4 tip 4 blogeri dele svoj pasti prirodni režim kose | BA.inspinre.com
Šminka

4 tip 4 blogeri dele svoj pasti prirodni režim kose

4 tip 4 blogeri dele svoj pasti prirodni režim kose

Iako postoji mnogo blogera i vloggers dijele savjeti za njegu kose njihov pad i putovanja, ona ponekad može i dalje biti teško pronaći nekoga sa sličnim teksture za kosu kao i tvoja. Znajući svoje omiljene proizvode i rutina mogu biti od pomoći, posebno kada su promjene sezone i tražite da podesiti svoj režim.

Tip 4 kosa zahtijeva malo više pažnje kao kinky kovrče isušuje mnogo lakše od drugih.

Uzmi od nekoga ko je stvorio jednostavan rutinski pad za njegu kose, coily kose dolazi sa svoj skup problema kose. Evo, četiri tipa 4 coily žene kosu dijele svoje omiljene savjeti pad za njegu kose.

Kenny Olapade

  • @kenny_olapade na Instagram, Kenny Olapade na YouTube, kennyolapade.com

Moje pad za njegu kose rutinu

Moje pada rutina za njegu kose je fokusiran na više vlage. I svake nedelje perem kosu pomoću Tresemme Botanique regenerator ili Tresemme Botanique šampon. Ja shampoo jednom mjesečno sa šampon, moj DIY afrički crni sapun šampon ili SheaMoisture JBCO šampon.

load...

Za duboko uređaj, koristim DIY hidratacija duboko uređaj - Aussie dubinski tretman, avokado, banana, med, kokosovo ulje, maslinovo ulje, bademovo ulje i arganovim uljem - svake sedmice, ili moje DIY proteina duboko uređaj jednom u tri mjeseca.

Ja primijeniti duboko uređaj za moju kosu, pokrijte plastičnim zatvaračem ili plastičnu vrećicu i ostavite ga u trajanju od najmanje 30 minuta. Uvijek sam otpetljati moju kosu pod tušem. Budem siguran sam kaput mi je kosa dovoljno uređaj, koristite prst na prvu ravnanje kose, a zatim, koristite velika tuš češalj nježno ukloniti ili razdvojiti zaplete.

Ja vlaže moju kosu pomoću metoda LOC (tečnost, ulje, vrhnje ili Styler) ovim redom. Stavio sam kosu u obrtima ili pletenice da budu izvedeni sutradan.

Moj omiljeni proizvod za korištenje ove jeseni?

SheaMoisture Jamajke Black ricinusovo ulje koji se ne ispire.

Helicia

  • @iknowlee na Instagram, iknowlee na YouTubeu

Moje pad za njegu kose rutinu

Ja gotovo uvijek imam uvojcima izložena elementima, što znači da moram poduzeti dodatne brige moje kose kroz kroz godinu sa promjenama godišnjih doba.

Tokom jeseni sezone, ja prirodno gravitiraju prema duboko uređaj redovito. Vrijeme ima tendenciju da se hladnjak i za kosu i kosa mi je potrebna dodatna vlažnost.

Moj omiljeni proizvod za korištenje ove jeseni?

U zadnje vrijeme moja klamerica duboko uređaj je bio Mielle Organics Babasu ulje Mint duboki regenerator. To je osvježavajuće na koži glave i hidratantnim moje niti.

Vany

  • @misscoilyhair na Instagram, misscoilyhair.com/

Moje pad za njegu kose rutinu

Uz sve što sam događa, nemam puno vremena da se igra sa mojom kosom, tako da se trudim da zadržim režim kosu tako jednostavno kao što je to moguće.

Perem i duboko stanje kosa mi svaki vikend. Imam niske poroznosti kose, tako da koriste proizvode koji su ili nizak na protein ili protein-free. Takođe sam pre-poo ili napraviti vruće tretman ulje prije pranja kosu.

load...

Nakon pranja i duboko uređaj, ja dozvoliti da moja kosa da se osuše malo, onda sam vlaži pomoću SLZ (, vrhnje, ulje tekućine) metode. Nakon toga, ja ih stavio u zrnasto obrtima - osim ako moram da izađem te noći.

Narednog dana, obično nedjelja, ja namjestiti frizuru za tjedan - kalemova prst, obrta ili "frohawk pranje i otići." Mislim da je to uvijanje obično pomaže u mojoj kosi zadržati više vlage tokom sedmice. Budem siguran da će završiti svoju kosu svake noći.

Mojih omiljenih proizvoda za korištenje ove jeseni?

Dva proizvoda da sam stvarno volim odmah i visoko preporučiti - posebno za niske poroznosti djevojke - su As I Am Twist Definiranje krema. Moje pletiva su uvijek vrlo definiran i vrlo hidratizirana sa ovom kremom. Volim i Mielle Organics Babassu ulje Mint duboki regenerator, što ostavlja moja kosa tako meka nakon upotrebe.

Leigh Jones

  • @lifestylejones na Instagram, lifestylejones.com

Moje pad za njegu kose rutinu

Jesen je ovdje! Volim nositi pranje i go pa sam doći do rock moje 'nazad.

Jednom sam savladali pranje i otići, ne mogu ga nositi za 4 do 6 dana bez restilizujući. Počnem duboko uređaj još u jesen da se pripreme za zimske mjesece pred nama.

Koristeći kapuljačom za kosu ili pare iz tuša zaista pomaže vlage da se u mojoj kosi. Parting moju kosu u četiri dijela prije nego dodam oblikovanje proizvoda smanjuje na vrijeme. Sjedim pod kapuljačom za kosu umjesto sušenje zraka. Nakon toga, ja opaperjati moju kosu i otići!

Omiljeni proizvod za korištenje ove jeseni?

Za brtvljenje vlage u moju kosu, moj go-to proizvod Flora & Curl ulje za kosu. To miriše na naranče!

Imaš li pada režima pitanje za jedan od naših tipa 4 coilies?

Ostavite komentar ispod i na Facebook-u, a mi ćemo se potruditi da odgovorim na to!

Pročitajte moj pad za njegu kose rutinu za tip 4 kose

load...