10 poznatih osoba sa rakom dojke koji su osvojili | BA.inspinre.com
Šminka

10 poznatih osoba sa rakom dojke koji su osvojili

10 poznatih osoba sa rakom dojke koji su osvojili

Rak dojke pogađa sve uzraste, nacionalnosti, pa čak i pola. To je na vijestima, u javnosti i zauvijek ukorenjen u glavama američkog naroda. Jedan od razloga zašto je ova kampanja ima dobit takvom sviješću je dijelom zbog hrabre poznatih ličnosti koje govore i reći: "Da, ja sam imao rak."

Poznati ili ozloglašeni, ove ličnosti su se promijenile naše perspektive i dodirnu našim srcima. S druge strane, ljudi žive po svojim primjer žive život punim plućima i podršku onima koji se bore za istu bitku. Evo nekoliko hrabrih žena (i muškaraca) koji su se borili raka dojke, i dobio!

Slavne Beat raka dojke, i ti!

 1. Hoda Kotb. Poznat kao cohost u "Today Show", sa Kathy Lee Gifford. Još 2007. Godine, Kotb izašao u javnost i objavio da ima rak. Dokumentarni film je sniman o svojoj borbi, dok je prošla kroz mastektomiju i rekonstruktivne hirurgije. Od nje oporavak, Kotb postao zagovornik svesti o raku dojke.
 2. load...
 3. Christina Applegate. U avgustu 2008. Godine, saopšteno je "Ljudi" magazin koji Christina Applegate je dijagnosticiran rak dojke. Do sredine avgusta, Applegate je rečeno da je rak-free nakon dvostruke mastektomije. Ispostavilo se da je ona naslijedila BRCA1 mutirani gen koji može izazvati rak dojke. Od tada, Applegate je oženio, imao je djevojčicu, a osnovao i ili bio glasnogovornik za razne neprofitne organizacije posvećena svesti o raku dojke.
 4. Wanda Sykes. U septembru 2011. Godine, Wanda Sykes je na "Ellen DeGeneres Show" i razgovarali o njoj dijagnoza DCIS ili duktalni karcinom. Ovo posebno rak, raspravlja kao bezopasan u nekim slučajevima, kao što je Sykes je smatran fazi nula, je poznato da je prilično agresivan. U njenom slučaju, ona se odlučila za dvostruku mastektomiju, što značajno smanjuje njen rizik od raka.

Komičar i glumica Wanda Sykes.

 1. Dame Maggie Smith. Ovaj plodan glumac je akumulirala nekoliko kredita i nagrade za svoj rad. Ali, jeste li znali da dok je snimao je "Harry Potter" serije u 2007., Smith je i trajnu tretman za rak dojke? Od tada, Smith je napravio potpuni oporavak i nastavlja da preuzmu izazov i nezaboravne uloge.
 2. Suzanne Somers. Stvari nikad nisu dosadni u društvu Suzanne Somers. Nakon što joj je dijagnoza raka dojke u 2001. Godini, Somers zalagao alternativnih tretmana raka, od kojih su mnogi kritikovali American Cancer Society. Čak i tako, Somers otvorio svijet do nove perspektive na stari problem preko svojoj knjizi "Knockout".
 3. Richard Roundtree. Davne 1993. Godine, Richard Roundtree je dijagnosticiran rak dojke. Može izgledati čudno da Roundtree pretrpela dvostruki mastektomije i hemoterapije za rak dojke, ali posto muškaraca dobiti rak dojke. On je savršen primjer ne samo tuku šanse, ali i pobjede nad rak.
 4. Kylie Minogue. Minogue je dijagnosticiran rak dojke u kasnim tridesetim godinama, dokazujući da je rak dojke pogađa mlađe žene kao dobro. Prvobitno pogrešna dijagnoza, Minogue je pratila instinkt i korake kako bi bili sigurni da je sve u redu. To samo pokazuje da stare i mlade žene, trebalo bi da budu proaktivni i raditi redovno samo-ispita.
 5. load...
 6. Melissa Etheridge. U 2004. Godini, Melissa Etheridge ne samo javno objavio svoju dijagnozu, ali i otišao na "Dateline" kako bi razgovarali o svom iskustvu u 2005. Ona je jedna od samo poznatih sa rakom koji je tvrdio nju upotrebe marihuane u tretmanu da suzbije nuspojave kemoterapije. Iako marihuane u medicinske svrhe je tehnički pravne u državi Kaliforniji, još uvijek se smatra ilegalnim ili tabu u najmanju ruku.
 7. Sheryl Crow. Poznata po svom fantastičan muzike, ova zvezda muzičar je dijagnosticiran i oporavio od raka dojke. Nakon terapije zračenjem i malo operacije, Crow je i dalje bez raka. Od nje oporavak, ona je usvojila dva bebu dječaka i živi na velikoj farmi izvan Nashville, TN.
 8. Edie Falco. Poznat po svojim ulogama u "The Sopranos" i "Nurse Jackie" Falco naučio još 2003. Godine da je imala velike "C." Čak i tako, Falco je zadržao od očiju javnosti i fokusiran na svoju karijeru umjesto. U svijetu u kojem se sve može objaviti u tren oka, Falco odlučio, kao i mnogi pojedinci, da je to privatna stvar. Od tada, Falco je obavljen razgovor o njoj iskušenja, izražavajući svoju ljubav života i podizanja djeteta.

Žele više?

Saznati ako je rak dojke, ili samo paušalno.

Final Thoughts

A uzrok smrti od raka dojke smanjuje u SAD-u svake godine, a uz svijest za prevenciju i lijek, rak dojke će uskoro biti jedna od raka smo osvojena. Uzmite štap iz ovih poznatih ličnosti s rakom dojke, i javite nam kako si tukao ili nekoga tukao rak, i daje natrag u razlog za pomoći drugima učine isto!

load...