Koji su proizvodi za njegu kože previše dobri za odvajanje? | BA.inspinre.com
Osobe

Koji su proizvodi za njegu kože previše dobri za odvajanje?

Koji su proizvodi za njegu kože previše dobri za odvajanje?

Jedna stvar nisam računati kada sam se preselio 700 km širom pokrajine je da je sunce osjetno jača ovdje u jugozapadnoj Ontario nego što je bila u Ottawi. Zbog toga, ja sam češće nosi teži zaštitne kreme. 

I da je rezultat breakouts.

Mnogi od sastojaka u starom poznate Noxzema su odlične za vašu kožu.

Off sam otišla u apoteku naći nešto da mi pomogne da se bave bubuljica. Skenirao sam polica prepuna proizvoda za tinejdžere, proizvode za odrasle, gelovi, kreme, barovi, cijevi, boce i tegle i konačno oči naselili na staroj poznate plave jar oznakom Noxzema. Proizvod je prvi put razvijen 1914. Dr George strnadica kao opekotine od sunca lijek. U to vrijeme, to je lakši i blaže na kožu u odnosu na druge proizvode na tržištu, a ime je došlo jer zadovoljan kupac, rekao je dr strnadica da je proizvod "nokautirao" svoju ekcema. 

load...

Uprkos negativnim rap da proizvod dobije u nekim krugovima, mnogi od sastojaka koji se koriste u svom sastavu imaju antibakterijska, antseptic i antimikrobna svojstva. To uključuje kamfor ulje, uljem eukaliptusa, ulje klinčića i mentola (koji također smanjuje svrab). 

Jedna od stvari koje sam se najviše sviđa o Noxzema, pored niska cijena, je činjenica da se ne skine moju kožu do tačke osjećaj kost suha. Ako se to ne slaže s vama, blagi tonera, možda jedan od Noxzema linije, biti dobar nastavak kremu sredstvo za čišćenje. 

Nakon mog uspjeha sa mojim starim pripravnosti proizvod, pitao sam neke prijatelje i rodbinu koji proizvode koje već godinama koristi i ne bi dio s. 

Moja tetka Elizabeth prodaje Mary Kay kozmetiku sada, ali ona neće rastati s dva proizvoda od Elizabeth Arden - 8 Hour Cream i Blue Grass miris. 8 Hour Cream je prodan za više od 50 godina. Sadrži vazelina, mineralna ulja i lanolin, tako da nikada ne treba nositi na licu, ali to je jedna od onih nevjerovatan kreme za ruke da je nekoliko generacija žena je pod zakletvom grada. 

Blue Grass parfem je jedan od onih tihih klasika koja prodaje konstantno iz godine u godinu, bez promocije. Jedan dašak to me podsjeća na moje tetke odmah. Danas, to bi se kvalifikovati kao "zeleni" miris sa svojim citrusa i travnate visokim notama, blijedi na cvjetno Lily of the Valley, Rose Geranium, Zumbul i Jasmine. 

Moj prijatelj Lili i dalje vjerno koristi Clinique tri koraka za čišćenje Solution - bar sapun, blaga tonera i Dramatically Different losion. Ovi proizvodi, koji su bili oko za gotovo 40 godina, može se koristiti zasebno, bez obzira na njihovu promociju kao kompletan sistem. 

Sapun lathers dobro, gotovo-miris-free i prilično blage. Tu je i "ekstra snage" verzija, kao i, dizajniran za kožu sklonu aknama. Lili preskače toner korak s vremena na vrijeme, ali ovaj proizvod čini se da su se promijenile od kada smo se prvi put sreli pre 27 godina da sadrži malo ili nimalo alkohola, što je kinder za sve tipove kože. 

Dramatično Different losion je malo svjetlo za našu zrelu kožu ovih dana, ali to je veliki svjetlo hidratantnu kremu za one sa kožu sklonu aknama. Zapamtite, samo zato što imate masnu kožu ne znači da treba preskočiti fazu hidratantne kreme. Svi koži potrebna vlaga. 

load...

Jedan drugi stari pripravnosti da su svi pomenuti je vazelina - aka vazelin.

Prvi put razvijen u kasnim 1800-ih, vazelin je ulje po-proizvod koji je rafinirani u gustu pastu. Dok naučna testiranja su pokazala da nema sama lekovita sila, gel je vrlo efikasan kao barijera vlage. Koristi se na pacijentima opekotina, na primjer, kako bi se sprečilo klice od ulaska u njihovu kožu. A ostatak od nas može ga koristiti na ispucale pete, ljuskave laktovi i ispucale usne. 

Sljedeći put kada razmišljate a skupi novi proizvod, uzeti jedan korak natrag i razmisliti o posjeti starog prijatelja. Možete pronaći nešto jednako efikasan, po cijeni vaš novčanik će voljeti.

load...