Zašto više ne kosim svoju 4c kosu | BA.inspinre.com
Osobe

Zašto više ne kosim svoju 4c kosu

Zašto više ne kosim svoju 4c kosu

Prije nego što sam otišao prirodno, češljana sam kosu svaki dan bez uspjeti. Iskoristio bih jako fino nazubljeni češljeva da položim kosu - to jest, nekoliko pramenova da ja i dalje napustila nakon kemijskih i mehaničkih oštećenja. Osvrćući se sada, četiri godine nakon moje zadnje Relaxer, mogu sa sigurnošću reći da je češljanje moja kosa je bila jedna od mojih najviše štetnih praksi kosu.

Combs prouzrokovao mehanička oštećenja na moje niti. Oni doslovno sjeckati moje pojedinačnih pramenova na komade

Evo što sam naučio iz mog iskustva: Combs prouzrokovao mehanička oštećenja na moje niti. Oni doslovno sjeckati moje pojedinačnih pramenova na komade, ostavljajući ih krhak i otrcane. Za mene, slaba niti je rezultiralo puno loma, što je rezultiralo minimalnim zadržavanja dužine. Evo nekoliko alternativa sam našao na Combs:

Odlučuju za prst-otpetljava, nego četkanje

load...

Prste su naši najveći prijatelji, kada je u pitanju briga prirodne kose. Prst detangling jednostavno se odnosi na praksu često prstima da se odvoje svoj pramenove i spriječiti ih od čvorova. To može trajati duže od četkanje, ali veruj mi, tvoj niti će ti se zahvalim.

Ako morate da koristite češljeve, koristite bešavne širok zupčastog češljeva

Bešavne češljevi su one čiji zubi nemaju tanku liniju razgraničenja gdje komada plastike sastanak. Ove linije razgraničenja mogu biti oštre i izazvati oštećenja na našim niti. Bešavne češljevi imaju tendenciju da bude veća kvaliteta i zato skuplje, ali na kraju dana, oni spasiti niti.

  • Hercules Sagemann Magic Star kose češalj
  • Breezelike No Statički Valovita Ručka Green sandalovina Wide Tooth Comb

Ako ne i bešavne češljeve, pokušajte širokim zubima češljeva

Wide-zupčasti češljeve su oni koji bukvalno izgledaju kao grablje. Želite imati svoj češljeve zube kao udaljene moguće - bukvalno pola inča ili tako! Ako se pravilno koriste, širokim zubima češljeva lagano otpetljati kosu bez izazivanja previše mehaničkih oštećenja.

Jedan od mojih najvećih tajni na moje duge, coily kosa je da gotovo nikada očešljam. To ne znači da mi je kosa neuredna, već da sam lagano koristiti prste da oblikujete svoju kosu na niskim stilova manipulacije. Našao sam ovu taktiku pomoći u zadržavanju dužine.  

  • Kriket ultra glatku kosu Detangler češalj prožet arganovim uljem

Da li ste pokušali da budem bez češalj? Ako ne, koji stajling alate koristite? 

load...