3 stvari koje su strašne za zdravlje kose | BA.inspinre.com
Šminka

3 stvari koje su strašne za zdravlje kose

3 stvari koje su strašne za zdravlje kose

Baš kao što kaže dermatolog Jessica Wu, "Oba su barometar koliko dobro (ili koliko slabo) si hrani tijelo kao i vaše sveukupno zdravlje." Vi ste ono što jedete i jedete loše utiče na celo telo uključujući i kosu. Hrana nije jedini odlučujući faktor za zdravu kosu kao dijete, vježbe i mentalnu dobrobit jednako je ključna u jednadžbu za jake i zanosne vlasi. Evo pet stvari koje stvarno treba da se izbegne da imaju i zadržati zdravu kosu.

Crash dijeta

Crash dijete daje tijelo šok i ljudski organizam je dizajniran da reaguje na to šok kompenzacijom na neki način. Dijeta često lišava tijelo vitalnih hranjivih tvari i to se neće samo sjediti oko čekanja za njih. Bez tih nutrijenata u krvi da se hrani folikule pramenove postati od gladi i može postati beživotna, lomljiva i, u nekim slučajevima počinje padati ili slomiti. Ovo je kako prekomjerne prolijevanja može biti u vezi sa stresom kalorijskih ograničenja ili brzu dijetu.

load...

Toplinskim oblikovanjem

Naglašavamo važnost ograničavanja vašeg toplinskim oblikovanjem jer toplota alata zapravo može spaliti kosu i izazvati nepovratna oštećenja. Uvijek koristite za zaštitu od toplote i pokušajte da ne koristite topline alate prečesto (nedeljno smatra često).

Naglašavajući

Prema dr Daniel K. Hall-Flavin, stres i gubitak kose su povezani. Kad sam pod stresom lice izbio i imam glavobolje, ali bilo kakve fizičke traume, bez obzira da li se radi o saobraćajnoj nesreći, operacije, ili ozbiljne bolesti može uzrokovati privremeni gubitak kose zove telogena effluvium. Postoje još dva tipa stres gubitak kose zove alopecija areata (imuni sistem uključi folikula i uzrokuje kosa ispasti) i Trichotillomania (osoba kompulzivno izvlači vlastite kose). 

Stres zapravo može šokirati ciklus kose u otpuštaju fazi i mogu postati uočljive tri do šest mjeseci nakon traume. Kosa će rasti leđa nakon stresa se uklanja i dok neki stres ne možemo izbjeći, mnogi drugi mogu i treba izbjegavati, ali budite strpljivi kao nekad je stresor je uklonjen to će trebati vremena za prolijevanje da se zaustavi. Često sam primetio mjeseci kasnije nakon stresnog perioda koji raste prolivanja ali je na kraju usporava tako da kad sam pod stresom sam čaj ispiranja i pokušajte da se opustite više.

load...