Ponavljala je vlagu, ali šta je ulje mafura? | BA.inspinre.com
Osobe

Ponavljala je vlagu, ali šta je ulje mafura?

Ponavljala je vlagu, ali šta je ulje mafura?

Mafura ulje ili natalni mahagonija ulje je iz mafura stabla, koja se još naziva Trichilia Emetica i rta mahagonija. To je pronađena u Mozambiku i drugim zemljama u Južnoj Africi. Kao maslac na sobnoj temperaturi i nafte na 65 stupnjeva ili više, ovo čudo je visoka u esencijalne masne kiseline kao što su palmitinska, stearinska, i linolne.

Ulje je visoko hidrataciju i vadi iz jarko crveni mesnati sjemena. Jedan jedini prinos stabla oko 20 litara nafte, a ovaj neverovatan ulje ima antimikrobno i protuupalno svojstva zbog prisustva limonoids kao trichilin. To je naširoko koristi u Mozambiku i Zimbabveu kao ovlaživač kože i kose uređaj. Poznat je i lečenju reumatizma i zaliječiti rane. To je ulje bez sušenja da će brzo apsorbirati u kožu dok omekšavanje i poboljšanje elastičnosti kože. Prema Phyto Africi, to je odlična kao kosu, hidratantne kreme, ili tretman za ublažavanje suhe i svrbi vlasištu.

load...

Ovo ulje i maslac nije ništa novo, ali izgleda da to nije bio dodan u mnogim 'popularne' prirodne linije kosu... Sve do sada. Nedavno SheaMoisture je izdao svoj Manuka Honey & Mafura ulje za intenzivnu hidrataciju liniju i to je sve buzz. Nisam probao još, ali ako vas zanima to je samo na Target kao dio Meta je Made to bitno inicijativu u kojoj 10% prihoda od prodaje od ove linije proizvoda (i drugi) idite na "osnaživanje žena u nepovoljnom položaju uz zaštitu planete i vaša kožu. "

Ouidad Curl oporavak definirajući Styling sufleom također ima mafura puter uz Kalahari dinje sjemena ulja koje će obuhvatiti vratila kosu zaštitnu barijeru koncentrirane masnih kiselina tako vitalnog značaja za obnovu i hrani naše niti. Ouidad istopiti Extreme Repair maska ​​je napravljeno s maslacem i čak možete pronaći sirovi, nerafinirani mafura maslac na Amazon.com. Mislim da ćemo vidjeti još mnogo linije proizvoda skakanje na bandwagon povećati ovu neverovatnu ulje i maslac za njihove proizvode. Move preko shea maslac, možda imate rivala.

Da li ste probali ili čak čuo za mafura ulje ili maslac?

load...