411 na ulje od čajevog drveta | BA.inspinre.com
Šminka

411 na ulje od čajevog drveta

411 na ulje od čajevog drveta

Obnovljeni interes za prirodne supstance povećao dostupnost ulja čajevca kao kućni lijek, a takođe je inspirisala istraživanja u njegov sastav i korisna svojstva. Iako se nikada ne bi trebalo uzeti interno zbog potencijalnih toksičnost, to je fantastično za lokalnu tretman kod kuće od

 • Perut
 • Rast kose
 • Bubuljice
 • Uraslih dlaka
 • Površinskih rana
 • Bug ugriza
 • Drozd
 • Atletsko stopalo
 • Groznica plikovi

Ulja čajevca također djeluje kao antioksidans. Utvrđeno je u nekoliko preliminarnih studija koje je MRSA (meticilin rezistentni Staphylococcus aureus) je osjetljiv na površinski nanosi ulja čajevca. Osim toga, on je studirao njegov potencijal upotrebu liječenje nekih oblika raka. Dok su to sve prilično uzvišena aplikacije za ulje čajevca, ima i prednosti za osobnu njegu i kozmetičku upotrebu.

load...

Svojstva

 • Antibakterijski
 • Antifungalna
 • Antivirusni
 • Protuupalno
 • Antiprotozoalni
 • Antioksidans

Za vaš skalp

Antibakterijski svojstva ulja čajevca omogućiti da bude vrlo efikasan u liječenju akni, uz manje neželjenih efekata nego benzoil peroksid. Ovo je odlična vijest za sve one koji pate od ovog problema na njihovom tijelu, lice ili vlasišta. To se može koristiti za liječenje područja uraslih dlačica ili inficiranih folikula uzrokovane brijanjem. Kao antifungalna agent, šampon ili masaža vlasišta ulje koje sadrži ulje čajevca pomaže dobili osloboditi od perut i temenjače. Ulje čajevca je efikasan otapalo za sebuma i drugih nečistoća ili masne naslage na koži glave i kose, tako da se može koristiti kao pomoć dati jasnu, čistu površinu koja može apsorbirati vlagu i uređaj proizvodi lakše. Osim toga, masaža vlasišta sa ulje čajevca može pomoći stimulirati protok krvi i smanjuju upalu u folikularnoj ćelije, koje mogu pomoći poboljšati rast kose. To je vrlo važno da se raspusti ulja čajevca u drugi medij ulje prije nanošenja ga na kožu i kosu, iako, kao što može biti vrlo iritantan i sušenja kada se koristi u nerazblažene obliku.

Za kosu

Na osnovu svojih svojstava, ulje čajevca je održivo rješenje za one s peruti, svrbež vlasišta, i problemi sa sebuma nagomilavanje. Priprema rješenje koje je ne više od 5% po masi ulja čajevca i masirajući ga u vlasište i kosa može pružiti odlične beneficije. To se može rastvoriti u uređaj, šampon, ili baznog ulja, kao što su maslinovo ulje, kokosovo ulje ili ulje jojobe. Iako ne postoji definitivan dokaz da to pomaže stimulirati rast kose, čini se vjerojatno da pruži optimalan ambijent za vlasište i folikularne zdravlje, kada se primjenjuju povremeno u odgovarajućem koncentracije. Ne zaboravite da je efikasan otapala nafte, što znači da se može skidanje i sušenje ako se koristi prečesto ili prejaki rješenje. (Nikad ga koristiti pravo!) Koristeći ga kao povremeni Šampon agent za kosu koja se pretežno uređaj prati ili koje mogu imati nagomilavanje stajling proizvod na to može pružiti neke koristi i olakšavaju rehidrataciju i stanja kosu. Tako koristiti štedljivo, kao i da dobar učinak!

U poređenju sa drugim uljima

load...

Kako ulje čajevca razlikuju od drugih botaničke ulja često se koristi za njegu kose i kože? Botanički ulja, kao što su kokosovo ulje, shea maslac, maslinovo ulje, ulje jojobe, i bademovo ulje se dobijaju preko pritiskom i mehaničko ekstrakciju masti u plodove iz kojih se nabavljaju. Ove masti, pod nazivom triglicerida su velike molekule koja se sastoji od glicerin sa tri srednjeg lanca masnih kiselina vezan za to. Hidrofobne prirode i fizičke strukture ovih ulja omogućiti im da se ponašaju kao odličan maziva i ovlaživači za kosu i kožu. Čajevca ulje je eterično ulje, koje se dobiva preko destilacijom vodenom parom, frakcionom destilacijom, ili ekstrakcija otapalom lišća ili stabljike biljke. Rezultanta proizvod je mješavina isparljivih organskih jedinjenja koja imaju prepoznatljiv miris i korisna svojstva, ali koje nemaju strukturu da se ponašaju kao maziva ili ovlaživači za kosu ili kožu.

Čajevca ulje posebno se sastoji od desetine sastojaka, od kojih većina su terpena, seskviterpena i odgovarajućim alkohola. Terpena i seskviterpena su veliku klasu prirodno jedinjenja sa jakim medicinski značaj, kao dotakao nakratko u prethodnim stavovima. Pored svojih ljekovitih svojstava, neki (kao što je limonen i linalol) koriste se kao miris aditiva u čišćenje i kozmetičkih proizvoda. Glavna komponenta u ulje čajevca je monoterpensku alkohol terpinen-4-ol, koji se sastoji od bilo gdje 30-48% ulja. Mnogi od kompleksa prednosti ulja čajevca se pripisuju ove vrste. Neke komponente čajevca ulja su toksični ili iritansi ipak, zbog čega ne bi trebalo da se unese u organizam i treba razblažiti kada se primenjuje lokalno. Nekoliko slučajeva je prijavljeno u kojoj ulja čajevca izlagao estrogenih i antiandrogeni svojstva, tako da iz tog razloga, učestalost korištenja, koncentracija ulja čajevca u proizvodu, a površina područja pokrivenosti mogu biti važni faktori koje treba imati na umu.

Porijeklo Tea Tree Oil

Ulje čajevca je izrazito oštar eterično ulje dobija iz lišća igličastih od Melaleuca alternifolia, biljka koja raste u vlažnim, močvarnim područjima New South Wales i Queensland u Australiji. Odavno je cijenjena od strane autohtonih aboridžinske ljudi u Australiji za njegova svojstva kao anti-infektivni i antifungalna agent. Komercijalni uzgoj čaja drveća (tzv nazvan britanski istraživač, kapetan James Cook, oko 1770) počeo je jednom su proučavane, dokumentirani i objavio Australian kemičar ljekovitog svojstva ulja čajevca, dr Arthur Penfold u 1920). Nakon toga, ona je postala uobičajena lijek domaćinstva u Australiji, a kasnije je bio uključen kao nezamjenjiv alat u medicinske i prve setove pomoći za Australian vojnike tokom Drugog svjetskog rata. Potražnja za ulje čajevca je odbio jednom antibiotika postala široko dostupna u poslijeratnoj eri, i akademska istraživanja fokus i nanijet prema više 'modernih' teme.

load...