4 stvari koje treba da imaju vaše gvozdeno gvožđe ako želite održati zdravu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

4 stvari koje treba da imaju vaše gvozdeno gvožđe ako želite održati zdravu kosu

4 stvari koje treba da imaju vaše gvozdeno gvožđe ako želite održati zdravu kosu

Kada sam počeo potragu za pronalaženje najbolje ravnim šipkama za prirodnu kosu mislio sam da će završiti sa jednim brzim putovanje u tražilicu box.Oh Bio sam u krivu. Podijeljena sam pegle u masivni popis: keramika, jonski, turmalin, titan, nano, i srebra, samo da izađe sa jedan zaključak. Ravnim šipkama sve to isto, ali rezultati će varirati ovisno o marki i kako ih koristiti. Prije nego što pređemo na "kako" dijelu, provjerite je li vaš stan željeza ima sljedeće:

100% Keramički - Nije Nano!

Sada biti oprezan! Čak je i high-end profesionalne razreda ravnim šipkama će oglašavati keramičke pločice ali ako oni kažu "100% keramičke" ploče su obložene keramičkim slojem. Većina high-end ravnim šipkama (npr Chi, FHI, Babyliss, Sedu, itd) imaju deblji sloj za razliku od jeftinijih dućana brendova. Pored toga, većina kvalitete ravnim šipkama traju duže. Ako ste ikada kupili loše kvalitete stan željeza, primijetit ćete keramičke ili lažni sloj na pločama popušta ostavljajući metal izloženi. Koristeći presu sa vidljivim metalnim će spržiti kosu izvan vjerovanja. Keramike i sada turmalin-keramičke pločice su odlični provodnici toplote tako da vaša kosa će ispasti svilenkasta i glatka.

load...

Hint: Pogledajte upute za uporabu koje ste dobili uz stan željeza. Po zakonu, kompanije moraju otkriti da li ili ne stan željezo pune keramike ili keramičkim premazom. 100% keramičke pločice nisu jeftini. Najjeftinija sam našao je 239 €! Većina ljudi zaziru od njih zbog početne i dugoročnih troškova. Razmislite o tome koliko puta ste ispustio stan željeza ili drugim toplinskim oblikovanjem alat. Ako padne 100% keramičke stan željeza će se slomiti.

Čuvajte se riječi nano; zvuči cool, ali nije! Nano znači mali, tako da ako vaš stan željeza kaže "nano-keramike" dobijate mala količina keramike. Učesnici na tržištu su tako lukav! Zapamti, cijena nije uvijek odrediti kvalitetu.

Dodano Tourmaline ili Titanium

Kada se doda na keramičke pločice željeza ili sami, turmalin ili titan proizvodi više negativnih iona tako da vaša kosa ispada sjajnijom, silkier, i glatko.

Male porcije - Nema više od 1 1/2 inča Wide

Prirodna kosa gusta i zahteva da stan željeza kosu u malim sekcijama za najbolje rezultate. Ploče prevelika neće izgladiti svoj kovrdžava korijene.

Sposobnost temperaturne promjene Setting

Možete se zapitati: "Zar nisu svi ravnim šipkama dolaze sa postavkom raznovrstan temperaturu?" Odgovor je iznenađujuće ne. Našao sam nekoliko high-end ravnim šipkama (npr Chi original) sa samo jednim podešavanje temperature, u prosjeku 400 stepeni. Možete poljubiti zdrav kovrče zbogom ako uvijek Flat Iron na toj temperaturi! Imati postavka raznolik temperatura će vam omogućiti da vidite šta temperatura najbolje radi za vas.

Bonus Savjet: Neka vaš stan željeza zagrijavanje. Većina žena će odmah testirati svoje Flat Iron nakon ga uključiti i ako to nije vruće oni ručica vrućine. Sačekajte nekoliko sekundi do minutu za svoj stan željeza do pravilno podešavanje temperature. Mislim da je to predgrijavanja peći.

Savjeti za Stan peglanja prirodne kose

  1. Sačekajte dok vaša kosa potpuno dry.never koristiti stan željeza na mokru kosu.
  2. load...
  3. U zavisnosti od vašeg teksturu kose, možda želite da isfenirati na niskom da se ohladi postavljanje da olabavi svoj pregib obrazac. To će vam pomoći da postignu ravniji izgled.
  4. Ako je moguće, koristite najnižu postavku topline na ravnim željeza za stvaranje željene stilu.
  5. Uvijek koristite dobar toplotni zaštitnika kako bi se smanjio rizik od oštećenja topline.
  6. Sekcije Flat Iron vaše kose ne veći od 1 cm. Polaze od korijena i raditi svoj put do krajevima. Nikad ne idem u odnosu na isti odjeljak više od dva puta. 

Vjerovali ili ne, to je to. Koristeći stan željeza nije raketna znanost, ali većina zaboraviti da bez obzira na marku i tip kose imate sve one štete uzrok. Ozbiljnost oštećenja ovisi o kvaliteti stana željeza, tehnika, i što je još važnije koliko često Flat Iron kosu. 

Koliko često Flat Iron kosu? Da li koristite kvalitetan stan željeza? Ako je tako, koju marku?

Ovo je napisao Bri prirodno Fierce za CurlyNikki. 

load...