3 mora da ima svaki tranzicioner u svojoj kupaonici | BA.inspinre.com
Šminka

3 mora da ima svaki tranzicioner u svojoj kupaonici

3 mora da ima svaki tranzicioner u svojoj kupaonici

Tokom procesa u tranziciji, različite dijelove vašeg niti imaju različite potrebe, zbog čega je sve teže pronaći prave proizvode za njegu kose koji će poslužiti i sekcije. Dijelove u neposrednoj blizini sa svojim korijenima traže kovrčave proizvoda za njegu kose, za razliku od vašeg kraja. To je jedan od razloga zašto ljudi više vole raditi veliki odrezak ili polu kotlet, kako bi se olakšao proces pronalaženja pravog proizvoda za njegu kose. Ako ste odabrali za tranziciju, a ne velikim kotlet, trebat će vam proizvode koji mogu učiniti sljedeće 3 stvari za tebe.

1. Efikasan ispire sa kose

A ne ispire sa kose je ključ za održavanje hidratizirana brave tokom procesa u tranziciji. Kako pronaći onaj koji radi za vas bez gubljenja novca na proizvode koji ne rade van? Prvi korak je određivanje poroznosti kosu, koji će imati veliki utjecaj na ono što radi, a ne radi za vas. Ako niste upoznati s ovim pojmom, definišemo poroznosti u našoj Pojmovnik kao "kako se lako vaša kosa je u stanju da apsorbuje i držati vlagu i kemikalije Postoje različite stepene poroznosti koje najčešće koristimo:. Visoke poroznosti, srednje poroznosti i niske poroznosti ". Ako ne znate svoj poroznost, možete uzeti naš kviz ovdje.

load...

Ja osobno imam mali poroznost kose, tako da nekoliko od mojih omiljenih odsustva-inova su Eden Bodyworks Coconut & Shea Ostavite-u, ​​SheaMoisture Jamajke Crna ricinusovo ulje Jačanje Grow & Vratiti se ne ispire i vlaže meni Curl & Style mlijeko po Lotta Body. 

Opušten ili hemijski obrađene kosa je visoka poroznost, a NaturallyCurly saradnik Sabrina Perkins preporučuje SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl Unapređenje Smoothie, Kinky-Curly Knot Danas, oyin Ručno dlake rose i Eden Bodyworks jojobe Sve prirodne kose mlijeko za visoke poroznosti kose. 

2. Sveti gral tretman proteina

Kupuju proizvode koji jačaju kosu. Zbog visoke poroznosti opušteni kose, vaš krajevi se mogu pojaviti suho i nezdravo. Visoka poroznost kosa nije u stanju da zadrži vlagu, jer je vanjski slojevi vlasi ima praznine i rupe. A hidrolizovani tretman pšenice proteina povećava sposobnost kosi da zadrži vlagu i čini kosu lakše upravljati. To također može smanjiti svoju kosu poroznost tokom vremena.

Ako tretman protein je nov na svoj režim provjeri ApHogee Intenzivna Dva minuta Keratin rekonstruktor, Aubrey Organics GPB Balansiranje proteinom i Briogeo ne očajavajte, Repair! Duboko uređaj Mask. Nađi kompletnu listu naših vrhunskih proteina tretmane ovdje. 

3. Kreativne koktel

Možete kreirati odlične proizvode sami, što je dugoročno jeftinije i efikasnije. Tokom mog procesa u tranziciji, cocktailed ja duboko uređaja, ostavi u uređaja, i želeu svi zajedno. Moja porodica Dominikanska mi je nevjerovatan domaće recepte za duboko uređaja. Prednost stvaranja vlastite koktela je u tome što će odgovarati potrebama različitih sekcija kose. Želite više vlage? Samo dodati neke kokosovo ulje! Osim toga, ako se kokteli ne rade možete koristiti ostale sastojke za stvaranje novog proizvoda u potpunosti. Treba li polazište? Evo 3 jednostavna koktele možete pokušati danas.

load...