4 znakova morate izaći iz salona | BA.inspinre.com
Šminka

4 znakova morate izaći iz salona

4 znakova morate izaći iz salona

1. Vaš stilista ne obrazuje o toplinskim oblikovanjem

2. Osjećate oni ne znaju za prirodnu kosu, to je wrap!

3. Vaša očekivanja nisu ispunjeni

Prije nego što čak i hodati u salon, uzeti malo vremena da razmislim o tome što želite iz službe. Ono što je najvažnije da ste u vezi sa kosom. Je zdravlje vaše kose najvažnije, dužina, koristeći organske proizvode, čistoća salon, itd? Znate šta tražite, na taj način kada vidite prikazan vašim potrebama, znate, ako ste pronašli utakmicu.

4. Vaša konsultacija nije išla dobro

Ovaj kratki vremenski period prije servisa nije samo vremena za dobavljača usluga otkriti vaše potrebe, ali je isto tako svoje vrijeme da otkrije da li je sposoban i spreman da zadovolji vaše potrebe stilista. Ova sesija uključuje vam govorim stilista ono što želite, kao što precizniji. Važno je znati da postoji jezik koji frizera govore, što možda ne znate i zato komunikacija može biti problem. Donose slike zajedno sa svojim verbalnim opisima efikasno artikulira ono što želite. Zatim, biti otvoren slušalac stilista. Slušajte izvan njene reči, slušaj svoju strast. Poslušajte znam zašto je ona u ovom poslu. Samo to može vam dati najviše od onoga što je potrebno da znate. Ako ona komunicira da voli prirodne kose, voli žene, a voli ovom poslu, vi ste na pravom putu.

load...

Zatim, obratite pažnju da li je sposoban za ono što vam je potrebno. Pitaj je za neke slike od svog rada ili pitajte nju kada je posljednji put nastupala stil ili uslugu koju tražite. Vi kao potrošač dobrodošli da pitam što više pitanja kao što molim vas su. High-end salonima može imati naknadu za konsultacije koji se protežu iznad 15 min. Ali ovaj trošak će biti dobro isplati, jer osigurava mir za vas i jasnoću za provajdera.

Ako ste napustili sigurni, neodlučan, ili nemaju mira nakon ovih konsultacija ili nakon početka usluge, a zatim ljubazno komunicirati da cijenim svoje vrijeme, ali će istraživati ​​druge opcije. Čitav Ova transakcija će biti potrebno strpljenje, povjerenje i samopouzdanje da budu efikasni. Obavljaju posao prije nego što ruka će biti potpuno pripremljen!

Jeste li ikad prekinuli svoj salon usluge?

load...