4 načina da operete kosu bez šampona | BA.inspinre.com
Šminka

4 načina da operete kosu bez šampona

4 načina da operete kosu bez šampona

Pada u Melburnu, Australija se polako ali sigurno pristižu. Sunce zalazi ranije svaki dan, a temperature su stalno sve niže. Za mene, ovo ukazuje na potrebu da se prebacite moju kosu rutina za promenu vremena. U hladnijim mjeseci, moja kosa je sklonija suhoće kako bi ga zaštitili od prekomjernog gubitka vlage, ja odlučiti da ga oprati bez šampona. 

Nemoj me pogrešno shvatiti - šamponiranja vaša kosa je važan korak u održavanju zdravog režima za kosu, ali nije uvijek potrebno. Šamponi su odlični za čišćenje kose, ali u zimskim mjesecima, smatram da oni napuste moju kosu osjećaj suho. Kada želim da očiste moju kosu, ali ne želite da koristite šampon, ja koristim ove četiri DIY pravnih lijekova:

Sirće

Ovo je jedan od najboljih poklona prirode nama. Jabukovog sirćeta ima nivo pH 4.5-5.5, slična onoj zdravog vlasišta. Da biste koristili ACV kao sredstvo za čišćenje, ja koristiti nerazrijeđen miks ravno iz boce. Sipam ga dužinu moje kose, masirajući proizvod u moje korijene i duž osovine kose. Ako niste koristili ACV prije, možda želite početi sa razblaženim mix - samo 2 žlice ACV u čašu i onda mijenjati svoj recept prema vašim potrebama kosu. Za mene je nerazređen izmišljotina daje dublje čišćenje, ali to je samo moje osobne preferencije.

load...

Razrijeđen sok od limuna

Volim sve stvari agruma tako da je ovo lako jedan od mojih omiljenih načina da očiste moju kosu bez šampon. Ja jednostavno stisnuti limuna u čašu tople vode i pobrinite se da uklonite sjemenke ili celuloze koja bi mogla dobiti zaglavi u mojoj kosi. Onda, prelijte razblaženi sok preko moje kose. Sok od limuna, baš kao i ACV, ima nizak pH što pogoduje naše glave i Strand zdravlje. Ja masaža sok na moj skalp, a zatim isperite hladnom vodom.

 Soda bikarbona

Soda bikarbona ima mnogo popularna upotreba u kući i to je odlično za njegu kose previše. Da očiste svoju kosu sa sodom bikarbonom, staviti dve kašike u čaši tople vode. Promiješajte mješavinu dok se ne rastvori. Sipajte rješenje slobodno preko kose, fokusirajući se na korijene. Ostaviti da odstoji na kosi 3-5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom prije nego što uređaj kosu.

Bentonit Clay

Sam koristio bentonit gline u mom režimu frizerski i kozmetički godinama. Sviđa mi se što izvlači nečistoće na koži i vlasišta bez skidanja mi je kosa vlage. Da očiste moju kosu sa bentonit gline, dodam dvije velike kašike bentonita gline u plastičnu posudu. I onda polako sipati neke ACV preko gline dok ima konzistenciju jogurta nalik. I velikodušno primjenjuju smjese na vlažnu lanaca, a zatim pokriti moja kosa sa plastičnim zatvaračem za 15 minuta. Pažljivo sam isprati gline i nastaviti sa svojim dubokim uređaj.

Da li očistiti svoju kosu bez šampon? Ako je tako, kako to radiš? Ostavite nam komentar dole, bilo bi nam drago da znam.

Pročitajte sljedeći: Sve o metodi ne-poo

load...