5 friz-boraca svaka kovrdžija treba da zna | BA.inspinre.com
Šminka

5 friz-boraca svaka kovrdžija treba da zna

5 friz-boraca svaka kovrdžija treba da zna

Za ljude sa kovrdžavom kosom, kovrče može biti zajednički problem koji je teško eliminirati. Ponekad je vrućina, ponekad je nedostatak vlage. Drugi put, ko zna u čemu je problem zaista jeste.

U svakom slučaju, kada kovrča pojavi nema načina da ga ignorirati i to sa dobrim razlogom. Kada je vaša kosa kovrdžava, to može biti pokazatelj da postoji sušenje ili štetu koju treba riješiti.

Flyaways, ispucale vrhove, i slomljena niti može biti uzrokovana overmanipulation, podvrgavajući kosu jakim hemikalijama, pretjerane obrade, ili konstanta topline od feniranja ili ispravljanje.

Potrebno je kombinacija taktike - rad iznutra i spolja u tandemu - za borbu protiv uznemiravanja. Na način da se riješi na frizzies je za hidrataciju i štiti vaše niti protiv elemenata prirodnih i samoizazvanom.

load...

VIŠE: Šta je sitnog?

5 koraka za smanjenje sitnog

1. Idite duboko

Upoznate se sa dobrim dubokim uređaj koji će prodrijeti vratila kosu i dobiti kosu vlagu da je žudnja.

Faktor ga u svoje režim nakon što ste šamponom i ostavite ga da radi 5-10 minuta pod tušem. Vaša kosa će vam zahvaliti za dodatne ljubavi i pažnje.

2. Polako

Jeste li malo, hm, nasilan prema svojim kovrče?

Ako ste grub sa svojim kovrče - pogotovo kad su mokre - morate razvedriti. Češljanje, četkanje, vuče, stiskanje, i povući svoju kosu može izazvati lom i oštećenja na svoj "uradi. Uzeti u obzir kako se nositi kosu i napraviti svjestan napor da se blaže.

3. Dodajte sloj

Kada ste izvan hodati sa suhu kosu, vratila kosa bubri iz upija vlagu i daje kosi da naduto izgled. Želite dati svoju kosu dovoljno vlage, tako da ne treba da ga dobiti od vlage u okruženju.

Pokušajte dodavanjem, gustu kremu ili serum u vašem stilu rutinu kako bi vaša kosa hidrirana i elegantan.

4. Zaštitite se 

Ako nemate vremena za feniranje ili zrakom osušite kovrče, koristite sprejom stanete na otvorenom i zap ga s vrućim, suhim zrakom.

Zaštita zanoktica prije izlaganja vaša kosa na toplinu je važno kada je u pitanju zaštita protiv frizz; isto važi i za kada koristite topline alate za oblikujete kosu.

VIŠE: sitnog, na Final Frontier | Curly Comic

5. Switch it up

Bacite pogled na ono što koristite da se osuši kosu nakon tuširanja. Peškir ili fen može biti doprinos sa svojim kovrče problem bez tebe ni to ne zna. Nadogradite svoj uređaje kupovinom ionski fen. To će smanjiti kovrče koje kompresijom zanoktica i držeći svoj niti glatko.

Ako peškir osuši, kupiti super upijajući mikrovlakana ručnik i pobrinite se da niste glodanje se kosi i ometanje zanoktica sloj.

VIŠE: Kako suhu kovrčavu kosu

Izvori:

load...
load...