2019 je godina otkazivanja (i počinje sa kosom) | BA.inspinre.com
Šminka

2019 je godina otkazivanja (i počinje sa kosom)

2019 je godina otkazivanja (i počinje sa kosom)

Sve više i više vidimo da se to dešava - Naturals koji su bili na putovanju kosu godinama su veliki cijepanje po drugi ili treći put.

Ponekad je zbog oštećenja; u drugim prilikama bilo je "samo zato". Bez obzira na razloge, oni su nam pokazali da se ne moramo se bojati za novi početak. Mel, poznata online kao @rockyorizos, nedavno je odlučio da započne njen put prirodnu kosu iznova i zajedničkim malo svoju prošlost, sadašnjost i budućnost s nama.

Ja sam bio prirodan dugo vremena.

Moja poslednja Relaxer kada sam imao 13 godina; katalizator iza mene počinje putovanje prirodna kosa je bila kada je Spice Girls prvi put došao na muzičku scenu (govorim u mojim godinama sada, lol). Vidio sam Mel B skakali s tim prekrasnim kovrdžave kose i ja sam se pitao, zašto ja ispravljanje moju kosu kad to izgleda baš kao njeno?

Dužina moje kose prije mog nedavnog veliki odrezak je oko ramena. Moje duge režim kosa je prilično jednostavan, jer sam bio za pranje i go girl. Ja bih perem kosu sedmični sa Dark i Lovely Au fizičke protiv Skupljanje šampon i duboko stanju sa domaćim izmišljotina maslinovog ulja i pire avokada. Koristio sam miks Sebastian Potion 9, Eco Styler gel, i bilo jojoba ili ulje od semena grožđa u stilu. Ja bih se osuše onoliko često koliko sam mogao, ali kada sam u stisci sa vremenom, difuzno sam kosu sa laganoj vatri dok ne bude suha i eksplozije sa hladan vazduh da završi proces.

load...
smanjena sam stan, uredio sam krug prijatelja, potrudio da bude više obziran članovima moje porodice i dajući im kvalitetno vrijeme, i na kraju, usitnjavanje moj potpis kovrče.

Odlučio sam da odseče sve moje kose jer je bilo vrijeme za novi početak.

Ja sam eksperimentisao sa različitim bojama kose - koja je oštetila moju kosu - ali, na kraju sam u tranziciji kao osoba. Osjećao sam se kao da je želio da se krene od nule, a ne donose sve stare energije u tom procesu.

Značenje iza moje #iamlettingo hashtag je nakon realizacije da toliko ljudi na društvenim medijima se stalno prolazi kroz tranziciju, bilo jednostavna ili život mijenja. I želio stvoriti platformu za podsticanje dijeljenje tih intimnih priča.

S obzirom na moje zauzet raspored, nisam shvatio da sam bio u sredini mog tranzicije.

Za to vrijeme sam dijelio kako sam smanjila svoj stan, uredio sam krug prijatelja, potrudio da bude više obziran članovima moje porodice i dajući im kvalitetno vrijeme, i na kraju, usitnjavanje moj potpis kovrče. Bio sam vrlo zahvalan da je dobro primljena, ali primijetio sam da toliko žena i muškaraca prolazili kroz slične situacije i oni su to koje se odnose na njihovu kosu!

Dobio sam toliko iskrene e-mailove i poruke od onih koji to ne žele dijeliti javno i svi su izrazili kako sam inspirisao ih da se konačno pusti stvari i situacija koje su ih zadržali već godinama! Do današnjeg dana, ja sam ponizio i brzo sam saznao da je u redu da budeš ranjiv i podijeliti svoju priču - nikad se ne zna ko si utiču.

Coco Chanel je jednom rekao: "žena koja reže svoju kosu, uskoro promijeniti svoj život."

Jeste li u potrebi promjene? Pusti oklijevanje i strah koji stoje na putu. Kosa će rasti leđa, ali rezanje može biti samo početak novog početka koje tražite. Ovo je vrijeme da to sve ide.

Pratite Mel na društvenim mrežama

Twitter @rockyorizos, Instagram @Rock_yo_rizos, blog RockYoRizos.com 

Fotografije zahvaljujući Naz Freidouni

load...