2 poluple, frizure za pola-dole za kosu tipa 3 | BA.inspinre.com
Šminka

2 poluple, frizure za pola-dole za kosu tipa 3

2 poluple, frizure za pola-dole za kosu tipa 3

Plus, to je uvijek lijepo da se prebacite moj izgled uz nešto nervozan ili nešto kapriciozan. Pola-up, pola-down frizure savršene su na prirodno kovrdžava kosa, jer uz malo truda mogu postati vrlo elegantno. Napravio sam 2 jednostavan stilova koji rade sjajno na protezao kovrče i mogu se kreirati roku od nekoliko minuta.

1. Half-Up Bun

Prvi je pola-up lepinja frizuru koja je šik i popularan izgled. Može se mijenjati prema vašim specifičnim ukusima promjenom veličine lepinja ili usput rastavi kosu.

Korak 1: Start na protezala kosu. (Sviđa mi se ovaj izraz na 3. Ili 4. Dan kosu.) Koristeći češalj, kreirajte potkovice odjeljak na vrhu kose. 

Korak 2: Nanesite svoj omiljeni rubu kontrole ili pomada na sectioned području. Kovrče borovnica Bliss kontrolu kovrča Paste je odličan izbor za glatke rubove sa nagovještajem sjaj. Koristeći malu količinu kontrole paste, fina je duž kose onda koristite četku s vepra / najlon četke za poliranje stil.

load...

Korak 3: Osigurajte sekciji, sušilo za elastični da se stvori pola konjski rep. Moje omiljene su Goody Ouchless Elastics jer ne vući ili ukrasti moju kosu. Zatim okrenite konjskim repom i umotati ga labavo u punđu. Koristiti Bobby igle da osigura lepinja.

Korak 4: (opcionalno) Opusti se lepinja povlačenjem prstima da se stvori više pretjerana stilu.

2. Twisted Half-Updo

Ovaj stil je uvrnut polu-podignutu frizuru koja je meka i eterična. Dodavanjem samo nekoliko 2-struka obrte ćete imati boemski izgled koji se može smatrati casual ali i elegantan.

Korak 1: Član protezala kosu horizontalno od jednog uha do drugog. Clip zadnje pola vaše kose, tako da ne ometa prednji deo.

Korak 2: Napravite 5 vertikalnih sekcije na gornjoj polovini glave. Za malo dodao sjaj možete dodati malu količinu ulja jojobe ili Paste Curls borovnica Bliss kontrolu kovrča za teksture. Za svaki dio, početi standardni dva-Strand twist. Ponovite sve dok sve sekcije su završeni.

Korak 3: Opusti se svaki twist jednom rukom držati krajeve, a drugi da se povuče 1 nit twist gore lagano. To će pomoći u stvaranju mekši tražim preokret.

Korak 4: Uzmite niz leđa dio vaše kose i početi prikupljanje svih obrta u odnosu na krunu. Osigurajte obrtima s Bobby igle ili koristite ukrašene barrette dotjerati izgled.

Korak 5: Da biste napravili više kapriciozan stil, koristite prste za rastrgati i opustiti obrtima.

Koja od ovih pola-up, pola-down frizure je vaš favorit?

Javite nam dole u komentarima.

Slijedite me na Instagram @DiscoCurls 

load...