; ništa više od 400 stepeni. To je lakše ako vaša kosa ispružena potpuno prije nego što ravnim željeza.

5. Post poslastica

Jednom kada vaša kosa je postavljen na vašu želju, ne dirajte ga sa više topline. Umjesto toga, koristite valjak setova ili otvorite zrnasto pletenice kako bi se protezala ili valovite preko noći. Manje topline ne može se dovoljno naglasiti! Također, spavanje u saten kapom ili poklopac motora će vam pomoći povećati vrijeme kosu ostaje ravna.

Ako prelazi ravnanje kosu više od 2 do 3 puta mjesečno, što pokrenete rizik od trajno olabavio kovrče.

"Uvijek sam predložiti ispiranje kose s jabučnog octa ako smatrate svojim kovrče popustio", kaže Redd. "Hajde da odstoji oko pet minuta, a onda SCRUNCH i isperite. Pivo ispiranja su jako dobro za kovrče koje su ugrožena, i uvijek koristite proizvode koji štite od topline-marokanske ulje i Rucker Roots. Ovi proizvodi ne samo da pružaju veliku zaštitu od topline, ali oni hidratizira kosu bez težine i dodajte neverovatan sjaj. "U borbi protiv ove, ostani sa čišćenjem, duboko uređaj, a zatim vraćajući maska ​​za kosu režim a da poduzme korake da se popravi šteta.

Da li ravnanje kosu ovog ljeta?

load...