Ovo je moja tajna za zdrav rast kose | BA.inspinre.com
Osobe

Ovo je moja tajna za zdrav rast kose

Ovo je moja tajna za zdrav rast kose

Sliku: Brio Photography

Nemojte me pogrešno shvatiti, volim Rockin 'svom kratkom, prirodne, 3b / 3c kovrče, ali i uživam prebacivanje moje prirodno kovrčava kosa sa zaštitnim stilova. Mislim svestranost je ključ u pravu? Pogotovo jer sam raste moju pixie cut, to može biti izazov nalaz frizure koje rade za moju kosu tokom ove između faze i iskreno nosi svoju kosu na isti način svaki dan ne stari, jako brzo. Dodati neke dužinu i volumen mojoj kosi, pokušao sam ekstenzije Bounce plaži Wave kose i evo kako sam držao ih svježe i prekrasnih štiteći moja prirodna kosa. Umetnite kosa flip ovdje *

Načina da se stil kose

U cilju zaštite moja prirodna kosa, imam svestrani SEW-u moj stilista, Tara. Ona pleteni moju kosu, gdje mogu da nosim deo kroz sredinu, bočnog dijela, i rep. S obzirom da je ekstenzije za kosu su labavu val, prijavio sam toplotu na moju kosu oko svaka 4 dana da se uklope moja prirodna kosa neprimjetno. Da bi bili sigurni nisam dobio bilo kakvu štetu toplote sam koristio go-u za zaštitu od toplote prije nanošenja topline. Na kraju, odlučio sam da se ekstenzije za kosu da pomogne mojoj kosi raste, tako da je bilo vrlo važno za mene da voditi računa o tome koliko topline sam se prijavio i držim stil kao niska održavanje moguće. Kada nisam imao mnogo vremena da bi se osvježiti svoju kosu vodom i stajling krema i nositi valovite. Kada sam želio više definiran izgled, ja bih štapić svoju kosu ili PIN savijte ga i zapečatiti ga lagan ulje, što je bilo sjajno, jer oba stilova održao pregib prilično dobro, gdje nisam imao uvijanje moje ekstenzije dnevno.

load...

Savjet: Što više topline se primjenjuju gubitnik rotora dobiva, pa pokušajte svoje najbolje da koristite heatless opcije kao što su flexi šipke ili pin kovrče kada je to moguće.

Wash Day Essentials

Naučio sam da je bolje brinuti o svojim ekstenzije za kosu, više mogućnosti koje imate u njima ponovnu upotrebu za buduću stil, pogotovo ako se ulagati u kvalitetu, ljudske kose. Kao što sam rekao sam pokušao moje najbolje da se prijave topline samo svaka 4 dana ili tako nešto i da operem vlasište i kosa ekstenzije tjedno. S obzirom da sam često ostvaruju, bilo je neophodno za mene da očisti moje skalp nedeljni, jer je talas svrab je nešto ozbiljno. Ako ne znojiš puno ili ne doživljava svrbi vlasište možete oprati svake druge nedelje. Nosila sam ekstenzije za 6 tjedana i ovo je moj pranje rutinu koja mi je spasio skalp. Nikad nisam shvatila važnost podmazivanje skalp dok nisam počeo da zaštitne stilova. Ne samo da je važno zadržati čistu kožu glave, ali je isto tako važno da se operu i duboko stanje ekstenzije za kosu baš kao što bi vaše prirodne kose. Dok nosi SEW-u, nakon čega sam normalno pranje rutinu regenerator zatim duboko uređaj. Primijetio sam svaki put duboko sam uslovili su ekstenzije za kosu su mekše nego ranije sa još više odskočiti. Nakon svakog pranja i svakodnevno sam ovo skalp ulje ne samo da bi ga ublažava svrab, ali isto tako je odlično za rast kose.

Savjet: Priuštite svojim ekstenzijama kao što bi vaše prirodne kose i redovno oprati ih.

Da li raste svoju kosu ili u tranziciji? Javite mi kako si brigu o kosi tokom ovog vremena, volio bih da znam u komentarima ispod.

load...