Perspektiva teksture: Suzanne Schroeder | BA.inspinre.com
Osobe

Perspektiva teksture: Suzanne Schroeder

Perspektiva teksture: Suzanne Schroeder

Ovo je posljednji dio prve rate Tekstura perspektive, novu seriju razgovora uključuju perspektive četiri različite žene različitih tekstura i tipove kose. Pozivamo vas da im u susret i priključiti raspravi, u interakciji sa ove dame i ostatak NaturallyCurly zajednici komentirajući. Ako ste propustili prva tri dijela prvog Tekstura perspektive, budite sigurni da se vratim i upoznaju Tracey, Quinn i Cassidy. Na kraju, zadovoljiti četvrtinu Tekstura perspektive dame, Suzanne.

Suzanne Schroeder: 3A

NaturallyCurly: Molim vas, predstavite se! Odakle si? Gdje živiš?

Suzanne Schroeder: Ja sam Suzanne, urednik proizvod na NaturallyCurly. To je posao koji imam veliku ljubav prema. Ja sam također CurlySuzy povremeno, pišući o kovrdžave kose i proizvoda koji ide uz to. Rodio sam se i odrastao u San Antonio, Teksas. Preselio sam se u Austin za koledž, i ostavio je nekoliko godina da isprobaju New Yorku i Bostonu. Sve dok, Texas Dozivala je moje ime, i vratio sam se u Austin ostati. Imam dvije lijepe sinove i divan čovjek (koji voli moju kosu) u mom životu.

load...

NC: Koja je vaša pregib priča? Da li ste uvijek volio svoju kosu? Da li ste upravo počeli grli vaše lokne? Zašto?

SS: Proveo sam djetinjstvo nikad ne daje nikakvu stvarnu misao u mojoj kosi, osim misleći da je uvijek izgledala gore od mojih prijatelja kosu nakon prespavaš. Uglavnom sam nosio svoju kosu u kikice, i to je sve što moje kose rutinu. Kada sam bio u šestom razredu, imao sam neke prolazne trenutke žele moja kosa da bude kao Dorothy Hamill (1976. Olimpijski prvak u umjetničkom klizanju). Razmišljam o tome, shvatio sam da je zaista bio početak kraja za mene i moju kosu. Do sedmog razreda, ja sam zaključan na teško žele ravnu kosu. Siguran sam da kopkalo moja divna majka, koja ima prekrasan, ravne plave kose, za frizure, sušilo za kosu i novu četkicu. Moj tata i brat oba imaju kratka kovrčava kosa koja se lako da se brine o, i moja sestra ima ravnu kosu kao moja mama. Bio sam na svoje sa kosom borbi.

Svaki dan je novi dan kovrdžave kose. Naučila sam da prihvate neočekivano. Moja kosa je nikada nije isti iz dana u dan. Ja uvijek eksperimentira sa proizvodima i tehnikama stajling.

Kao i svaki drugi tinejdžer, bio sam opsjednut odjeću, kosu i moj društveni položaj. Kad sam bio u srednjoj školi, ja sam savladao feniranja moju kosu dok nije bilo pravo i više se nije osvrtao. Stalno sam se borbom za opstanak moje lokne od uma i izvan vidokruga do fakulteta. Biti na koledžu je bio cijeli novi svijet ljudi i kose. Sam video mnogo raznih i da je izgubio želju za stvarno ravnu kosu. Upravo sam neka moja kosa žive u stanju limbu. To je bila 80-ih, i velike neposlušnu kosa je bila u stilu. Pustio sam da neke teksture dolaze živ, ali ne i pregib definicije.

Kada sam se preselio u New York 1989. Godine, veliki kosa doba je privodi kraju. Imao sam kratak, vrlo neuspješne nekoliko mjeseci pokušava nositi moju kosu kovrdžava. Koristio sam previše proizvoda, i to je bila katastrofa većinu vremena. Vratio sam se u ispravljanje mojoj kosi sa punim radnim vremenom. Jednom sam se vratio u Austinu, bio sam još uvijek u suprotnosti sa mojim kovrče, ali je puštajući ih biti malo talasasta.

load...

1999. Godine, Rodila sam moj prvi sin i bio je u potpunom blaženstvu sa moja beba. On je bio lak. Nosio sam svoju kosu u bob. Stalno sam ga na taj način za dugo vremena. I dalje sam pranje i četkanje kosu i valova uspeo da održi sebe bez zahvaljujući svojoj rutini za njegu kose. Još jedna beba dječak i teško, ali sporazumni razvod braka kasnije, bio sam spreman da počne razmišljati o mojoj kosi ponovo. Ja sam okrenuo četrdeset, i bilo je vrijeme da se smreka sebe gore. Ja sam također samo upoznao Michelle od Naturallycurly. Ona me je inspirisala da prihvate moje kovrče, i počeo sam kovrčava put da sam još uvek na ovaj dan.

NC: Koja je vaša pristup kovrdžave kose?

SS: Svaki dan je novi dan kovrdžave kose. Naučila sam da prihvate neočekivano. Moja kosa je nikada nije isti iz dana u dan. Ja uvijek eksperimentira sa proizvodima i tehnikama stajling. Naravno da imam HG proizvode, ali sam uvijek uzbuđena zbog pokušavaju nove stvari. Također sam naučila da zaista cijenim moju kosu, a ne boriti s tim više. Izrada mir sa loknama je bio veći lekcija nego što sam očekivala. Osjećam se kao moja radost sa loknama je dovela do pronalaženja više radosti u sebi. Čudno je kako voli svoju kosu mogu učiniti da shvatiš da treba da volim sve o sebi.

NC: Koji je najbolji savjet ste ikada dobili o vašem kovrdžave kose?

SS: Saznajte kako da se dobro brinuti za tvoju kosu. Milion zahvaljujući sve velike žena na NaturallCurly odbora. Ja sam stekao toliko znanja iz njih.

NC: Koji su neki od tvojih idi na to - stilova, metoda, alata, itd?

SS: Satin jastučnice, Curls Like Us Krpe, duboko uređaja, ostavi u uređaja, musevi, ACV ispiranje i moje difuzor. To su osnove da su moji kovrdže su zavolio. Također sam rado odustali od borbe da se drugi dan za kosu. Nakon mnogo neuspjelih pokušaja i tužno kose dana, naučio sam vrijednost ko-pranje. Ja provesti manje vremena ko-pranje i stil nego nisam se bori da postigne drugi dan kosa.

NC: Recite nam nešto o vama - ono što vas čini jedinstvenim?

SS: Upravo sada u mom životu, žongliranje je ime igre. Ja sam zauzet sa svoja dva sina koji se bave sportom cijelo vrijeme. Ja sam uspio da nauči većina pravila bejzbola i košarke. Lacrosse i nogomet i dalje misterija. Ja nikada nisam bio ljubitelj sporta, ali imajući dva dječaka mi je trebalo u tom svijetu. Dakle, kao što ja pokušavam da obrate pažnju na jako dugo bejzbol igra, ja sam još uvijek u stanju da skenira masu za inspirativne kosu i postavljaju pitanja o proizvodima i tehnikama. Ja uvijek pokušavam spojiti svijet kovrče sa svojim životom kao majka dva dječaka.

NC: Koji su vam omiljene stvari? Koje su vam strastveni o? Lak za nokte? Moda? Cipele? Knjige?

SS: Volim da slikam i stvaraju umjetnost. Odlazak u muzejima i galerijama me oduševljava do srži, a ja sam stalno inspirisan onim drugim umjetnicima učinili. Kad nemam vremena za te stvari, ja pronaći inspiraciju iz mode, a posebno cipele.

NC: Šta radite za zabavu?

SS: Većina mojih vremena proveo sa moja dva dječaka, moj dečko i moja slatka psi i mačke. Odlazak u parkove, jahanje bicikle i druženje na marginama sportski događaj je ono što većina mojih vikenda su ispunjeni. Kada je "ja" vremena, čitam, boje, vrt ili idite u šetnju oko jezera.

NC: Šta se dešava u vašem životu upravo sada? Moving, veza, itd?

SS: Upravo sam završio slikarstvo zid ispod pulta u mojoj kuhinji, kupio veliki nove cipele i moje paradajz se okreću crvenom bojom. Naredne sedmice uzimamo dječaci u New York City za prvi put. Ne znam da li nosim cipele. To će biti teška pakovanje sjednice odlučuje između proizvoda za kosu i cipele prostora.

NC: Koja je tvoja NaturallyCurly.com korisničko ime?

SS: CurlySuzy

Pazi za sledećeg meseca teksture perspektive raspravu o ispravljanje!

load...