4 stvari koje ne želim od styling proizvoda | BA.inspinre.com
Šminka

4 stvari koje ne želim od styling proizvoda

4 stvari koje ne želim od styling proizvoda

Moji lokne su:

  • Fino
  • Tip 3
  • Niske poroznosti
  • Od najniže do srednje gustoće

.i iako su dobili suha, oni ne uživaju težak za oblikovanje koji ih povijati. Osim toga, postoje određeni sastojci izbjegavam zbog stigme koja ih okružuje. Na kraju se sve svodi na ono što čini moje kovrče izgledaju najbolje, dok izbjegavanje sastojaka koji mnogi smatraju štetnim. Evo popisa onoga što mi se ne sviđa u mom Stylers.

Parabene

Ove hemikalije se koriste kao konzervansi u kozmetičkim proizvodima. Isplativa, oni se često koriste za sprečavanje rasta štetnih bakterija i plijesni za zaštitu i proizvoda i potrošača, ali se namršti na u zajednici zbog njihove veze sa uzrokuju tumore raka dojke. Osim toga njihova sposobnost da oponašaju estrogen trikove tijelo u misleći da ima visok nivo hormona, koji bi se eventualno povećati rizik od raka dojke. Jedno je sigurno, ja pokušati izbjeći parabena u svim mojim ljepote i osobnu njegu (nisu ograničeni samo na naše proizvode za kosu)!

load...

Heavy Butters i kreme

Koliko god volim mango, shea i kakao maslaca u listu sastojaka duboko uređaj i tijela kreme ', ja ih izbjeći u mom oblikovanje zbog težine i nagomilavanje izazivaju na mom kovrče. Kada smo u potrazi za oblikovanje koji će omogućiti veći volumen, teže Baterse i kreme mogu dati fino lokne suprotan efekat.

Kroz suđenja i istraživanja pronašao sam, međutim, da postoje neki izuzeci. Ako maslac je naveden niže na listi sastojaka, moj kovrče neće smetati ih toliko. To je za oblikovanje koji su prvenstveno maslac na bazi ili sadrže više vrsta Batersovoj da rade štetu. Srećom, ima dosta lagane kreme i sastojke koji još uvijek pružaju vlagu na moje lokne bez dodatnu težinu.

Silikoni

Bilo koji kovrčava pokušavaju izbjeći nakupljanje na vlasište i kosu ćete pronaći silikone kao drugi sastojak paziti. Iako oni daju sjaj, klizanje, i često se koristi kao brtvilo, oni nisu prirodni sastojak i ne pružaju pravi vlage na kosu. Baš kao teška Butters i kreme, silikone dodati težinu moje lokne, ostavljajući ih mlitavo i beživotno.

Postoje različite vrste silikona tamo. Topiv u vodi silikone ispere lako sa vodom i ne-topivih silikona e zahtijevati sulfata za uklanjanje. Jer sam i pokušati izbjeći sulfata u mom sredstva za čišćenje, ne-topiv silikone će me tražiti da onda koristite dva moja ne-ne sastojaka. Povremeno, imam slip-up i da će naći silikona u mom Styler ali generalno, ja pokušati izbjeći sve vrste.

Sušenje alkoholi

Mnogi moji oblikovanje sadrže alkohol, ali ono što je važno je da se zna dobro od lošeg. Neki su izuzetno sušenje, uzrokovati kovrča, ljuštenja, a može napišite kovrče hrskavi. Ovi alkoholi kratkog lanca uključuju izopropil alkohol, etil alkohol, propil alkohol, SD alkohol, SD alkohol 40 i propanol alkohol.

Koji su neki od sastojaka možete izbjeći u Stylers?

Slijedite me na Instagram @DiscoCurls

Pročitajte kako je ovaj Junkie proizvodu pronađena 'The One'

load...