4 domaći lekovi za zdravo vlasište | BA.inspinre.com
Šminka

4 domaći lekovi za zdravo vlasište

4 domaći lekovi za zdravo vlasište

Kakva misterija vlasište već godinama. Različitih kultura su koristili različite metode za liječenje njihove nepoznate skalp izazove. Fabulous i Frugal kaže da indijske žene se zna da sprovede u skladu kokosovo ulje tretmana na svoju kosu i vlasište. Zajednički Indijski ritual se sastoji od grijanja organske ekstra djevičansko kokosovo ulje miješa sa karijem lišćem ili drugim biljem i masirajući ga u kosu i vlasište, a zatim srerujemo kosu noću i čišćenja ujutro, do tri puta tjedno. Afro-američke kulture počeo dosljednu primjenu pomada na skalp u pokušaju da zaštite svoju kosu od isušivanja i gljivica. Danas, ovakva praksa može ili ne može biti učinjeno tako često. Tržištu proizvoda je uzeo najave i formuliran više vlasište tretmana, piling, piling i čišćenje nego ikada ranije. Da se vratimo na ove prakse ili jednostavno krenuti naprijed s više trenutnim pravna sredstva da stane između naše moderne potrebe?

Teško je za svoju krunu

Mi svakako znamo da je krunu glave je područje koje prima najviše pažnje. Ekoloških elemenata (tj sunce, vjetar i kiša) dati krunu najveći ritam dole nego bilo koji drugi području naše glave; Da ne spominjem spava na leđima našim glavama ili se odmaraju na naslonima za glavu auto sjedala. U stvari, bebe se bore na kruni iz ležanja u krevetac i nosiljke. Naša trendi stajling procesi također može utjecati na krunu. Žene vole da nose kose na kruni svoje glave i kada se ne oprezni, Bobby igle mogu podnijeti tu i stvoriti pustoš na koži glave tokom vremena. Ostale stilove kao što su pletenice i obrte mogu dodati u nježnost krune područja. Trichologist Lavon Morrow na Dimenzije Trichology Centar objašnjava da je, "Nema jednog jedinog razloga da jedan ima tender vlasište. Postoje mnoge uticajne da se moraju procijeniti od slučaja do slučaja. Nježnost mogu biti uzrokovana vlasište traume, kosa prakse i hormonalne neravnoteže, ili na neki drugi način. U wellness tijela direktno utiče na kosu i vlasište i ti procesi su složeni i još mnogo toga naučnih nego što se zamisli. "

load...

Dokaz je u praksi

Da li postoji neki nauke da podrži prepoznatljiv razlika u kruni području? Prema Morrow, "Da, to je razlog zašto muškarci ćelavost prvenstveno utječe na tom području u odnosu na okcipitalnog području gdje su slabije reaguju tkiva." Studije i dalje se radi o toj temi. Kosa mu Klinika dalje objašnjava proces Male ćelavost: "Nije jasno zašto su različiti folikula pogođeni u različitim vremenima da proces proćelav postepeno, ili zašto folikula oko linije kose i krunice su podložnije u tom smislu, poznat kao minijaturizacija. "

Dok mi ne znamo mnogo uzroka koji ometaju krunu, jasno je da je ova oblast zahtijeva dodatnu pažnju i delikatnu njegu. Za početak, slijede odgovarajući režim za njegu kose koja uključuje konzistentan čišćenje i kondicioniranje.

  • Čišćenje dnevno ili tjedno, na osnovu vašeg životnog stila, i obratite pažnju. Izaberite šampon sa prirodnim, nježna sastojaka. Jake hemikalije može biti previše oštra na kožu glave i vidljive reakcije mogu biti odloženi. Dobro isprati.
  • Uređaj treba odmah slijediti. Potražite proizvode sa hranjivim ovlaživači, obogaćuje ulja i masnih kiselina uhvatio vlagu u kosu. Ako vaš skalp je previše suho, nanesite uređaj na vlasište i isprati.

Shining svoju krunu

Zapadnjaci su pogledao ajurvedske medicine za praksu kose i vlasišta zbog holistički pristup. Muškarci i žene koji prate Ayurvedska direktora za kosu i vlasište prijavi uspješne pravne lijekove koji su vrijedno dijeljenja. Najcjenijih praksa je Ayurvedska masaža vlasišta. Međutim, ako su prisutni nema ozbiljnih stanja, zajednički vlasišta pravni lijekovi uključuju DIY maska ​​ili tretman vlasišta over-the-counter.

Ayurvedska masaža vlasišta

By Jiva.com

Masirajući vlasište i kosu s toplim uljem, po mogućnosti prožet kosa-friendly bilja (alma Brahmi), je najbolji način da se hrani vlasište i kosa tematski. Masaže pomaže da se poveća protok krvi u folikula i podržava rast zdrave kose. To je posebno korisno za suhu kosu, kao i povećanu cirkulaciju olakšava proizvodnju prirodnih ulja na taj način vraćanja izgubljene sjaj.

load...

DIY tretman vlasišta

Majka Huddle

  • Trajati oko 4 kašike omekšane kokosovog ulja; mix sa 2-4 (ovisno o osjetljivosti) spusti čajevca ulja i 3-4 kapi ulja ruzmarina.
  • Nanesite na suhu kosu s tretman skalp Četka u kružnim pokretima.
  • Umasirajte ulje u kožu glave.
  • Ga dovršiti s dobrim šamponom i uređaj.

OTC tretman vlasišta

  • Jessicurl Ulje za masažu
  • My Honey Child Honey Bee Sweet vlasišta piling
  • Ouidad Mediterranean Bay list piling za kosu i vlasište Tretmani

Procijenite svoj skalp da vidimo koji način će biti prilagođen za svoju krunu i potražiti profesionalnu pomoć ako je moguće. "Ako imate konzistentan pojave tendera, suho, ili čak i masnu kožu glave, pogledajte ovjeren trichologist za punu konsultaciju koji uključuje ispit, ispitivanja, a prikupljene informacije koje se koriste kako bi se utvrdilo uzrok ovog stanja." - Lavonn Sutradan, Dimenzije Trichology centar.

Kako vam je stalo za svoju krunu? 

load...