4 obična alergena u proizvodima za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

4 obična alergena u proizvodima za kosu

4 obična alergena u proizvodima za kosu

Oni obećavaju da vaše lokne svilenkasto glatka i miriše sjajno. Ali su kemikalije u kosi proizvode izaziva više štete nego koristi? Nažalost, za neke ljude, odgovor je da. Čak i ako nemate specifične hemijske alergija, kemikalije u šamponima, uređaja, stajling serumi, itd može biti iritantan za osjetljivu kožu na vlasište. Simptomi mogu početi odmah, a od proizvoda za kosu imaju direktan kontakt sa kožom, mogao bi završiti sa punom zamahu svrbi, peruta vlasište.

Dobra vijest? Još uvijek možete dobiti veliku kosu bez iritacija!

VIŠE: Sastojci dlake proizvoda: Who Do You Trust?

1. Fragrance

Miris je dodan u mnogim proizvodima za kosu, i kao potrošači, ne uvijek znati koja vrsta kemikalija se koriste. Čak i "bez mirisa" ili "bez mirisa" proizvoda ponekad koriste dodatne hemikalije neutralizirati miris.

2. Konzervansi i antibakterijski

Konzervansi i antibakterijski mogu povećati svoj šampon je rok trajanja i zadržati neželjene bakterije, ali oni mogu biti oštećenja na koži na vlasište.

load...

3. Formulacija pomoćne supstance

Formulacija pomoćne supstance su neaktivni sastojci koji se često koriste da se raspusti ili razrijediti aktivni sastojak. Oni pomažu da se zgusne, boju ili podmazati kosu proizvode.

4. Surfaktanti

Kokamidopropil betain paraphenylenediamine i glicerol thioglycolate su uobičajeni u proizvodima za kosu. Kokamidopropil betaina, na primjer, je surfaktant, a koristi se kao antistatički agenta u balzami. Ove hemikalije se mogu naći u boje za kosu.

VIŠE: Top 10 sastojaka prirodnog Hair Products

Još uvijek možete imati velike dlake!

Evo nekoliko stvari koje treba tražiti u novi proizvod za kosu. I zapamtite, to je sve o eksperimente! Ako je prvi proizvod pokušate ne radi za vas, pokušajte, pokušajte ponovo.

  1. Da li je zaista bez mirisa? Ako ste u potrazi za proizvod bez mirisa, ne zaboravite da pročitate naljepnice sastojak. Pazi za dodatnu "maskiranje" kemikalija.
  2. Potražite "hipoalergenskih" proizvoda. Hipoalergeni proizvodi tvrde da će izazvati manje alergijskih reakcija. Ako jednostavno imate osjetljivu kožu, a ne određeni alergija, to može učiniti trik.
  3. Sve-prirodni proizvodi su najbolji prijatelji kovrčave djevojke. Postoji toliko mnogo proizvoda tamo sa svim prirodnim sastojcima. Osuđeni ste da onaj koji radi za vas!
  4. Uradi sam. Ako ne možete naći ništa što vam daje prekrasne kovrče i rješava vaše alergija problema, pogledajte naše Curl Recepti! Domaći proizvodi su odličan način da se osigura da znate šta se koriste sastojke.

VIŠE: Top 5 Do-It-Yourself Hair Products

load...