4 savjeta kako zadržati svoje krajeve hidrolizovane u zimskom periodu | BA.inspinre.com
Šminka

4 savjeta kako zadržati svoje krajeve hidrolizovane u zimskom periodu

4 savjeta kako zadržati svoje krajeve hidrolizovane u zimskom periodu

Zima je jedan od najsurovijih doba godine za kosu i za razne razloga. Zrak je puno kosu van i toplije unutra zbog spoljašnje temperature. Ali, iako zima može biti teško sezona da se bave kosom, to ne mora biti. Dok su naši krajevi nažalost uzeti najveći hit tokom ovih suho mjeseci, postoji nekoliko načina da im pomognem! Ovdje su neke od mojih omiljenih savete koji će vam pomoći da vam u odnosu na one zime kosu probleme.

Foto ljubaznošću @CURLSFOTHEGIRLS

Krenuti Fresh

Sad Ne kažem da smanji sve off, ali ja predlažem da počnemo sa svježim krajevima! Ako niste dobili trim u više od 3 mjeseca, da je vrijeme da to učinite. Podrezivanje svojim krajevima ublažava neke od suhoće kose do oslobađanja krajeva koja kontinuirano sisati vlagu iz vašeg zdravog, hidratizirana kosa. Kada držite na suvom krajevima, svoje proizvode mogu reagirati drugačije i naći ćete da je vaša kosa gubi vlagu mnogo brže. Osloboditi od tih ćorsokake omogućava kosu u potpunosti napredovati.

load...

Zaštitite svoj Ends

Nošenje marame u zimskim mjesecima drži nas toplo, ali mogu opustošiti na krajevima naše kose. Kada je naš kosa stalno trlja protiv naše marame, to može dodatno isušiti kosu i dovesti do pucanja. Dakle, to je važno za nas da zadržimo krajevima zaštićen, i imam par sugestija u vidu:

  1. Zavukao svojim krajevima dalje može biti jedan od načina da ih zaštiti. Ovo je mjesto gdje peciva i ostale stilove dolaze u. Samo se potrudi da vlaže i zatvoriti svoj kraj prije nego što su trpali ih kako bi se osiguralo da ostanu hidratizirana su u tajnosti.
  2. Koji se ne ispire je izuzetno važno! U stvari, to je najvažniji korak nakon pranja kose, zbog čega je izuzetno vrijedan tokom kosu mjeseci. Kada hidratantnim kosu, trebalo bi da koristite zasnovan ispire sa kose vode i ulja ili puding kao proizvod za brtvljenje u vlage. Uvijek možete dodati malo više ne ispire sa kose na krajeve kose prije napuštanja kuće. Cilj je da se držite krajeve kao hidratizirana moguće spriječiti lom!

Duboko uređaj u kosu mjeseci je imperativ za zdravu, hidratizirana kosa i zadržavanje dužine. Naša kosa je prirodno suha i zimi zrak i unutar grijanje ne pomaže. Dakle, to je važno za nas da duboko stanje naše kose pružiti potrebnu hidrataciju kako bi ga tražim i osjećaj svom najboljem izdanju. Moj omiljeni duboko uređaji su T džin meda Miracle Mask i N eutrogena Triple Regenerator maska ​​za kosu. 

Tokom zimskih mjeseci, volim da uključi izvora toplote u moj režim. Ja koristiti ili kapuljačom za kosu ili QRedew parobrod. Vrućina otvara kutikulu, što omogućava da proizvod prodre u pramenove, pružajući mi sa dubljim stanju. Volim pare liječenju moja kosa zimi jer omogućava za svježe vode da uđe u kosu. Dakle, moja kosa ostaje hidratizirana i mekši, više! Takođe sam primetio da je moja kosa je mnogo više sočnih i došlo je do povećanja elastičnosti mojoj kosi, što je vrlo važno na putu do zdrave kose.

Co-Wash Više

Ja sam čvrsto vjerovao u korištenju šampona, ali ja više volim koristiti uređaj sredstvo za moju nedeljni pranja tokom zimskih mjeseci. Uređaj za čišćenje imaju sredstvo za čišćenje u njima koji su manje oštra od onih u šamponima, koji su mnogo više korisno za kosu kada je vazduh hladniji van, toplije unutra, i suha sve oko sebe. Koristeći čišćenje uređaj osigurava da vaše vlasište i kosa pravilno očišćeni i vaša kosa je i dalje hidratizirana. Tako je, vaš skalp je u stanju da diše i vaša kosa je i dalje cvjetati. Volim koristiti Elimisha True Teksture krema za čišćenje regenerator za vrijeme zimskih mjeseci.

load...

Foto ljubaznošću @CURLSFOTHEGIRLS

Zima je hladna i sušenje, ali su efekti zime ne moraju da pokažu na kosu. Zaštita vašeg kraja, najstariji i najsuvljih dijelove vaše kose, postaje sve važnije kada su osjetljivi na pucanje lako zbog trenja protiv našeg odjeća i gubitak vlage. Zaštitite tih ciljeva i vaša kosa će vam zahvaliti kasnije.

load...