3 koraka kako bi se izbjeglo oštećenje toplote | BA.inspinre.com
Šminka

3 koraka kako bi se izbjeglo oštećenje toplote

3 koraka kako bi se izbjeglo oštećenje toplote

Ako povremeno ravna daska za kosu vam daje svestranost svojih snova, radeći ove tri stvari i prije i poslije će smanjiti potencijalne štete topline.

1. Cleanse

Sastojci u svoj šampon pitanju. Ne samo da ti treba nešto dovoljno jaka da potpuno oslobodi vlasište bilo prljavštine, proizvod nakupljanje i nečistoća, ali treba da bude faktor hidratantnu uključeni kao dobro. Bez sulfata šamponi su super, posebno za prirodne kose, kao što su čisti, bez deterdženata da se skine kosu. Potražite sredstvo za čišćenje koji sadrži hidratantne ekstraktima voća i matica ulja. Arganovo i maslinovog ulja zajedno rade na neutralizaciju jak deterdžent sastojci šampona može imati kako bi se pomoglo vaše lokne drže meke, uniforme izgled i osjećaj nakon što završite ljuljanje ravno stilu. Arganovo Smooth je Epic vlage bez sulfata šampon temeljito duboko čisti dodajući vlage natrag u kosu.

load...

Dok je svaki kovrčava glava je drugačija, moguće je koristiti šampon previše često ili nije dovoljno. Pronalaženje savršen balans je ključ. Potražite sljedeće znakove: Da li vaše vlasište dobiti masni brzo? Je vaša kosa se bori da zadrži dužine? Da li primećujete tonu kovrče na vrhu sloj vaše kovrče? Da li glavu svrab često? 

2. Deep poslastica

Ako ćemo ispraviti kosu za posebnu priliku, koristite duboko vlaži rekonstruktivne tretman koji je poznato da omekša i zalizati posebno gruba, neposlušnu teksturom kose. Radim ovo za 30 minuta do sat vremena trebalo da bude u redu, u zavisnosti od nivoa poroznosti vaše kose - ali preko noći nije potrebno. Koristite maska ​​ili tretman koji sadrži karite maslac duboko prodire vratila kosu i dati svoje kovrče najviši nivo vlage prije (i poslije) koristeći toplinskim oblikovanjem alat. To će uravnotežiti i vratite pregib obrazac, dokle god je to bio jedan-off priliku.

Isprobajte Način Baggy za brtvljenje u većini količinu vlage: Koristite foliju ili plastičnu vrećicu da primi pare i pomoći vaš proizvod prodre svojim teksture. Pečat koji vlagu sa brtvilo poput argana Smooth ispire omekšavanje Sealant koji dolazi u njihov Silk Press prirodne kose toplinske ravnanje sustava.

3. Zaštitite

Održavanje ispravljenu frizuru može biti pravi izazov, ako postoji čak i malo teksture u kosi. Koristite zaštitu od toplote poput argana Smooth Silk Pritisnite kremasta kaput kosu iz nekoliko razloga: da bi stil na mjestu koliko god žele, i da djeluje kao barijera između aplikacija toplote i vaše prirodne kose. Svila Press Crème pečata i zaglađuje zanoktice, i ravnomjerno raspoređuje toplotu u cijeloj kosi, tako da se ne javljaju "žarišta" (tačke u cijeloj kosi, gdje toplota koncentrati i slabi ga). U svjetovima svih prirodnih i to uradi-sebe, arganovo ulje je dokazano da bude efikasan super sastojak za zaštitu prirodno kovrdžava i coily kosu od prekomjerne štete topline. Koristite arganovo ulje proizvode prije dolaska u stan željeza, i zapamtite da nikada ne pustite da alat sjediti na jednom dijelu vaše kose za više od nekoliko sekundi odjednom. Stalno neka prođe kroz pramenove, omogućavajući lagane nafte za proizvodnju svilenkasta i hidratizirana ispravio stil na svom najzdraviji i najmanje štetno.

load...

U Arganovo Smooth Silk Press prirodne kose toplinske ravnanje System je komplet za kovrdžav koji su u potrazi za privremeno ispraviti svoju kosu (ne postoji hemijska ispravljanje uključen). Sadrži njihove Epic šampon da očiste kosu prije ispravljanje, jačanje Miracle maska ​​za kosu u duboko stanja, ispire omekšavanje Sealant da zadržava vlagu i svile Pritisnite Crème za zaštitu kose od oštećenja topline i održavati svoj stil topline. Svila Press Crème i zaglađuje zanoktice, nanoseći im da položi stan, koji pomaže da stil kovrča bez, glatka i ravna.

load...