Lezenje kose ove nedelje: Rasheta | BA.inspinre.com
Osobe

Lezenje kose ove nedelje: Rasheta

Lezenje kose ove nedelje: Rasheta

Moje ime je Rasheta. Ja sam iz malog grada na Floridi zove Deland. Ja sam medicinska sestra i kapetana u Sjedinjenim Državama Air Force.

Koliko dugo ste prirodno?

Ja sam bio prirodan od 2003. Godine.

Ono što je motivisalo da tranziciju?

Prešlo sam dok sam bio u medicinsku školu na Floridi A & M University. Odlučio sam za tranziciju, jer je zdravlje moje kose pati. Stalni su bili vrlo štetno za moju kosu i ja patio dosta loma i zaostajanje u rastu.

Kako biste opisali svoju kosu?

Bih opisao svoju kosu kao veliki, hrabar i žestok! Apsolutno volim svoju kosu, a ne bi bilo imati bilo koji drugi način. Nisam baš u kosu kucanje, ali bih rekao da imaju kombinaciju 4a / 4b teksture.

load...

Šta vam se najviše o vašoj kosi love?

Ono što volim moja kosa je svestranost. Smatram da je to mnogo lakše učiniti stilova u mojoj kosi nego što je bila kad sam bila opuštena. Pošto mi je kosa je tako velika i puno, ne mogu stvoriti različite poglede i stilova napora. Volim i na činjenicu da je moja kosa je vrlo zdrava i procvat, jer sam prirodno.

Ono što je bio najupečatljiviji dio putovanja?

Najupečatljiviji dio mog putovanja je bio dan sam odlučio da nosim prirodne kose po prvi put. Bila sam tako nervozna i bio sam tako uplašena šta reakcija ću dobiti. To nije bilo tako loše sam zamišljala da će biti. Moje putovanje nije bilo teško zahvaljujući YouTube! Postoji tona nevjerovatan naturals tamo koje su mi pomogli kroz ovaj proces.

Koji su vaši omiljeni frizure radiš svoj tranzicije?

Tokom mog tranzicije, uglavnom sam nosila perike i tkanja. Ako bih mogao vratiti ruku vremena, ja bih imaju velike usitnjeno dobio ga sa! lol

Bilo koji reakcije od prijatelja i porodice?

Moje iskustvo se prirodno je bio vrlo pozitivan. Moji prijatelji i porodica vole i mnogi su zapravo otišli prirodnim kao rezultat mog putovanja. Ja se toliko komplimenata i prirodni i to je bilo iznenađujuće da me na first.I bio tako zapanjen i polaskan sve pozitivne povratne informacije i komentare koji sam dobio / Primajte.

Koja je vaša režim kosu?

Moje režim uključujući sedmični ko-pranje i duboko uređaj w / Aubrey Organics orlovi nokti ruža i Aubrey Organics GPB uređaj. Ja duboko stanje w na GPB uređaj. (Isto tako naizmenično duboko uređaj sa shea vlage duboko uređaja kao dobro.) Dok je duboko uređaj je na mojoj kosi sjedim pod mojim heutiful kosu steamer.I kaput mi kosu sa ekstra djevičansko maslinovo ulje zajedno sa dubokim conditioner.Once Završio sam na pari, ja isperite kosu i primijeniti moje regenerator koji ako AubreyOrganics orlovi nokti rose.I ih koristiti staru majicu i osušim hair.I zatim koristiti metodu loc za moisture.For metoda loc nakon perem kosu koristim Giovanni Direktni ostaviti šampon zatim ulja i završava sa shea vlage uvijanje poboljšanje smoothie. Stavio sam moju kosu to okrenuti i pletenice, a zatim pokriti sa satenskim scarf.I uraditi način LOC svakodnevne i tokom nedelje koristiti vodu umjesto Giovani direktnog ostavljaju in.I zadržati svoju kosu u zaštitnu stilu tokom sedmice, a samo nosim kosu u afro ili labave vikendom. Takođe sam uzeti Hairfinity vitamine i ja ih volim.

load...

Tko su vaši omiljeni vloggers?

Moj omiljeni prirodna kosa ste krtola sebe (www.youtube/cannonbomb2),Naptural85,Taren Guy, FushionOfCultures, Nikki Mae i kosu Crush (Chime Edwards).

Bilo koji savjet?

Novi naturals uvek izgledaju na moju kosu i reci mi da ne mogu čekati dok ne kosa postaje velika kao što je moja. Veoma je važno da prihvate svaku fazu svoje putovanje, jer je divno. Osvrnem na moj stari Slika i volim svoju kosu u svakoj fazi. Najvažnija stvar koju treba učiniti je da li pokazati svoju kosu puno TLC BC zdrava kosa raste kosa. Ja također bih da kažem da je svaki tekstura je prekrasan! Ne morate imati 3a pregib obrazac kako bi se prekrasan hair.All prirodna kosa lijepa i admirable.Do ne zaboravite to!

Gdje možemo naći online?

Mogu se naći na Instagram @ LuvLeeLioness, na YouTube @ www.youtube / cannonbomb2, na poklopcu, a zimi pitanje Naravno Happy Hair Magazine i na Facebooku kao Rasheta Cannon.

Ovaj post je napisao Global Couture za CurlyNikki.

load...