4 načina za vlaženje vaših kravlji | BA.inspinre.com
Šminka

4 načina za vlaženje vaših kravlji

4 načina za vlaženje vaših kravlji

Sada kada sam reformiran kovrdžave Žena (tj sam odrastao moju hemijski uspravi kosu, bacio moj udarac za kosu i ravne željeza i nisu koristili tradicionalne šampon za četiri godine), moj kovrče izgledaju prilično dobro, ako ja to tako kažem sebi. Ali kada razgovaram sa kovrdžave djevojke koje su i dalje feniranja, ravno glačanje i radio druge mučna stvari u svoje pramenove, oni često kažu, "ali nemam dobre kovrče kao ti", ili neke druge varijacije ovog raspoloženja. To jednostavno nije istina. Nisam ni imati kovrče ovako dok nisam počeo tretira svoju kosu u pravu.

Jedna od ključnih stvari za dobro, neka bude predivno izgleda kovrče, je vlage. Kao pregib guru Lorraine Massey kaže: "sitnog je samo pregib čeka da se dogodi." Ono što se zapravo čeka neki hidrataciju. Tvoja jadna neposlušnu niti su samo žedni! Obećavam da ako hidratizira kosu, kovrče koje niste znali bilo moguće na svoju glavu će početi da se pojavljuju. A ako držati ih hidrataciju, oni će samo bolji i bolji s vremenom.

1. Stanje često i nakon čišćenja

load...

Uvek treba da uslovljava nakon što ste očistiti kosu, koji bi trebao biti samo nekoliko puta tjedno. Ostale dane, samo navlaži kosu i prstima češlja velike količine uređaj kroz njega.

Čak i ako ne želite da se u tuš i natapaju svojim uvojcima, možete jednostavno Nakvasi kovrče lagano vodom iz umivaonika. Onda stavi grumen uređaj u dlanove, dodajte malo vode, trljati ruke i lagano se odnose na ovaj vašoj kosi, posebno na vrhu, koji teži da dobije frizziest.

VIŠE: Koliko često perete kosu?

2. Ne ispirati koristi dalje

Ovo je bio najbolji trik koji sam ikada naučio. Ne ispirati sve uređaj iz kose. Koliko ste ostaviti efekte koliko kovrče pojavi kasnije. Ja lično ne ispirati bilo koji od mojih uređaj van. Umjesto toga, stoji dalje od potoka ispod tuša, jednostavno ispunite moje skupljenim ruke vodom i prskajte ovo preko glave. To je to. Mislim da je to moja kosa nikada ne može imati previše žeđ-gašenje uređaj.

VIŠE: Curly Conundrum: tople ili hladne vode?

3. Koristite pravu stvar

To može potrajati neko pokušaja i pogrešaka, ali pravo uređaj znači da možete ostaviti dosta toga u kosi i neće osjećati masnu ili hrskavi. Tražiti jedan sa sastojcima koji hidratizira kosu, uključujući shea maslac, biljna ulja, ulje jojobe, cetil estere, maslinovo ulje i pšenične klice. Pored toga, potražite uređaje koje sadrže ovlaživača - sastojke koji potopiti u vlagu iz atmosfere - kao što su pantenol, biljni glicerin i sorbitol.

VIŠE: Vlaga, ovlaživači i Tačka rose

4. Go duboko redovno

Barem jednom ili dva puta tjedno, duboko stanje vaše kose pomoću bogatog, debljine proizvoda i držite ga na najmanje 15 minuta. Još bolje, zagrijati ga sa fenom ili zamotajte toplim, mokrim peškirom oko kose.

Ako ste uzeti vremena da dodate ove savjete u svoju rutinu, vaš lokne će biti odskakanje od radosti!

VIŠE: Deep uređaji za kovrčavu kosu

Šta ti radiš da bi vaše lokne hidrirani?

load...
load...