4 humanitarne organizacije koje prave slobodne perike | BA.inspinre.com
Šminka

4 humanitarne organizacije koje prave slobodne perike

4 humanitarne organizacije koje prave slobodne perike

Naša kosa može igrati veliku ulogu u samopoštovanje za ljude u svakoj fazi života. Ne samo izgled naše kose može osjećati kao velika stvar, ali ritual njegu kose je također veliki dio života mnogih ljudi, posebno onih od nas koji kovrče. Dakle, kada ljudi gube kosu od raka, Trichotillomania, ili drugih bolesti, gube mnogo više nego samo za kosu. Mnogi pacijenti raka izražavaju da ima periku pomaže normalizirati svoje živote i povrate svoje povjerenje tokom vremena koje je teško i fizički i emocionalno. Međutim, mnogi ne mogu priuštiti perike tokom tretmana. Srećom, postoje mnoge organizacije koje pružaju besplatnu perike onima koji su izgubili kosu.

1. Pantene Lijepa Dužine

Ova organizacija, možda jedan od najpoznatijih žene koje odluče da doniraju svoje kose, partneri s American Cancer Society. Žene donirati najmanje osam centimetara zdrave kose Pantene Lijepa Dužine i organizacija čini i distribuira perike na American Cancer Society Perika banke. Ove perike su besplatne za one koji imaju pravo. Kako bi se ispunili zahtjevi podobnosti, žene moraju biti starije od 18 godina, doživljava gubitak kose zbog liječenja raka, u financijske potrebe. Oni mogu dobiti besplatnu periku preko American Cancer Society Perika banke tokom aktivnog liječenja i do šest mjeseci nakon što su završili aktivnog tretmana.

load...

2. Perike za djecu

Za djecu koja su izgubila svoju kosu, organizacija Perike za djecu pruža perike koje su u potpunosti izrađene od ljudske kose i po mjeri za svakog primatelja. Još bolje, oni su napravljeni tako da neće otpasti - deca mogu da igraju i da se uključe u svojim svakodnevnim aktivnostima, bez brige o čuvanju svoje periku na mjestu. Oni koji su zainteresovani mogu se prijaviti za periku ovdje ili naučiti kako da doniraju periku ovdje.

3. EBeauty

EBeauty ima program razmjene periku, u kojima su žene doniraju perike da oni više nemaju koristi. Perike su zatim adaptiran i donirao za žene koji su izgubili svoje kose i ne mogu priuštiti da kupi periku, ili žive u udaljene lokacije i nemaju lak pristup perike. EBeauty se udružio sa mnogim bolnicama i drugim organizacijama da služi kao drop-off centara, a oni koji žele da doniraju periku može poštom u.

4. Dlake We Share

Ova organizacija pruža perike ljudima svih uzrasta. Kosa smo Podijeli daje perike besplatno na djecu mlađu od 18 godina, koji imaju medicinsko stanje koje uzrokuje gubitak kose, a oni također daju perike za osobe starije od 18 na osnovu finansijskih potreba. Izjava o misiji ove humanitarne je "za održavanje dostojanstvo, samopouzdanje i samopoštovanje onih koji su pogođeni medicinskih gubitak kose." Ova izjava se odnosi na ne samo žena i djece, ali ljudi, previše.

Bilo da ste u potrebi slobodnog periku ili u nadi da će donirati za kosu, pogledajte jednu od ovih organizacija. Mnogi odlučiti da ne nosi periku nakon što su izgubili svoju kosu, što je i velika odluka! Ali, za one koji vole nositi periku, postoje mnoge opcije za primanje periku besplatno. Ove organizacije omogućavaju ljudima da imaju izbor u tome kako oni izgledaju nakon doživljava bolesti. Gubitka kose i na liječenju može učiniti ako se osjećate nemoćno, tako da mogućnosti za kako gledate je neverovatan alat za stvaranje pozitivne slike o sebi. Za one koji su nedavno je donio odluku da nosi periku, pogledajte naš vodič za održavanje kose perika ljudsko biće.

load...
load...